Locatie Mercurius Twello zoekt collega (MBO4)
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

In de functie van Begeleider B biedt je begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan clienten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching van de begeleider A. Tevens geef je de begeleider A advies en ondersteuning. Je onderhoud contacten met naastbetrokkenen en interne en externe samenwerkingspartners. Je biedt zowel individuele begeleiding als groepsactiviteiten aan, gebaseerd op het individuele zorgleefplan van de cliënt.  Sta jij sterk in je schoenen en spreekt deze functie je aan?

Je bent welkom bij ons op de koffie!

Het team

In een energiek en bevlogen team geef je samen met je 10 collega's begeleiding aan 22 cliënten met een WMO of WLZ indicatie. De locatie is een 24 uurs locatie, waardoor je ook slaapdiensten draait naast vroege en late diensten. De 22 cliënten wonen met elkaar in 6 woonhuizen in de wijk. Elke cliënt heeft een eigen slaapkamer. De huiskamer en het sanitair wordt gedeeld. De cliënten hebben diverse en verschillende psychiatrische achtergronden in de leeftijd van begin 20 tot in de 60 jaar.

De locatie

De kantoorlocatie is goed bereikbaar met eigen vervoer en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De huizen zijn vandaaruit gemakkelijk bereikbaar. Tevens zijn openbare voorzieningen in Twello gemakkelijk per auto of fiets bereikbaar. één van de woningen in specifiek middelen-vrij. In samenwerking met Tactus verslavingszorg bieden we hen zo optimaal mogelijke begeleiding. Het heeft een  flinke voorkeur dat je kennis hebt van actuele verslavingsproblematiek.

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

Je bent gedreven, hebt visie, bent praktisch ingesteld en durft aan de slag te gaan met cliënten met verschillende psychiatrische achtergronden veelal gecombineerd met een verslavingsproblematiek. Je handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid. Je weet aan te sluiten bij de behoeften van cliënten. Je stelt je lerend op, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen.

Je bent alert en signaleert snel veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten. 

Je kunt prima zelfstandig werken, maar bent ook een goede teamspeler. Je bent bereid onregelmatig te werken. Je bent doortastend, denkt in oplossingen en je beschikt over een flexibele instelling waardoor je goed met onverwachte situaties om kan gaan. Je weet te handelen in een crisissituatie en weet om te gaan met agressie en/of onvoorspelbaar gedrag. Je bent bekend met de-escalerend werken.

Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een coöperatieve houding en denkt actief mee in nieuwe ontwikkelingen.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 21 oktober 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met André Stoop (Teamleider), telefoonnummer 06-24735311

De selectiegesprekken vinden plaats op 14 september 2022. Bij het gesprek zullen de teamleider en een begeleider aanwezig zijn.

Type Vacature
Intern nummer 116
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 29-08-2022
Reageer voor 21-10-2022
Ingangsdatum 15-09-2022
Nummer 113565
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn