Manager Zorg & Begeleiding Almere
Stichting Philadelphia Zorg

Informatie

Realiseer jij de zorg van de toekomst?
Bewoners, hun familie en medewerkers van de Borneostraat, Oslostraat en nieuwbouwlocatie 'Almere Poort' (2022) in het bruisende Almere zoeken een manager; het managementteam van de regio Philadelphia Zorg Amsterdam zoekt een collega.

KERN VAN DE TAAK

Liefde, lef en meesterschap zijn de nieuwe kernwaarden van Philadelphia. Gelijkwaardigheid van ieder mens is ons vertrekpunt. Mensen met een beperking hebben het recht om hun talenten te ontwikkelen. Om mee te doen aan de maatschappij, grenzen op te zoeken en fouten te maken. Liefst zoveel mogelijk zonder hulp van anderen.

We zien het in Almere als onze missie om (vanuit Philadelphia Strategie 2025 en VGN2030) het initiatief te nemen om de zorg te innoveren. Daarbij woonplekken te realiseren waar mensen met én zonder verstandelijke beperking op een plezierige wijze met elkaar (samen) leven (en werken). Daarbij is het behouden of vergroten van iemand zijn sociale contacten een belangrijk uitgangspunt. Ook biedt Philadelphia veel mogelijkheden voor gebruik van mensgerichte technologie.

Op onze locatie in Almere werken we vanuit de principes van zelforganisatie, sociocratie 3.0 en Mooi Leven (zie voor meer informatie linkjes onderaan deze vacature).

Innoveren vraagt een basis die op orde is. Jij brengt naast de juiste talenten om bijvoorbeeld de nieuwe locatie te realiseren, dan ook een jarenlange leidinggevende ervaring (in de zorg) mee. Daarmee bied je op basis van 'dienend leiderschap' vrijheid, zorg je voor de voorwaarden om talenten te laten groeien en voor een prettige omgang met elkaar. Je kunt visie omzetten in resultaten. Je bent ondernemend, durft je buiten de gebaande paden te begeven en bent bereid je te ontwikkelen tot een 'community managers' op basis van community building.

Als organisatie en managementteam zitten we midden in een traject van zelforganisatie. Van verantwoordelijk zijn voor je eigen onderdeel naar een gezamenlijk gedragen verantwoordelijkheid voor het geheel van de regio.

Enthousiast en nieuwsgierig geworden?
>>>>>> Wij nodigen je uit om de rest van de vacature te lezen.

Wat ga je doen?
 • Samen met de medewerkers, bewoners, hun familie en de buurt geef je de locatie visie en die van Philadelphia handen en voeten.
 • Samen met onder andere onze 'business en community developer' ontwikkel je 'de locatie van de toekomst' in Almere Poort.
 • Op basis van talentontwikkeling faciliteer je de communities, zodat mensen met een verstandelijke beperking een zo zelfstandig en mooi mogelijk leven kunnen leiden en onderdeel zijn van de maatschappij.
Wat doe je nog meer?
 • Je bewaakt de kwaliteit van de zorg op de locaties en maakt hierbij gebruik van de kwaliteitsinstrumenten, het methodisch werken, signalen van bewoners, hun familie en medewerkers.
 • Je bent samen met het team verantwoordelijk voor een gezonde bedrijfsvoering van de locaties.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een eigen netwerk met belangrijke stakeholders (de wijk, de GGZ, buurtteams, ondernemers).
Wie ben jij?
 • Je bent een inspirerende, coachende leidinggevende die 'met beide benen op de grond staat' (geen hiërarchische denker) en die teams begeleidt bij zelforganisatie (met sociocratie 3.0).
 • Je hebt verbindende kwaliteiten bij zowel bewoners, hun familie en het team.
 • Je bent iemand die oog houdt op de verschillende processen en wat er nodig is, in relatie en realisatie tot doelen.
 • Je bent iemand die de kwaliteiten van iedereen op de locatie weet te benutten. Je biedt aan medewerkers de ruimte om te groeien en te ontwikkelen doordat ze bijvoorbeeld hun eigen baan kunnen creëren.
 • Je weet je werkzaamheden in Almere te combineren met taken voor de regio.
Doe de zelfcheck
Wil je weten of de manier waarop we werken in Almere bij jou past?
VGN visie 2030
Facebookpagina Borneostraat
Mooi Leven artikel
Zelforganisatie met Sociocratie 3.0

Laat je creativiteit en je toevoegde waarden (talent) blijken uit je sollicitatie.

