Manager Behandelzaken Jeugdzorg - 32/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Een inhoudelijk boegbeeld en sparringpartner voor de behandeling van onze prachtige jeugdigen (12+) en hun gezinnen en verzorgenden.

Dat zoeken wij in de rol van - Manager Behandelzaken - op onze mooie locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn. Het gaat om een stevige en uitdagende functie in een dynamische organisatie met ruime ontplooiingsmogelijkheden binnen het werkveld jeugdzorg.

Zijn de termen transitie van de jeugdzorg, visie op jeugdzorg en het systeem, beleidsontwikkeling en inspirerend leiderschap waardoor we allemaal leren, op jou van toepassing? Lees dan eens verder, want wellicht word je getriggerd om te solliciteren en voldoet deze rol exact aan jouw ambities.

Wat ga je doen
Als Manager Behandelzaken ben jij dé sleutelfiguur voor de behandeling, het behandelklimaat/beleid en de (door-) ontwikkeling van behandelprogramma's op locatie Rijnhove Horizon Jeugdzorg. Je bent de nieuwe manager van een groep gedreven inhoudsprofessionals die behandeling en begeleiding bieden aan jeugdigen en hun netwerk/gezin met behoorlijke gedragsproblematiek, meestal ontstaan door trauma's en hechtingsproblematiek vanuit het verleden.

Je geeft leiding aan 12 enthousiaste en kundige collega's, bestaande uit gedragswetenschappers, behandelaren en therapeuten. Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de overige zorgcollega's bij complexe casuïstiek en je bent actief betrokken bij het inhoudelijk locatiebeleid in samenspraak met de locatiemanager. De inhoudelijke visie vertalen naar concrete uitvoering, daar krijg je energie van. Je bent regiebehandelaar en je beweegt je op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je rapporteert aan de locatiemanager.

Ook onderhoud je locatie overstijgende contacten en ben je het aanspreekpunt op inhoud met de interne contacten, zoals externe zorg die we inkopen. In deze contacten met externen (opdrachtgevers, klanten, ketenpartners) denk en handel je locatie overstijgend en straal je energie uit, ben je verbindend en inhoudelijk in topvorm.

Locatie Rijnhove te Alphen aan den Rijn

Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders (op dit moment) niet voldoende zelf kunnen geven. De jeugdigen verblijven zowel overdag als 's nachts op de groep. De JeugdzorgPlus 2.0 behandelgroepen bestaan uit zes tot acht jeugdigen, welke samen met de pedagogisch medewerkers een woning delen. We spreken over 2.0 omdat we hier echt anders omgaan met onze jeugdigen en hun netwerk/gezinnen of verzorgenden, op deze locatie is de transitie in JeugdzorgPlus echt in volle gang. Een 8.00 tot 20.00 uur programma waar leren en ontwikkelen centraal staat en behandeling, onderwijs, outdoor- en sportactiviteiten, gezonde leefstijl en mind o.a. onderdeel van zijn. Ook staat het (tijdelijke) Bed op Recept, de doorontwikkeling in de open jeugdzorg van Gezin Totaal in de schijnwerpers en op Rijnhove werken we toe naar een systemische benadering op het gehele terrein, ook in de geslotenheid.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent minimaal 5 jaar BIG geregistreerd en opgeleid als GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch (neuro)Psycholoog of Psychiater;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke leidinggevende en inhoudelijke functie is een vereiste;
 • Kennis en ervaring binnen één van de volgende gebieden: Jeugdzorg, GGZ, Forensische psychiatrie of verslavingszorg is een vereiste en kennis en ervaring met hechtings- en trauma gerelateerde problematiek, of bereidheid je hierin verder te verdiepen een basisvoorwaarde;
 • Je weet vanuit de visie en methodiek van iHUB en daarmee Horizon Jeugdzorg richting te geven aan het behandelproces en de daarbij behorende zoektocht naar de beste behandelvorm;
 • Je kunt snel schakelen en je hebt een seniore, professionele uitstraling en een verbindende persoonlijkheid.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbetaalde tijd of een aanstelling voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 3 maanden in een divers, gedreven en dynamisch team;
 • Je werkzaamheden en wensen in relatie tot studie of behandeling zijn uiteraard bespreekbaar;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg; inschaling in overleg;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de Manager Behandelzaken die zich in dit profiel herkent en denkt "ja, dit wil ik!"? Solliciteer dan direct! Wij gaan graag met jou in gesprek. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Eelco Knops, locatiemanager Rijnhove, via telefoonnummer 06-18548086.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Manager zorggebonden hoger kader
Publicatiedatum 27-07-2021
Reageer voor 21-09-2021
Nummer 70110

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon