Leerwerkplek BBL
De Twentse Zorgcentra

Wil jij graag starten als BBL-student voor de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4, verpleegkunde niveau 4 of verzorgende IG-niveau 3? Of, ben je al heel wat jaren aan het werk buiten de zorg, maar zou je graag de overstap willen maken? Heb je het lef om die stap te zetten? Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren. Je valt dan onder de noemer ‘BBL zij-instromer’.

Vanaf september 2023 zoeken wij weer enthousiaste talenten om te starten met een leerwerkplek bij De Twentse Zorgcentra. Binnen onze organisatie hebben we diverse doelgroepen: van ernstig meervoudig beperkten met bijbehorende verzorging en een belevingsgerichte benadering, tot matig en licht verstandelijk beperkten waarbij een intensieve en gestructureerde begeleiding aan de orde is. Op verschillende plekken binnen deze doelgroep kan probleemgedrag en weerstand voorkomen, in meer of mindere mate. Cliënten zijn niet altijd 1-2-3 te begrijpen, kunnen onvoorspelbaar gedrag vertonen, maar hebben jou wel nodig om zich veilig te voelen. Op deze groepen wordt wat meer van je gevraagd. Ben jij iemand met een stevige persoonlijkheid en met een rustige en empathische houding? Zoek jij daarnaast ook enige uitdaging, dan gaan wij hierover graag met je in gesprek.

De Twentse Zorgcentra is een erkend leerbedrijf en biedt jou een veilig leerklimaat. Wij bieden de meeste BBL-plekken in de gehandicaptenzorg in Twente! Dus hebben wij ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen en kunnen wij je leerproces zo optimaal mogelijk inrichten. Daarnaast zorgen we ervoor dat je breed opgeleid wordt doordat je meerdere groepen ziet. Je wordt opgeleid tot een vakkundig zorgprofessional!

Wat breng jij mee?
Allereerst een topmotivatie, natuurlijk. Je hebt duidelijk dat deze BBL-plek bij de Twentse Zorgcentra je volgende station is en kunt onderbouwen waarom. Je durft vragen te stellen, bent een aanpakker en je reflectievaardigheden zijn dik in orde. Afspraak is afspraak bij jou, dat is niet alleen richting cliënten belangrijk maar ook fijn voor collega’s, BPV-coördinatoren en docenten op het ROC. Met deze combinatie van eigenschappen en vaardigheden maak je dit traject tot een succes.

Wat kun je verwachten?
Een BBL-leerwerkplek die past bij jouw talenten en competenties en waar jij tot je recht komt.

Als BBL-student of BBL zij-instromer ben je een volwaardig teamlid. Vanuit de opleiding neem je theorie mee die je in de praktijk gaat herkennen. Zie je dingen die anders kunnen? Dan maak je het bespreekbaar, onderbouwd vanuit de theorie. Zo kunnen we ook van jou leren.

Je krijgt een (ervaren) werkbegeleider toegewezen die je ondersteunt in je leerproces. Je voert regelmatig gesprekken met je werkgebeleider en krijgt, gevraagd en ongevraagd, feedback.

De BPV-coördinator monitort je voortgang en helpt je het beste uit jezelf te halen. Tijdens je opleiding krijg je de kans om kennis te maken met verschillende doelgroepen die passen bij jou en je opleiding. Er wordt gekeken naar jou als individu en dat betekent dat er soms keuzes worden gemaakt die je even uit je comfortzone halen.

Ook bieden we je perspectief; na diplomering behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

Verder kun je verwachten:

  • Een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 27 uur per week voor de duur van je opleiding (tussen de 2 en 3 jaar). Je volgt één dag per week theorie aan het ROC van Twente in Hengelo, 3 uur daarvan vallen onder de 27 uur in de leerarbeidsovereenkomst en zijn dus betaalde lesuren.
  • Salaris: dit is afhankelijk van je leeftijd, vooropleiding en werkervaring. Voor leerlingen tot 22 jaar geldt het leerling salaris (FWG 30, CAO Gehandicaptenzorg).

Heb jij al een afgeronde agogische of zorggerichte opleiding op minimaal niveau 3, dan word je ingeschaald als begeleider FWG 35. (CAO Gehandicaptenzorg).
Als zij-instromer word je ingeschaald in FWG 30 (CAO Gehandicaptenzorg). Word je als BBL zij-instromer geplaatst op een Hoog Alert groep dan word je ingeschaald in FWG 35 (CAO Gehandicaptenzorg.)
Al het bovenstaande is exclusief onregelmatigheidstoeslag.

  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof of de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

Informatie over de opleidingen vind je via de volgende links: Verzorgende IG BBL/3 | ROC van Twente - Mbo-Verpleegkundige BBL/4 | ROC van Twente - Begeleider maatschappelijke zorg BBL/3 | ROC van Twente - Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg BBL/4 | ROC van Twente - Ad Sociaal Werk in de Zorg | Deeltijd Associate degree | Hogeschool Saxion.

Liever eerst contact?
Mocht je aan de hand van bovenstaande nog vragen hebben, dan kun je op werkdagen tussen 12.00 - 14.00 uur contact opnemen met één van onze BPV-coördinatoren. Saskia Verhaag, tel. 06-86867823, Yolande Wieldraayer, tel. 06-10933204, Willy Horstman, tel. 06-14154059.

Meer informatie

Op donderdag 16 maart organiseren we een informatiebijeenkomst over werken en leren om 19:00 uur in Losser (adres: Rondweg 67, de Losserhof). Je hoeft je niet aan te melden en kan gewoon inlopen.

Op zaterdag 18 maart organiseren we een Carrière Switch dag in Almelo (Den Alerdinck 2, HeerlijkHappy). Tijdens deze dag kun je aansluiten bij een informatiebijeenkomst over werken en leven, en geven we verschillende rondleidingen, je kan langskomen om 10:30 uur of om 12:30 uur. Ook hiervoor hoef je je niet aan te melden, je kan dus gewoon inlopen.

Het hele programma is te vinden via de volgende link: OntdekDeTwentseZorgcentra week

Solliciteren
Enthousiast? Je kan reageren tot en met zondag 26 maart 2023.

De speeddates staan gepland voor dinsdag 28 en donderdag 30 maart tussen 16.00 en 20.00 uur. In de speeddate van ongeveer 10 minuten, houd je een ‘pitch’ van ca. 3 minuten om een goed beeld neer te zetten van jou en je drijfveren. De speeddates vinden digitaal plaats.

Vanuit de speeddates selecteren we vervolgens kandidaten die verder gaan met een individueel selectiegesprek van ongeveer een half uur op. Deze vinden ‘live’ plaats op dinsdag 11 en woensdag 12 april 2023 tussen 08.30 en 17.00 uur. Tot slot is er nog een laatste selectieronde, te weten een groepsselectiegesprek van een halve dag op dinsdag 18 april 2023. Al met al een hele procedure maar je krijgt er ook heel wat voor terug!

VOG en referenties
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Vacature
Intern nummer 23.085
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 27
Uren tot 27
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) BBL overig
BBL SPW/MMZ 3
BBL SPW/MMZ 4
BBL Verpleegkundige 4
BBL verzorgende 3
BBL verzorgende 3 IG
Publicatiedatum 02-03-2023
Reageer voor 26-03-2023
Ingangsdatum 02-03-2023
Nummer 118239
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra