Lid Raad van Commissarissen
Zorgerf D'n Aoverstep

Functieomschrijving

Lid Raad van Commissarissen D’n Aoverstep

Wie zijn wij?

D’n Aoverstep is een particuliere zorginstelling in Neede met een eigen kijk op zorg, wonen en dagbesteding. Wij ondersteunen mensen met een lichamelijke, psychische en/of sociale kwetsbaarheid bij het wonen, werken, leren en recreëren. Wij zijn een WLZ en WMO erkende zorginstelling.

Hierbij bieden we zorg op maat aan mensen met een psychiatrische diagnose, (tijdelijke) psychosociale problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), psychogeriatrische aandoeningen, somatische aandoeningen (bijv. Parkinson en MS) een dubbele diagnose (combinatie van licht verstandelijk beperkt en een psychiatrische diagnose).

D’n Aoverstep wil voor haar deelnemers als ondersteunende organisatie functioneren. Dit door samen met de deelnemer te zoeken naar haalbare doelen die zoveel mogelijk ten goede komen aan de kwaliteit van leven van de deelnemers. Ook het behoud van eigen regie vinden we erg belangrijk.

Wij bieden:

  • Dagbesteding op belevingsniveau, waarbij wij de cliënten op een positieve manier willen prikkelen en activeren (ouderen). Dit alles in een huiselijke en een agrarische setting (Zorg-erf).
  • Dagbesteding met leer-werk mogelijkheden voor (jong) volwassenen.
  • Creatieve dagbesteding met activiteiten voor diverse doelgroepen in ons dagbestedingscentrum ‘de Meijer’.
  • Begeleid wonen voor (jong) volwassenen.

Binnen onze Raad van Commissarissen zoeken wij één lid die samen met de bestuurder vorm wil geven aan de verdere groei en ontwikkeling van onze organisatie.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Onze Raad van Commissarissen komt minimaal 4 keer per jaar samen en vormt een multidisciplinair team. De leden vervullen de rol van toezichthouder op het bestuur van D’n Aoverstep. De eisen die aan onze organisatie worden gesteld zijn hoog. De samenleving, de zorgverzekeraars en de overheid zijn kritische partners als het gaat om de kwaliteit en kwantiteit van de output van de organisatie en het maatschappelijk ondernemerschap. Wij hanteren de ‘Governancecode Zorg’. Onze organisatie heeft een duidelijke visie op de zorg die wij leveren. Ieder lid van de Raad van Commissarissen vervult zowel een toetsende als een adviserende rol en weet daarin een goed evenwicht te bewaren.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

Wij verwachten dat je gericht bent op samenwerking, daadkrachtig bent, inzicht en visie toont en zaken in het juiste perspectief kan zien. Uiteraard communiceer je prettig en ben je verbindend op alle niveaus. Je kunt een klankbord zijn voor de bestuurder; (pro) actief adviseren op basis van eigen inbreng en beoordeling. Wij verwachten dat je geïnteresseerd bent in de samenleving in het algemeen en de gezondheidszorg in het bijzonder. Je respecteert de ‘Governancecode Zorg’. De Raad vergadert op een zakelijke wijze, waarbij gevoel voor humor niet ontbreekt. Een kandidaat met financiële achtergrond en ervaring in het toezichthouden is een pré.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

De mogelijkheid om je maatschappelijk in te zeten als Lid van de Raad van Commissarissen bij een organisatie waarbij eigen inbreng en initiatief nog erg gewaardeerd wordt. Een passende vergoeding voor de tijd en inzet die je als Commissaris Lid vervult. Dit is geen fulltime functie, maar bij uitstek geschikt voor kandidaten die zich graag een aantal uren per kwartaal maatschappelijk inzetten. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Lobke Nekkers HR manager a.i. via email: [email protected]

Ben jij de kritische verbinder die wij zoeken voor onze Raad van Commissarissen?

Aarzel niet en stuur direct je CV en motivatie naar [email protected]

Type Vacature
Organisatie Zorgerf D'n Aoverstep
Locatie Zorg-erf D'n Aoverstep
Postcode 7161AJ
Stad Neede
Werkveld Welzijn
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Niet van toepassing
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Lobke Nekkers
Functie(s) Lid Raad van Toezicht
Publicatiedatum 21-04-2022
Ingangsdatum Juni
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 110251
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgerf D'n Aoverstep

D’n Aoverstep is een particuliere zorgboerderij die in samenspraak met haar klanten een ondersteuningsplan opstelt en uitvoert met als doel hen te helpen hun kwaliteit van leven te vergroten. Wij richten ons op (jong)volwassenen met: een psychosociale of psychiatrische problematiek, een lichte verstandelijke beperking, of een ouderdomsproblematiek. Binnen d’n Aoverstep wordt uitgegaan van een holistische mensvisie en bij de door ons gehanteerde werkwijzen laten we ons vooral inspireren door de methodiek van het Systhematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH) zie ook: www.zorgboeren.nl

Meer over Zorgerf D'n Aoverstep