Locatiemanager residentiële Jeugdzorg, Harreveld - 36 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040! Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Is het jouw uitdaging om door samenwerking onze gepassioneerde afdelingshoofden binnen onze jeugdzorginstelling tot nog grotere hoogten te brengen? Doe jij dat vanuit een natuurlijke verbinding tussen inhoud en bedrijfsvoering? En met een vanzelfsprekende balans tussen intuïtie en ratio? Dan ben jij de juiste kandidaat die samen met partners de transitie van JeugdzorgPlus in de regio Gelderland verder vorm gaat geven.

Wij zoeken een leidinggevende met een sterke visie en een klantgerichte stijl. Iemand die consistent en flexibel is. Iemand die vooral niet bang is om nieuwe wegen in te slaan en vanuit een vastberadenheid uitdagingen oppakt.

In deze functie binnen onze prachtige Gelderse locatie Harreveld bieden wij jou natuurlijk zelf ook volop professionele en persoonlijke uitdagingen.

Wat ga je doen
In deze rol ben je verantwoordelijk voor de hoog specialistische jeugdzorglocatie Harreveld. Je stuurt direct en indirect (via afdelingshoofden) zon 250 medewerkers aan. Binnen Harreveld realiseren we specialistische gesloten jeugdzorg, zoals ZIKOS, én open jeugdzorg voor jongeren met complexe problematiek. Daarnaast vinden er gezinsbehandelingen plaats.

Als locatiemanager participeer jij in het regionale MT Utrecht-Gelderland. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het jaarplan en de bijbehorende begroting. Je stuurt en monitort vanuit heldere financiële en inhoudelijke kaders en zorgt voor acceptatie en naleving ervan. Binnen de teams stimuleer je zelfstandigheid en eigenaarschap. Ook de ontwikkeling van de medewerkers in jouw teams is een belangrijk speerpunt waarbij je samenwerkt met de afdeling Leren & Ontwikkelen. Jij anticipeert en intervenieert waar nodig en doet dat tijdig.

Samen met de regiodirecteur onderhoud je contacten met gemeentelijke opdrachtgevers en andere financiers. Je signaleert kansen en draagt bij aan vernieuwing op het gebied van zorgverlening en contracteren. Jij denkt vanuit een netwerkgedachte en draagt bij aan effectieve samenwerking met partnerorganisaties binnen de regio. Die bijdrage lever je ook aan goede samenwerking tussen de verschillende iHUB-bedrijfsonderdelen in de regio. Ook draag je zorg voor een effectieve implementatie van antwoorden op inhoudelijke ontwikkelingen (nieuwe concepten en werkwijzen) binnen de verschillende zorgregios. Je werkt hierin nauw samen met serviceteam van iHUB en jouw duale partner.

Over de organisatie en de locatie Harreveld

iHUB is de alliantie van Horizon, Altra, De Opvoedpoli en De Nieuwe Kans. Vanuit iHUB worden de primaire processen efficiënt en effectief ondersteund via het servicecentrum, zodat onze collega's zich volledig kunnen richten op het geven van jeugdhulp, speciaal onderwijs en ambulante (ggz) begeleiding aan kinderen, jongeren en hun gezinnen.

Locatie Harreveld biedt zorg aan jeugdigen met ernstige gedragsproblemen. Het doel is om hen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers en psychiater werken daartoe samen met de jeugdigen. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de belangrijkste elementen van de behandeling. Met ambulante, open en gesloten jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jeugdigen die er zonder hulp niet uit komen.

In Harreveld hebben we de gesloten locatie Anker (JeugdzorgPlus), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. Het is onze ambitie om hoog specialistische jeugdzorg te bieden op het allerhoogste niveau.

Hoe vertegenwoordig je de organisatie?

Binnen iHUB vertegenwoordig je de locatie Harreveld en voor onze relaties in de regio Gelderland ben je het externe gezicht. Je onderhoudt contacten en verbindt die wanneer relevant - ook met de andere regios van iHUB. Je participeert actief in overlegvormen waarin het organisatiebeleid en de algehele bedrijfsvoering aan bod komen. Binnen de relatie met opdrachtgevers, klanten en ketenpartners denk jij locatie-overstijgend en handel je ook daarnaar. Bijvoorbeeld wanneer er aanbestedingen in voorbereiding zijn. Deze geef je vorm in samenwerking met de afdelingen Verkoop & klantrelaties (V&K) en Business control (BC) van iHUB.

Wat vragen wij van jou
 • Academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde academische of HBO+ opleiding;
 • Een bedrijfskundige achtergrond is een pre, net als ervaring binnen de residentiële zorg;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in operationeel- en tactisch management;
 • Je bent ondernemend en weet doelen te bereiken door samen te werken en anderen te motiveren en te inspireren. Je geeft heldere kaders en stimuleert medewerkers om verantwoordelijkheid te nemen;
 • Je denkt in oplossingen en het creëren van mogelijkheden. Je bent aantoonbaar resultaatgericht;
 • Je beschikt over goede organisatorische vaardigheden, kunt uitstekend het overzicht bewaren en schept heldere kaders. Je bent in staat om procesveranderingen door te voeren;
 • Je bent enthousiast, energiek, communicatief sterk, empathisch, integer en stressbestendig;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met specialistische jeugdzorg en een natuurlijk gevoel t.a.v. veiligheid van kinderen, gezinnen en professionals;
 • Je bent in staat om veranderingsprocessen te begeleiden waarbij je onzekerheid en weerstanden weet om te buigen naar perspectief en participatie;
 • Je weet de transformatie opgave binnen de jeugdzorg te vertalen en verbinden aan de organisatiestrategie en locatieplannen;
 • Je bent in staat om veranderingsprocessen te begeleiden waarbij je onzekerheid, weerstanden weet om te buigen naar perspectief en participatie;
 • Je weet de transformatie opgave binnen de jeugdzorg te vertalen en verbinden aan de organisatiestrategie en locatieplannen.
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wat bieden wij jou
 • Een uitdagende functie in een uitermate dynamische organisatie en maatschappelijk werkveld;
 • Kansen en ontplooiingsmogelijkheden binnen het werkveld jeugdzorg;
 • Ruimte voor ambitieuze, professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • Een omgeving waarin we veel waarde hechten aan een balans tussen inhoud en bedrijfsvoering;
 • Het salaris en verdere arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Jeugdzorg, waarbij de inschaling in overleg zal plaatsvinden.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Directeur
Publicatiedatum 22-09-2022
Reageer voor 21-04-2023
Nummer 114153

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon