Manager behandelzaken/psychiater
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Functieomschrijving

Manager Behandelzaken/psychiater
Circuit Acute Zorg

Wie we zijn
Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1000 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor behandelinhoud en bedrijfsvoering hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en we komen snel tot besluiten. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wat we doen
Het circuit Acute Zorg biedt de totale keten van ambulante zorg naar acute opname.
Zo biedt onze high intensive care unit (HIC) ambulante en klinische crisisinterventie en diagnostiek aan mensen met psychiatrische problemen in acute situaties.
Daarnaast bieden we professionele zorg aan complexe doelgroepen die niet of nauwelijks in een reguliere zorgstructuur onder te brengen zijn. Dit doen we door bemoeizorg en ACT complexe zorg. Wanneer meer chronische psychiatrie aan de orde is, hebben wij een gespecialiseerde afdeling voor vervolgbehandeling.  Door klinisch en ambulant intensief samen te werken bieden wij de beste ondersteuning aan onze cliënten. We hanteren een cliëntgerichte en persoonlijke aanpak, met als doel de cliënt weer regie te laten krijgen over zijn eigen leven. We geven aandacht en openheid aan wat een crisis en opname betekent voor iemand. We werken preventief en de-escalerend, met een gastvrije en cliëntvriendelijke basishouding.

Wat betekent dit voor jou?
Je vormt samen met de Manager bedrijfsvoering een complementair team; samen ben je verantwoordelijk voor het circuit Acute Zorg. Op strategisch en inhoudelijk vlak versterken jullie elkaar en vullen elkaar aan. Als manager behandelzaken ben je verantwoordelijk voor alle zorginhoudelijke aspecten, zoals kwaliteit, veiligheid en de organisatie van de zorg en het ontwikkelen van zorgprogramma’s en richtlijnen samen met de professionals in je team. Daarin maak je gebruik van je visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen binnen de zorg en weet hierin tijdig te anticiperen vanuit het uitgangspunt Gewoon Goede Zorg. Je doet dit door Mediant steeds meer in de samenleving te brengen. Dicht bij waar men woont, werkt en leeft. Je participeert in samenwerkingsverbanden en weet die te versterken ten behoeve van de professionele ontwikkeling en kwaliteit van zorg. Je geeft verder vorm aan de zorg en dienstverlening afgestemd op de relatie tussen cliënt, hulpverlener en familie.
Je legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur en bent nauw met hen in contact. Vooral afstemming en overleg met onze Geneesheer-Directeur is vast onderdeel van je werk.
De functie van manager behandelzaken combineer je met de functie van psychiater.

Functie eisen

Jij hebt

 • Een academische opleiding geneeskunde met als specialisatie psychiatrie.
 • Werkervaring als psychiater en als leidinggevende.
 • Een brede oriëntatie, visie op en ervaring met alle facetten van de psychiatrie.
 • Ervaring met netwerken en het onderhouden van contacten.
 • Een geldige BIG-registratie.

Jij bent

 • Makkelijk in contact, empathisch, verbindend.
 • Doortastend, actief, gestructureerd.
 • Resultaatgericht en weet focus aan te brengen.
 • Betrokken, verbindend en ook besluitvaardig.
 • Creatief in je aanpak met een nuchtere insteek.
 • Analytisch.
 • Open en toegankelijk met een professionele afstand.

Inschaling

Wat krijg je ervoor terug

 • Een prettige en intensieve samenwerking met je duale partner.
 • Een leidinggevende positie in een multidisciplinair team, waarin respect voor ieders expertise en inbreng hoog in het vaandel staat.
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling door opleiden, maar ook door betrokken te zijn bij het opleiden van anderen.
 • Deelname aan en het (mogelijk) geven van geaccrediteerde refereerbijeenkomsten, waar actuele ontwikkelingen in de zorg aan bod komen.
 • Werken in een organisatie waarin tal van ontwikkelingen worden bedacht en vorm gegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pilot Street triage, waarin de samenwerking met politie, ambulance en GGZ sterk wordt neergezet met prachtige positieve resultaten.
 • Wij bieden ruimte voor onderzoek.
 • Samenwerking met en ondersteuning door verschillende collega’s. Denk hierbij aan een nauwe samenwerking met verpleegkundig specialisten, met psychologen maar ook aan een goed werkend secretariaat.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Salaris passend bij de functie (AMS + toeslag).
 • Wanneer je verder weg woont, bieden wij mogelijkheden om dicht bij de werkplek te overnachten. Mediant beschikt over verschillende appartementen.

Bijzonderheden

Wij maken graag kennis!
En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds!
Wij wisselen graag, onder het genot van een kop koffie of thee, van gedachten over jouw vak en de invulling daarvan.
Je kunt hiervoor bellen of mailen met:

Volg ons!
Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan ook op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 07.34/1.40 - 1709 EBS/dsr-f
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Manager overig hoger kader
Psychiater
Publicatiedatum 28-10-2019
Reageer voor 01-02-2020
Nummer 49203
Doorsturen Bekijk PDF

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg