Manager Zorg, Advies en Behandeling - Salland Graafschap
Zozijn

Ben jij een empathische, stevige, doortastende en inspirerende Manager Behandeling en beschik jij over ruime ervaring binnen de zorg (bij voorkeur binnen de VG of VT / Revalidatie), waarbij de bedrijfsmatige en inhoudelijke taken mooi in balans zijn? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wij zijn voor de regio Salland Graafschap op zoek naar een empathische, stevige, doortastende en inspirerende Manager behandeling voor het behandelteam van de regio en van de sector NAH. In deze functie ben je ook als procesbegeleider verantwoordelijk voor de vakgroepen paramedie en een deel van de vakgroep gedragswetenschappers voor regio overstijgende activiteiten en inhoudelijke ontwikkeling. 

Over Zozijn
Gezien en geaccepteerd worden zoals je bent. Open en oprecht met elkaar in contact zijn en je verwachtingen en oordelen zoveel mogelijk opzij zetten. Zoeken naar de beweegredenen achter iemands handelingen. Dat is de houding die Zozijn zich meer en meer eigen maakt, in dialoog met elkaar. Zozijn biedt mensen met een beperking liefdevolle en vakkundige ondersteuning en helpt hen tot bloei te komen. Ook in complexe situaties, want Zozijn is een instelling met hoge ambities. Dit bereikt Zozijn door hun enthousiaste, betrokken en vakkundige medewerkers te faciliteren hun werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, o.a. door het ontwikkelen van methodieken en het aanbieden van scholing. En door inspirerend leiders. Leiders die hen meenemen in de hedendaagse complexiteit, leiders die het goede voorbeeld geven, die hen motiveren en stimuleren het beste uit henzelf te halen. Voor hun eigen ontwikkeling en die van de cliënten.

ZorgAdvies en Behandeling
De dienst Zorg, Advies en Behandeling (ZAB) bestaat uit zo'n 90 gedragswetenschappers, artsen, vaktherapeuten, (para)medici die vanuit hun vak ondersteuning bieden aan (begeleiders en verwanten van) mensen met een verstandelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en kinderen met een ontwikkelingsprobleem. Zozijn is trots op de zorgprogramma’s die ze aan het ontwikkelen zijnr, specifiek de methodiek voor mensen met intensieve ondersteuningsvragen en met intensieve zorgvragen. Ook werkt Zozijn met eigen zorgprogramma’s voor oudere cliënten, cliënten met LVB en voor Kind en Jeugd (het jonge kind). De gedragswetenschappers zijn betrokken bij de doorontwikkeling van de methodieken en bij onderzoek.

Jij maakt het verschil

Wat ga je doen
In deze managementfunctie geef je hiërarchisch leiding aan het behandelteam Zorgadvies en Behandeling (ZAB), dat werkzaam is in de regio Salland Graaf schap en binnen de sector NAH.(circa 18 fte). 

In deze positie ben jij het schakelpunt tussen de centrale behandeldienst, het behandelteam in de regio/sector en het regionale managementteam. Samen met de managers van de regio/sector streef je naar het best passende integrale antwoord op vragen van de cliënten.

Je motiveert, inspireert tot verbetering/ vernieuwing van de dienstverlening vanuit een gezamenlijke visie en gedeelde waarden en je ondersteunt het behandelteam organisatorisch en  inhoudelijk.

Je optimaliseert de behandelinzet en organiseert/ realiseert het passende aanbod van behandeling. Je portefeuilles bestaan uit financiering behandeling (eerste lijn, GZSP en specifieke paramedie binnen de Wlz), centraal depot hulpmiddelen, processen rondom aanvraag en uitlevering hulpmiddelen, het project goed gezond en gezellig eten.  

Hiernaast stuur je functioneel de commissies, projecten en werkgroepen aan binnen je eigen disciplines en ben je verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling op thema’s vanuit de gekoppelde portefeuilles. Daarnaast ben je als procesbegeleider verantwoordelijk voor de vakinhoudelijk ontwikkeling van de vakgroepen paramedici Zozijn breed en van de vakgroep gedragswetenschappers in de regio Salland en Graafschap (voor de volwassenen zorg).

Uiteraard lever je ook een bijdrage aan productontwikkeling en innovatie binnen de ZAB. Je legt verantwoording af aan de directeur ZAB, functioneel ben je werkzaam binnen de regio, vanuit deze werkzaamheden ben je onderdeel van het regionale en sector MT, tevens heb je zitting in het MT ZAB. Je werkregio is Salland Graafschap, je werkplekken zijn Wilp, Zutphen en Raalte.

Je combineert financiële verantwoordelijkheid met het organiseren van het aanbod en behandeling en het leiding geven aan een team van professionals. Hiernaast stuur je functioneel de commissies, projecten en werkgroepen aan binnen je eigen discipline en ben je verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling op thema’s vanuit de gekoppelde portefeuilles.  

Wat breng je mee

 • Je beschikt over (aantoonbaar) HBO+/WO werk- en denkniveau, generalistische kennis van en ervaring met behandeling in de zorgsector (bijvoorbeeld in een gehandicapten instelling of vanuit de VVT of revalidatie) Je bent bekend met de gedragswetenschappelijke en paramedische behandelaspecten
 • Je beschikt over ervaring als manager in de zorgsector en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg
 • Je hebt een visie op en ervaring in het coachen van en leidinggeven aan zorgprofessionals en je beschikt over managementkwaliteiten ten behoeve van een gezonde bedrijfsvoering in combinatie met beleidsmatige ontwikkelingen en een positief werkklimaat
 • Je bent rustig, daadkrachtig, empathisch, positief kritisch en draagt enthousiasme uit
 • Je weet een goede balans te creëren tussen het sturen op resultaat en het bieden van ruimte voor ontwikkeling aan de medewerkers.

Dit bieden wij

 • Een mooie MT rol / functie binnen de regio en sector waar jij werkzaam voor bent en een functie binnen een stevige behandeldienst waar innoverende ontwikkelingen plaatsvinden met betrokken en gemotiveerde collega’s.
 • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.
 • De mogelijkheid je verder te ontwikkelen binnen je vakgebied aansluitend bij jouw interesses.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Salarisschaal FWG 65 conform de CAO – Gehandicaptenzorg (maximaal € 5476 o.b.v. 36 uur)
 • Een jaarcontract voor 32 – 36 uur per week met de intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd.

Bijzonderheden

Past dit helemaal bij jou?
Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV. Solliciteren kan via de knop ‘solliciteren’. Wij streven ernaar dat de eerste gesprekken in de derde week van januari gehouden worden. Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Yvonne Boog, directeur ZAB (06-20702333)
 
Bijzonderheden
Het inwinnen van referenties en het opvragen van een (positieve) ‘verklaring omtrent gedrag’ vormen onderdeel van de procedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Zozijn
Locatie Wilp
Postcode 7384AN
Stad Wilp
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Manager
Manager => FWG 65
Overig
Publicatiedatum 03-01-2022
Reageer voor 31-01-2022
Ingangsdatum 03-01-2022
Nummer 74017
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn