Manager behandelzaken - Psychiater/Klinisch psycholoog
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Voor ons circuit Jeugd zoeken wij een

Manager Behandelzaken
Psychiater/Klinisch psycholoog
Uren in overleg, verdeling tussen beide functies max. 50/50%

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor behandelinhoud en bedrijfsvoering hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en we komen snel tot besluiten. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat we doen
Ons circuit Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar met psychiatrische problematiek én hun systeem. We leveren kwalitatief goede psychiatrische zorg, volgens landelijke richtlijnen. We onderscheiden ons door onze specialistische kennis. Zo bieden we bijvoorbeeld MBT, deeltijdprogramma’s voor jongeren met een eetstoornis (16 +) en IPG (spoed)zorg aan. Onze specialistische kennis houden we niet voor onszelf, maar delen we met onze ketenpartners door middel van consultatie, advies, deelname aan expertteams en coaching. We zijn gericht op samenwerking en actief in innovatieve projecten t.a.v. de GGZ doelgroep. We volgen nieuwe ontwikkelingen op diagnostisch en behandelgebied en gebruiken de nieuwste inzichten bij onze behandelingen. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers hier volop bij betrokken zijn en zich ook blijven ontwikkelen.

Wat betekent dit voor jou?
Je vormt samen met de manager bedrijfsvoering een complementair team; samen ben je integraal verantwoordelijk voor het circuit Jeugd. Op strategisch en inhoudelijk vlak versterken jullie elkaar en vullen elkaar aan. Als manager behandelzaken ben je verantwoordelijk voor alle zorginhoudelijke aspecten, zoals kwaliteit, veiligheid, de organisatie van de zorg en het ontwikkelen van zorgprogramma’s en richtlijnen, samen met de professionals in je team. Daarbij maak je gebruik van je visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de GGZ en weet hierin tijdig te anticiperen vanuit het uitgangspunt Gewoon Goede Zorg.
Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de Raad van Bestuur en bent nauw met hen in contact, met name met het lid RVB/psychiater. Daarnaast ben je veel in contact met anderen, zowel binnen als buiten onze organisatie. Intern ben je lid van het managementteam van Mediant. Samen met je collega’s lever je een bijdrage aan de groei en ontwikkeling van Mediant als geheel. Dit vertaalt zich uiteraard ook naar buiten. Je bent in je rol als manager behandelzaken een ambassadeur voor Mediant en participeert in verschillende netwerken. De functie van manager behandelzaken combineer je met de functie van psychiater of klinisch psycholoog.

Jij hebt

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater of klinisch psycholoog en een geldige BIG-registratie.
 • Ruime en aantoonbare werkervaring als inhoudsprofessional én als leidinggevende.
 • Een brede oriëntatie, visie op en ervaring met alle facetten van de psychiatrie.
 • Ervaring met netwerken en het onderhouden van contacten.

Jij bent

 • Makkelijk in contact, verbindend.
 • Iemand met lef, je durft dingen aan te gaan/te benoemen.
 • Zelf ook makkelijk aanspreekbaar.
 • Doortastend, actief, gestructureerd.
 • Resultaatgericht en weet focus aan te brengen.
 • Betrokken en slagvaardig.
 • Creatief in je aanpak met een nuchtere insteek.

Wat krijg je ervoor terug

 • Een prettige en nauwe samenwerking met je duale partner.
 • Een leidinggevende positie in een multidisciplinair team, waarin respect voor ieders expertise en inbreng hoog in het vaandel staat.
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling door opleiden, maar ook door betrokken te zijn bij het opleiden van anderen. Dit doen we op allerlei gebieden, waaronder psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten enz.
 • Deelname aan en het (mogelijk) geven van geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Werken in een financieel gezonde organisatie waarin tal van ontwikkelingen en kansen die zich voordoen verzilverd worden.
 • Samenwerking met en ondersteuning door verschillende collega’s. Denk hierbij aan een nauwe samenwerking met de multidisciplinaire teams, maar ook aan een goed werkend secretariaat.
 • Mediant doet ook aan onderzoek. Zo zijn wij onder andere verbonden aan het Rob Giel onderzoekscentrum (RGOc).  
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris passend bij de functie.

Wij maken graag kennis!
En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds!
Wij wisselen graag van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan. Je kunt hiervoor bellen met Peter Turpijn, voorzitter Raad van Bestuur, of met Geert Uijterwaal-op ’t Roodt, lid RVB/psychiater. Beiden bereikbaar via 053-4755501. Of met Dana Stel, manager Bedrijfsvoering, telefoonnummer 06-51367325.

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 – 1578 ALG/jsl-f
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Manager overig hoger kader
Psychiater
Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 19-10-2020
Reageer voor 01-12-2020
Nummer 55478
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg