Manager Zorg, ambulant en dagbesteding, Aveleijn
Aveleijn

Functieomschrijving

Heb jij als manager ervaring in de zorg?
Ben jij energiek, doortastend en heb jij een sterk reflecterend vermogen? 

Aveleijn is op zoek naar een

Manager
(36 uur per week)

die gericht is op de toekomst en verbindingen legt tussen cliënten, maatschappij en Aveleijn.

Aveleijn
Wij bieden zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Met ruim 80 locaties in de 14 Twentse gemeenten en de gemeente Berkelland zijn wij regionaal sterk verankerd. Wij bieden deze zorg en begeleiding op diverse woonlocaties, dagbestedingslocaties en ambulant.

Wij maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Wij helpen cliënten doelen te vinden én te realiseren. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren wij in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal.

Waar ga je werken?
Je geeft op coachende wijze leiding aan drie ambulante clusters (ambulant Losser, Dinkelland en Oldenzaal) en aan dagbesteding Losser.

Dagbesteding Losser wordt op verschillende locaties geboden; bij zorgboerderij Voswinkel, het Kulturhus, bij een sportvereniging en bij twee groepen op locatie de Schors. Daarnaast bieden we diverse maatwerk werkplekken voor cliënten op bijvoorbeeld een school of in een supermarkt. Er werken 27 medewerkers (13 fte) op de dagbesteding en zij bieden begeleiding aan ruim 50 volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een lage sociale redzaamheid en aan oudere cliënten (regulier, IBB en EMB). Omdat de groepen soms te klein zijn om financieel gezond te kunnen zijn, ligt hier een opdracht om samen te onderzoeken op welke manier passende dagbesteding binnen de financiële ruimte geboden kan worden. Het verstevigen van contacten met de gemeente is hier onderdeel van.

Vanuit de drie ambulante teams bieden 31 medewerkers (20 fte) begeleiding aan ruim 120 cliënten en gezinnen.

We zijn op zoek naar een manager die de ambulante teams met elkaar verbind en doorontwikkeld, de toegangsteams positioneert en de gezinsbegeleiding binnen de ambulante teams verder professionaliseert.   

Wat ga je doen?
Als manager bij Aveleijn draag je bij aan onze missie ‘leven vol betekenis’ vanuit onze kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’.

Binnen de 2-lagen structuur rapporteer je rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. Je werkt als kartrekker nauw samen met je collega’s aan locatie-overstijgende projecten en je draagt actief bij aan initiatieven in regio oost.

En in deze uitdagende functie:

 • geef je vorm aan en verbind je de driehoek cliënten, medewerkers en ouders/verwanten, waarbij de cliëntvraag centraal staat.
 • ben je integraal verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, bedrijfsvoering (continuïteit van zorg) en dienstverlening.
 • signaleer je kansen en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en de koers van onze organisatie.
 • bevorder je effectieve onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling.
 • draag je zorg voor een goede samenwerking met interne en externe partijen.
 • draai je ook mee in de bereikbaarheidsdiensten.

Functie eisen

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met een managementscholing.
 • Je hebt ruime en recente management ervaring binnen de zorg.
 • Je hebt kennis van de WMO en de Jeugdwet, ervaring met de dynamiek van het sociaal domein en de belangen van de diverse stakeholders. Tevens heb je ervaring met veranderprocessen.
 • Je bent in staat de visie, de kernwaarden en het beleid van Aveleijn uit te dragen en efficiënt te vertalen naar de praktijk.
 • Je bent laagdrempelig, transparant en doortastend. Je geeft op enthousiaste en coachende wijze leiding en stuurt op eigen verantwoordelijkheid en afspraken. Hierbij weet je een goede balans te houden tussen vertrouwen en zorgdragen voor kwalitatief goede uitvoering.
 • Je bent gericht op verbinding met cliënten en verwanten en werkt vanuit een brede blik samen met collega’s en het regionale netwerk.
 • Analytisch denken en zorgdragen voor een gezonde toekomstgerichte bedrijfsvoering behoort tot je sterke punten. Tevens ben je besluitvaardig en  communiceer je helder op verschillende niveaus, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt oog voor het optimaliseren van kwaliteit van zorg, waarbij de vraag van de cliënt voorop staat.
 • Je bent creatief en oplossingsgericht.
 • Kennis van het sociaal domein is een pré.

Sta jij daarnaast ook nog eens stevig in je schoenen en beschik je over een sterk relativeringsvermogen?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Inschaling

Wat bieden we jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een verantwoordelijke baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 60 (maximaal € 4.652,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Hoe ziet de procedure er uit?
Zie jij jezelf terug in deze vacature en ben je geïnteresseerd in de functie van manager voor deze dagbesteding en ambulante teams bij Aveleijn? 
Solliciteer dan vóór 8 maart 2021 met jouw CV en motivatie via ZorgSelect.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Ingrid van Esch, senior HR adviseur, via i.vanesch@aveleijn.nl.

Wil je alvast meer lezen over onze organisatie en locaties? Dat kan op onze website: www.aveleijn.nl.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Mogelijk wordt er aanvullend een ontwikkelassessment ingezet.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ingrid van Esch, Senior HR adviseur, via i.vanesch@aveleijn.nl
Functie(s) Manager overig midden kader
Publicatiedatum 19-02-2021
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 08-03-2021
Nummer 57839
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn