logopedist / afasietherapeut
InteraktContour

Ben jij afasietherapeut of heb jij als logopedist ervaring met de behandeling van mensen met afasie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol

Als afasietherapeut werk je onder andere volgens het behandelprogramma Hersenz, dat bestaat uit verschillende zorgpaden. In deze behandeling leren mensen met NAH omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel in het dagelijks leven. Hersenz biedt speciale behandeling aan voor mensen met afasie. Het tempo en de werkvormen zijn hierbij afasievriendelijk. Hiernaast bieden we sinds kort ook eerstelijns-logopedie aan voor de doelgroep volwasssenen met NAH. Je denkt mee over het opzetten en uitvoeren van de eerstelijns-behandelingen.

Je richt je op het vergroten van de zelfredzaamheid in het dagelijks leven van de cliënt in de chronische fase. Daarmee bevorder je de kwaliteit van leven van de cliënt met afasie. Tevens ben je verantwoordelijk voor het primaire proces van behandeling van cliënten met afasie. Daarnaast voer je de groepsbehandelingen uit in het kader van het zorgpad Afasie van Hersenz.

Als casemanager van afasiecliënten ben je nauw betrokken bij de voortgang van het hele behandeltraject. Je coördineert het zorgtraject voor de cliënt en het cliëntsysteem en bent voor hen het aanspreekpunt. Je voert tevens de thuisbehandeling uit.

Alle relevante werkzaamheden ten behoeve van in- en uitstroom van cliënten met afasie staan op jouw to-do-list. Je neemt regelmatig deel aan relevante in- en externe overleggen/bijeenkomsten en je onderhoudt goed contact met (potentiële) verwijzers.

Jouw werkplek

Je werkt op de behandellocatie in Enschede. Het team bestaat uit 7 collega’s die werkzaam zijn in verschillende disciplines, zoals een regiebehandelaar, een fysiotherapeut, een PMT’er en een cognitief behandelaar. In het team zijn nog 2 andere afasietherapeuten werkzaam.

De onderlinge sfeer in het team is goed. We werken interdisciplinair samen en overleggen wekelijks. Daarnaast vindt structureel overleg plaats met de vakgroep afasie van het gehele werkgebied van InteraktContour.
 • Bekijk hier meer informatie over het afasie-behandeltraject
Wat wij bieden
 • een jaarcontract voor 28-32 uur per week (met uitzicht op een vast contract)
 • een salaris van €3.032,- tot maximaal €4.442,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek volgens de CAO gehandicaptenzorg (FWG 55)
 • reiskostenvergoeding
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 144 vakantie-uren per jaar en 57 uur vrij in te zetten Balansverlof bij een 36-urige werkweek
 • uitstekende pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • de mogelijkheid om een aanvullende opleiding te doen op onze kosten
 • fietsplan en korting op een fitnessabonnement
 • gratis personal coaching via Resilians
Wat wij vragen
 • je bent in het bezit van een hbo-diploma logopedie, met aanvullende opleiding en/of ervaring tot het niveau van afasietherapeut
 • je staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en in het afasieregister
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
 • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
InteraktContour, verder met hersenletsel

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders.

Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding, 24-uurszorg en arbeidsre-integratie. Daarnaast bieden wij ondersteuning voor mantelzorgers in de gemeente Utrecht.

Word jij onze nieuwe afasietherapeut?

Wil je samen met ons het verschil maken voor mensen met hersenletsel? Dan maken we graag kennis met jou. Solliciteer via de button.

Goed om te weten:
 • de vacature staat open tot en met donderdag 8 juni aanstaande
 • de gesprekken staan gepland in week 24
Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel dan met Resy van der Laan, afasietherapeut, op 06 13 85 49 79.

‘Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, afdeling Behandeling
Postcode 8071 PA
Stad Nunspeet
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Logopedist
Publicatiedatum 22-05-2023
Reageer voor 09-06-2023
Nummer 120193

InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. De cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. We bieden daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurszorg in Oost- en Midden-Nederland.
Werken bij InteraktContour is met veel plezier werken met je hoofd, hart en handen. Samen werken de medewerkers aan de juiste ondersteuning voor mensen die te maken hebben met de complexe gevolgen van hersenletsel. Al onze medewerkers worden geschoold in de begeleiding van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over InteraktContour