Maatschappelijk werker
Liberein

Wil jij graag dat beetje extra bieden?

Oud. Iedereen wil het worden, maar bijna niemand wil het zijn. Toch worden we in ons land steeds ouder. De vraag naar zorg stijgt en zorg wordt steeds complexer. Om de groeiende groep ouderen te kunnen geven wat ze verdienen, met elke dag een beetje extra, is Liberein op zoek naar een collega voor de functie Maatschappelijk Werker ter vervanging van een zwangerschapsverlof van mei tot en met oktober 2023. Jij vormt samen met onze psychologen en geestelijk verzorgers de psycho-sociale vakgroep. Vanuit de verschillende vakgebieden draagt iedere professional bij aan het geluk van de cliënt, die zelf maximaal regie houdt over het eigen leven. De psychosociale dienst maakt deel uit het kennis- en behandelcentrum van Liberein.

Wat ga je doen?

Als Maatschappelijk Werker ondersteun en begeleid je cliënten en hun familie/ naasten met complexe hulpvragen. Je richt je voornamelijk op psychosociale problematiek als gevolg van ouderdom, kwetsbaarheid en het geconfronteerd worden met de laatste levensfase. In dat kader bied je een luisterend oor, help je problemen te duiden, verstrek je informatie, geef je voorlichting en help je bij het vinden van praktische oplossingen. Concreet kan het gaan om zaken als:

 • Aanpassen aan de nieuwe leefomgeving;
 • Omgaan met beperkingen, met verlies en rouw;
 • Ingewikkelde familierelaties en conflicten met gevolgen voor de cliënt en het zorgteam;
 • Aanvragen bewind voering en/of mentorschap, informatie over wet- en regelgeving etc.; 
 • Advies over financiële zaken.

Daarnaast ben je voor zorgteams en persoonlijk begeleiders beschikbaar als het gaat om ingewikkelde cliëntrelaties. Je bent in staat hen te coachen in het hanteren van moeilijke relaties of neemt het over wanneer de situatie daar om vraagt.

Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van een afgerond diploma HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of HBO Social Work; Daarnaast heb je ruime (stage)ervaring in de ouderenzorg en in mantelzorgbegeleiding of bijvoorbeeld casemanagement.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en de sociale kaart;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent ondernemend en gaat uitdagingen niet uit de weg;
 • Je hebt een open uitstraling en uitstekende kwaliteiten in cliëntgericht handelen, communiceren, samenwerken, empathisch vermogen en overtuigingskracht;
 • Je bent in staat en ervaren in het onderhouden van in- en externe contacten binnen je vakgebied en houdt de ontwikkelingen binnen dit vakgebied en de ouderenzorg in het algemeen in de gaten.

Wat bieden we

Een fijne werkomgeving met gedreven collega’s. De cultuur van Liberein is informeel en familiair, we kennen elkaar en we weten wat we aan elkaar hebben. De ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk, daarom investeren we in opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor kun je terecht op Leerplein Liberein. Daar kun je je verdiepen in vakkennis, werken aan je persoonlijke ontwikkeling en gebruik maken van mogelijkheden om verder opgeleid te worden. Hierbij kun je kiezen voor klassikale scholing of voor het volgen van nieuwe en interessante e-learnings.

En verder bieden we

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheden om te verlengen;
 • Beloning volgens CAO VVT (FWG schaal 50) maximaal €4.061,- bruto per maand op basis van  een 36 urige werkweek (fulltime). Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.
 • Een eindejaarsuitkering en vakantiegeld;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, fietsplan, korting op zorgverzekering en fitnessabonnement etc.
 • Een uitstekende pensioenregeling bij PFZW.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Liberein. Liberein draagt zorg voor de kosten.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten, neem dan contact op met Jannie Schutte, teamleider kennis- en behandelcentrum, 06 - 38717382. We vertellen je graag wat deze functie en het werken bij Liberein zo leuk maakt!

Geïnteresseerd?

Reageer dan direct! Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’.

De sluitingsdatum van de vacature is 29 maart 2023. 

Type Vacature
Intern nummer 2023-10
Organisatie Liberein
Locatie Diverse locaties Liberein
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij zwangerschap
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Jannie Schutte, teamleider kennis- en behandelcentrum
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 15-03-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 29-03-2023
Nummer 118612

Liberein

Over Liberein
Bij Liberein kijken we graag naar wat iemand wél kan, in plaats van naar beperkingen. Vanuit die gedachte helpen we zo’n 1300 mensen bij het hebben van een fijne dag en een zo prettig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij, erbij horen, gezien worden. Elkaar echt leren kennen en weten wat belangrijk voor iemand is. Dat maakt ons werk mooi. En het maakt cliënten en medewerkers blij.  

We zijn er voor - voornamelijk - ouderen in Enschede en Glanerbrug. Zij maken naar wens gebruik van onderdelen van ons allround aanbod, zoals thuiszorg, revalidatie, somatische zorg, dementiezorg, dagactiviteiten of behandelingen. Ze wonen thuis, huren een appartement bij een van onze woonzorgcentra of wonen bij ons. Liberein biedt 5 locaties voor wonen met zorg en 6 locaties met appartementen waar ouderen zelfstandig wonen.  

Bij Liberein werken 1500 medewerkers. Samen met 500 vrijwilligers staan zij voor persoonlijke en liefdevolle zorg. Welkom bij Liberein.

Meer over Liberein