Wij bieden je veel ruimte om de functie zelf vorm en inhoud te geven.
 • Trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak.
 • Faciliteiten om 'goed in je vel' te zitten.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €3189,- en maximaal €4652,- (FWG 60) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een contract voor 1 jaar, na gebleken geschiktheid omgezet naar onbepaalde tijd.
Spreekt dit je aan? Dan horen we graag van je!

Voor de verhalen achter deze vacature kun je contact opnemen met Kelly Smits, medewerker van de Borneostraat. Ze is te bereiken op 06-11406412. En als dat aanslaat: solliciteer via de sollicitatieknop op deze pagina (vacaturenummer 682).

De gesprekken vinden plaats aan de hand van een presentatie die jij geeft. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op 16 en 18 februari 2021. We zien je reactie graag vóór 12 februari 2020 tegemoet.

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Samen staan we voor een opgave van een enorme omvang. Onze medewerkers doen alles wat ze kunnen om het leven van cliënten zo aangenaam mogelijk te maken in deze onzekere periode. En kunnen daarbij jouw hulp goed gebruiken. We maken graag kennis met jou!

Het recruitmentteam van Philadelphia werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

Type Vacature
Organisatie Stichting Philadelphia Zorg
Locatie Borneostraat, Almere
Postcode 1335JP
Stad Almere
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Manager zorggebonden midden kader
Publicatiedatum 29-01-2021
Reageer voor 30-03-2021
Nummer 57383

Stichting Philadelphia Zorg

Het beste uit jezelf, voor het beste uit de ander

Elke dag het beste uit onszelf

Wij zijn bevlogen professionals die zich dag in, dag uit inzetten voor een goede kwaliteit van zorg voor onze cliënten. Die regels niet leidend laten zijn. Stevig in hun schoenen staan en hun vak verstaan. Ons doel is om elke dag het beste te halen uit onszelf, zodat we het beste kunnen halen uit de cliënt.

Onze medewerkers werken met diverse doelgroepen zoals (Licht) Verstandelijk beperkt (LVB/VB), Ernstig Meervoudig beperkt (EMB), Moeilijk Verstaanbaar gedrag (MVG) en Kind en Jeugd. Naast Zorg&Wonen bieden we ook thuis Ambulante Zorg aan en Werk&Begeleiding op dagbestedingsplekken en in werkplaatsen. De één heeft genoeg aan enkele uren begeleiding per week, de ander heeft dagelijkse, intensieve zorg nodig. We vinden het belangrijk om ons te richten op de hele mens, niet alleen op de beperkingen.

Je vindt onze locaties door het hele land. Zie www.philadelphia.nl.

Toonaangevend en innovatief

Philadelphia hecht grote waarde aan het houden van eigen regie (zowel van cliënten als medewerkers). Daarom zijn Zeggenschap en Zelforganisatie bij ons belangrijke thema’s. Ook werken we graag met nieuwe innovaties die ons ondersteunen in ons werk/. Ze helpen ons het werk steeds beter te doen. Zo hebben wij op steeds meer locaties Belevingscabines staan en reist onze robot Phi regelmatig het land door.

Waarom werken bij Philadelphia?

Als je bij ons komt werken, ben je zeker van leuk, uitdagend en zinvol werk tegen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij vinden het belangrijk om je faciliteiten te bieden waarmee je gezond en fit blijft. Van mindfulness tot coaching, nét wat je nodig hebt. Want dit werk vraagt veel van je. En dat kun je alleen maar goed doen, als je zelf ook lekker in je vel zit. Kijk voor meer info op www.werkenvoorphiladelphia.nl.

Stages en leer-werkplekken

Veel collega’s die je bij Philadelphia treft zijn ooit begonnen op een stage- of een leerwerkplaats. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Van collega’s met liefde voor hun vak leer je immers meer. Lees verder over stages en leer-werkplekken. https://werkenvoorphiladelphia.nl/stages-en-leer-werkplekken.

Ook als vrijwilliger ben je van harte welkom. Wist je dat dit een opstap kan zijn naar een betaalde baan? Lees meer op https://www.philadelphia.nl/vrijwilligers.

 

 

Meer over Stichting Philadelphia Zorg