Manager Wonen
Omega Groep

Functieomschrijving

Omega Groep levert een bijdrage aan de levenskwaliteit van mensen, vanuit een contextuele benadering. Vanwege verschuivingen binnen het team zijn we op zoek naar een gedreven clustermanager die stevig in de schoenen staat en verantwoording kan dragen voor meerdere locaties. Heb jij tact, kan je medewerkers motiveren en inspireren èn ben je vitaal? Lees dan verder!

DE LOCATIES
Voor zowel kinderen als volwassenen is het belangrijk om een fijn thuis te hebben, zich erkend te voelen en zo zelfstandig mogelijk te blijven in alle omstandigheden. De woonbegeleiders van Omega Groep zijn zich daar heel bewust van. Zij bekommeren zich om de cliënt, willen en durven zich met hen te bemoeien en doen er alles aan om een goede relatie op te bouwen. Wanneer de cliënt het zelf nou even allemaal niet kunt overzien, blijven ze bij hen staan met raad en daad.
Als clustermanager wordt je verantwoordelijk voor drie reeds bestaande woonlocaties in Zwolle. Onze doelgroep zijn veelal (jong)volwassenen met GGZ problematiek, problemen op het autistisch spectrum en/of een licht verstandelijke beperking. Samen met een gedragswetenschapper draag je verantwoordelijkheid voor de woonlocatie en alles wat daarbij komt kijken.

DE BAAN
Als clustermanager geef je leiding aan drie woonlocaties en werk je hierin nauw samen met de gedragswetenschapper. Samen met je collega’s van de woonlocatie werk je aan een mooi doel: een fijn thuis creëeren voor (jong) volwassenen, ze zich erkend te laten voelen en zo zelfstandig mogelijk te laten blijven in alle omstandigheden.
Het uitdragen van de visie is een belangrijk aspect van de functie en je kan deze vertalen naar de cliënten, het financieel- en personeelsbeleid voor jouw teams. De continuïteit en kwaliteit van de werkzaamheden worden door jou bewaakt, je bent verantwoordelijk voor de personele bezetting en voert bijvoorbeeld functionerings-, verzuim-, werving- en selectiegesprekken. Het bewaken van de continuïteit en kwaliteit van de zorgverlening wordt gedaan aan de hand van doelstellingen die vastgesteld zijn in het jaarplan. Per locatie zorg je ervoor dat alle zorggegevens en cliëntplannen actueel zijn. Je monitort de kwaliteit en professionaliteit van de dagelijkse zorgverlening en beheert de locatiebudgetten.
Je komt te werken in een team van zo’n zeven clustermanagers voor regio Overijssel die je ook op vaste momenten ziet tijdens de teamoverleggen. Vanuit jouw rol rapporteer je jouw bevindingen en ervaringen aan Machteld. Zij is de regiomanager voor de woonlocaties in Overijssel. Je ondersteunt op tactisch beleid en signaleert zaken die van invloed kunnen zijn op het strategisch beleid van de organisatie. Machteld vindt het belangrijk om transparant met elkaar in gesprek te zijn en blijven om zo de regio Overijssel Wonen verder vorm te geven en hierin ook de samenwerking met de andere regio’s op te zoeken. De ontmoetingen met het team en de regiomanager staan gepland maar uiteraard ontmoet je ze ook regelmatig buiten deze momenten.
De organisatie is in ontwikkeling en dat vraagt van jou kennis en kunde om veranderingsprocessen aan te sturen en mogelijkheden te zoeken voor uitbreiding en vernieuwing van de dienstverlening.
In de baan van clustermanager kun je veel vrijheid, verantwoordelijkheid en afwisseling vinden. Verder werk je vanuit de visie van Omega groep. Je bent dus geen manager op afstand maar werkt echt vanuit betrokkenheid, verbinding en nabijheid met de medewerkers en de woonlocatie.

Functie eisen

Jij:

 • Hebt stevige leidinggevende ervaring en kunt vanuit deze ervaring een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen binnen de woonlocaties;
 • Hebt ervaring met GGZ problematiek (is een pré);
 • Bent in het bezit van minimaal een diploma op hbo-niveau. Daarbij is het een pré als je een managementopleiding hebt afgerond;
 • Bent beschikbaar voor 32 uur per week;
 • Bent een gedreven manager die in staat is een relatie aan te gaan met de cliënt, de begeleiders en de overige medewerkers van de organisatie;
 • Hebt het vermogen mensen te inspireren en te binden;
 • Bent energiek, deskundig en flexibel;
 • Bent alert op verbeteringen en neemt daarin initiatieven;
 • Bent in staat om, samen met de cliënt, de gedragswetenschapper en de medewerkers rond de cliënt te zoeken naar de meest passende begeleiding en behandeling van de cliënt.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • Een contract voor 32 uur per week met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 55 (min. € 2.766,- en max. € 4.082,- bruto per maand o.b.v. fulltime);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag van 8%;
 • Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren;
 • Een kilometervergoeding voor zakelijke kilometers;
 • Een aanvullende regeling woon-werkverkeer tot max. 30 km enkele reis.

Ontmoeten

Wil je meer weten over de functie of de organisatie? Neem dan gerust contact op met Machteld. Zij is de regiomanager en te bereiken op 06-20650822.

Herken jij jezelf in bovenstaand en ben je enthousiast geworden? Dan komen we graag met je in contact! Stuur uiterlijk donderdag 22 oktober jouw motivatiebrief en cv. Dinsdag 27 oktober zal de eerste sollicitatieronde plaatsvinden. Onze wens is dat dit een groepsontmoeting gaat worden. Vanwege de COVID-19 maatregelen kan het zijn dat wordt omgezet in individuele gesprekken. Later die week zullen ook de eventuele 2e gesprekken en het arbeidsvoorwaardengesprek worden gepland.

Type Vacature
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Zorgmanager
Publicatiedatum 05-10-2020
Reageer voor 22-10-2020
Nummer 55158
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep