MBO / HBO vakantiewerk op de groep: you got their back
Leger des Heils W&G Noordoost

Functieomschrijving

Dit is geen bijbaan. Dit is maatschappelijk vakantiewerk met een gouden randje. Jouw meest zinvolle zomer sinds je met je MBO / HBO social work-studie begon. Deze is voor al onze cliënten en bewoners die deze zomer nergens naar toe gaan. De thuisblijvers. You got their back.

Wie zijn wij?
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Wij zijn regio Noordoost, onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en
Gezondheidszorg (W&G). We werken vanuit de gedachte dat ieder mens er toe doet en recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Voor meer informatie over onze regio en onze medewerkers, kijk op: https://tjobtjob.nl/vacatures-bij-leger-des-heils-w-en-gnoordoost/

We hebben onder andere een jeugdafdeling, dagopvang voor dak- en thuislozen en beschermde woonvormen. Kijk voor ons aanbod op:
https://www.legerdesheils.nl/noordoost.

Wat ga je doen?
Je gaat werken in onze flexpool. Dat betekent dat je diverse diensten werkt. Als vakantiewerker plannen we je zoveel mogelijk op een of meerdere afdeling(en) in een deelregio; Zwolle, Emmen, Groningen, Leeuwarden. Je bent sociaal pedagogisch werker, groepsbegeleider en woonbegeleider in 1. Maar wat je ook bent en waar je ook werkt: we doen het in overleg, rekening houdend met je woonplaats.

Op onze locaties ben je verantwoordelijk voor het naleven van de afgesproken leefregels op de groep. Bij de mensen in onze groepen is vaak sprake van multiproblematiek. Denk aan psychische problemen, verslavingsproblematiek, LVB en moeite met het aangaan en behouden van sociale contacten.
Toch zie jij niet alleen problemen. Je ziet vooral kansen. Je biedt een luisterend oor en past je tempo aan op de wereld van onze doelgroep. Stuk voor stuk afgestudeerden van de ‘hogeschool van het leven’. Je zult aangenaam verrast zijn over wat je van ze kunt leren. De weersvoorspelling voor Noordoost komende zomer: het regent levenslessen en zonnestralen.

Functie eisen

  • In ieder geval beschikbaar in juli en augustus
  • In bezit van tenminste een relevant MBO4-diploma (MBO: SAW, SPW, MMZ, of HBO MWD, SPH, SocialWork)
  • Een pedagogisch werker met een groot hart voor onze verschillende doelgroepen
  • Kundig met methodieken in de hulpverlening
  • Flexibel inzetbaar, in bezit van een rijbewijs, met beschikking over een auto

Wij doen wat we geloven en verwachten daarom dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.

Inschaling

Een flexpool die eigenlijk meer een ‘talentpool’ is. Hulpverlenen leer je op de werkvloer. We bieden je hierin prachtige, brede ontwikkelingsmogelijkheden. En: de mogelijkheid op een contractverlenging na de vakantieperiode!

De arbeidsvoorwaarden in het kort:

  • Contracten vanaf 16 tot maximaal 32 uur per week
  • Tussen €2.264,- en €3.176,- (bruto per maand o.b.v 36 uur per week, schaal 6 CAO Sociaal Werk) en reiskostenvergoeding
  • Een contract van minimaal 2 maanden (met de mogelijkheid tot verlenging)
  • Soms ad hoc-, maar vooral dag-, avond- en nachtdiensten, in een passend rooster dat 2-6 weken vooraf bekend is
  • Kans op doorstroom binnen de verschillende locaties en afdelingen

Sta op voor onze thuisblijvers en solliciteer nu op deze springplank voor jouw carrière als hulpverlener. Upload je cv, motivatie en uitleg over je christelijke identiteit. Geef je ook aan of je een rijbewijs hebt, de beschikking over een auto en voor hoeveel uur je beschikbaar bent per week? Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


Voor meer informatie over deze vacature kun je mailen met de coördinator flexpool, Germo Bekendam via: germo.bekendam@legerdesheils.nl
 

Type Vacature
Organisatie Leger des Heils W&G Noordoost
Locatie Leger des Heils W&G Noordoost
Postcode 8025 AL
Stad Zwolle
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Hulpverlener
Jeugdzorgwerker
Publicatiedatum 26-04-2021
Reageer voor 30-05-2021
Ingangsdatum 26-04-2021
Nummer 67249

Leger des Heils W&G Noordoost

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl
 
Je komt te werken in de regio Noordoost op ons Bedrijfsbureau in Zwolle. De aansturing vindt plaats door de Directeur Zorg. Binnen onze regio werken ca. 650 medewerkers en we zijn onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). Wij werken vanuit de gedachte dat ieder mens er toe doet en recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk willen we gericht zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele deelnemer. Wij werken intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewonersorganisaties en overige belangrijke partijen.

Meer over Leger des Heils W&G Noordoost