Manager bedrijfsvoering
OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)

Functieomschrijving

Onze passie
Binnen OCON houden we ervan om goed voor onze patiënten, elkaar en onszelf te zorgen. Gevoelsmatig zijn we een kleine OCON-familie. Vormgegeven als zelfstandig categoraal ziekenhuis waar 200 medewerkers werkzaam zijn en laagdrempelig en persoonlijk contact zeer belangrijk is. Gezamenlijk beleven we veel plezier aan het feit dat we dagelijks de kwalitatief, meest hoogwaardige zorg neer willen zetten voor onze patiënten. We ontvangen onze patiënten in een moderne omgeving, op een gastvrije manier waarbij we graag persoonlijke zorg op maat geven. Met deze grote mate van aandacht voor patiëntbeleving zijn we onderscheidend en hebben we vorig jaar een plek in de top 10 van Zorgkaart Nederland 2020 behaald. Hiernaast willen- en zijn we ook voor onze medewerkers onderscheidend. We bieden hen een unieke en prettige werkomgeving, waar er ruimte is om jezelf te zijn en vanuit je hart te werken. Initiatief en inbreng van medewerkers uit de verschillende teams op de werkvloer wordt gestimuleerd en gewaardeerd. Medewerkers zeggen het volgende over ons als werkgever: “Korte lijnen en mogelijkheden, veel verantwoordelijkheid en kansen”, “OCON is innovatief, niet bang voor een uitdaging en heeft het beste voor met patiënt en medewerker”, “er is persoonlijke aandacht en iedereen voelt zich betrokken en verantwoordelijk met en voor elkaar. Een fijn gevoel!” of “OCON is voor mij de beste werkgever die ik me kan wensen, omdat ik steun en vertrouwen krijg”.

We beschikken over een groot adaptief vermogen, zijn kritisch en soms burgerlijk ongehoorzaam als het nodig is om bij onze bedoeling te blijven.

Onze orthopeden en anesthesisten zijn eigenaren van onze organisatie. Dat geeft unieke kansen, zelfstandigheid en leidt tot een grote betrokkenheid.

Voel jij je aangesproken als je dit leest? Dan nemen we je graag mee naar onderstaande informatie over de vacature.

Over de functie

Als manager bedrijfsvoering maak je deel uit van het MT. Je werkt nauw samen met je collega manager en draagt zorg en verantwoordelijkheid voor verschillende portefeuilles én geeft leiding aan de procescoaches van de OK en onze sportmedische kliniek. Beide procescoaches geven operationeel leiding aan de teams, waarvan de OK bestaat uit 40 FTE en de sportmedische kliniek uit 8 FTE die tot jouw portefeuille behoren. De portefeuilles zijn uitdagend divers (risico management, inkoop, contract management, financiën en verzekering) en bieden in combinatie met het leidinggevende aspect een gevarieerde invulling van je werkdag.
Het MT bestaat uit onze algemeen directeur, medisch directeur, staffunctionaris kwaliteit en capaciteit en 2 managers bedrijfsvoering. Gezamenlijk met het dagelijkse bestuur van onze medische staf, bestaande uit drie artsen, proberen wij het beste in elkaar naar boven te halen, elkaar aan te vullen en zorg te dragen voor alle facetten waar onze organisatie mee in aanraking komt.

Functie eisen

Over jou

Je bent een energieke persoonlijkheid, een betrokken manager, laagdrempelig in contact en in staat scherp prioriteiten te stellen in je werkdag. Je bent medeverantwoordelijk voor de ambitieuze doelstellingen van de organisatie en in staat om mee te gaan en te investeren in het adaptief vermogen. Je kan medewerkers doorgronden, haalt plezier uit contact met de teams en weet hen te motiveren en enthousiasmeren.

Ervaring in de (chirurgische) zorg is een vereiste, aangevuld met een opleiding bestuurs- of bedrijfskunde of bijvoorbeeld een MBA.

Inschaling

De functie is ingeschaald in FWG 70.

Bijzonderheden

De gesprekken zullen plaatsvinden in week 11 (15-20 maart).

Type Vacature
Intern nummer OC21-005
Organisatie OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)
Locatie OCON Orthopedische kliniek
Postcode 7555DL
Stad Hengelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Ilse Drijfhout, manager bedrijfsvoering, te bereiken op dinsdag, donderdag en vrijdag op 088-7087102
Functie(s) Manager overig hoger kader
Manager overig midden kader
Manager zorggebonden hoger kader
Manager zorggebonden midden kader
Overig
Publicatiedatum 19-02-2021
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 09-03-2021
Nummer 57821
Doorsturen Bekijk PDF

OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)

OCON staat voor Orthopedisch Centrum Oost Nederland. OCON is sinds 2010 een zelfstandige orthopedische kliniek binnen de ZGT Hengelo, ontstaan uit de maatschappen orthopedie en anesthesie. Organisatorisch en financieel opereert het OCON geheel zelfstandig, waardoor maximale ruimte ontstaat om de zorg voor de orthopedische patiënt optimaal in te richten. OCON is een jonge organisatie, met veel dynamiek en gedrevenheid die al veel veranderingen in de orthopedische zorg teweeg heeft gebracht. Bijvoorbeeld de invoering van rapid care, waardoor herstel bewezen sneller verloopt na een heup- of knieoperatie, het werken met dedicated teams binnen de OK’s, een moderne herstelafdeling OCON Care en eigen dagbehandeling en OK’s. Bij OCON zijn inmiddels 160 medewerkers werkzaam,waaronder 14 orthopeden en 9 anesthesisten. OCON biedt het totaalpakket aan orthopedische zorg. De orthopeden hebben allen hun subspecialisaties. Binnen dit totaalpakket zijn speerpunten vastgesteld: wervelkolomchirurgie, prothese-revisiechirurgie en sportorthopedie. OCON Sport, de sportpoli binnen OCON, is speciaal voor sporters met alle vragen, problemen of begeleiding op sportmedisch gebied. Daarnaast geven de sportartsen preventief advies en nemen zij sportkeuringen af. Door intensieve samenwerking met sportorthopeden en andere specialisten binnen de ZGT, waaronder chirurgen en radiologen kunnen sporters snel worden geholpen en wordt onnodig doorverwijzen voorkomen. Tenslotte is OCON Sport sinds kort gecertificeerd door de FSMI en daarmee een officiële sportmedische instelling.

Meer over OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)