MDFT Therapeut zorglijn LVB
Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Functieomschrijving

Heb jij (bij voorkeur) expertise en affiniteit op het gebied van complexe psychiatrische problematiek met de LVB doelgroep? Heb je een afgeronde HBO studie Social Work, SPH of MWD en ben je een gecertificeerd MDFT Therapeut B en ook nog SKJ geregistreerd? Reageer dan snel!

Bij de zorglijnen LVB (Ede en omgeving) van Karakter zijn wij op zoek naar een

MDFT Therapeut voor 32-36 uur in de week

Waar kom je te werken?

Je neemt deel aan het MDFT team wat onderdeel uitmaakt van de zorglijn LVB. Het team bestaat uit 5 MDFT Therapeuten, supervisor en een kinder- en jeugdpsychiater. De zorglijn LVB richt zich op de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met een (Licht) Verstandelijk Beperking met complexe psychiatrische problematiek. De zorglijnen LVB binnen Karakter bestaan uit de polis op diverse nevenlocaties en de afdeling Intensieve behandeling, die bestaat uit IHT (Intensive Home Treatment) en uit de acute opname afdeling HIC-MC (High Intensive en Medium Care). De hoofdvestiging van de polis en de intensieve afdeling is de locatie Ede. Tot slot is het goed om te weten dat de zorglijn LVB in ontwikkeling is naar een Top GGZ keurmerk. Dit betekent dat je functie veelzijdig is.

Wat ga je doen?

Als MDFT Therapeut behandel je meervoudige gedragsproblemen, van jongeren met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek met het doel om het toekomstperspectief van een jongere en zijn gezin te verbeteren. Veel jongeren en ouders zijn aan het begin nauwelijks gemotiveerd om te veranderen, blijven tegen knelpunten aanlopen of weten niet goed waar ze moeten beginnen. Middels de evidence based MDFT-methodiek leer je de gezinsleden hoe zij zich kunnen uitspreken om de onderlinge communicatie te verbeteren en hoe zij kunnen werken aan de onderliggende patronen. Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om nauwkeurig behandelplannen op te stellen, uit te voeren en kritisch te evalueren. Naast de intensieve samenwerking met je directe collegas, deelname aan het behandeloverleg en teamoverleg, werk je ook samen met instanties en instellingen die betrokken zijn bij de jongere en zijn gezin. Je werkt in een team van maximaal zes therapeuten, inclusief supervisor en je wordt inhoudelijk gesuperviseerd door een ervaren MDFT supervisor. Je krijgt de ruimte om input te leveren om jongeren en hun gezinnen te helpen vanuit een divers multidisciplinair team.

Functie eisen

Wat heb je nodig ?

 • Je hebt een HBO studie Social Work, SPH of MWD afgerond.
 • Je bent gecertificeerd als MDFT Therapeut B en bent SKJ geregistreerd.
  Je hebt ervaring in het werken met een systeemgerichte benadering.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer.
 • Je bent bereid om, indien nodig, flexibel om te gaan met je werktijden afhankelijk van de situatie van de gezinnen.
 • Je durft buiten de kaders te denken om jongeren en hun gezinnen op weg te helpen.
 • Voor deze functie is het hebben van expertise in de behandeling van psychiatrische problematiek een pré.

Inschaling

Wat bieden wij?

 • Wij bieden in eerste instantie een dienstverband van één jaar, bij gebleken geschiktheid en onveranderde bedrijfsomstandigheden kan dit worden verlengd.
 • Inschaling conform cao GGZ schaal 55, maximaal 4.131 bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • Vakantiegeld 8%;
 • Eindejaarsuitkering 8,33%;
 • Vakantiedagen 166 uur (op fulltime basis);
 • LFB (levensfasebudget) uren 35 uur (op fulltime basis);
 • Pensioenfonds PFWZ met premieverdeling 50-50 werkgever-werknemer;
 • Reiskostenvergoeding woon- werkverkeer conform cao;
 • Kilometervergoeding zakelijke kilometers 0,36 bruto per kilometer;
 • Vitaliteitsregeling waarbij je een bijdrage kan ontvangen voor bijvoorbeeld de aanschaffing van een fiets of contributie van een sportclub;
 • Opleidingsbudget voor vervolgtrainingen en bijscholing op het gebied van MDFT;
 • Collectieve verzekeringen.

Bijzonderheden

Informatie

Heb je vragen over de wervingsprocedure? Neem dan contact op met Recruitment en bel/app met Susanne van der Klok, via 06 1514 4863 of Natasja Cooper, via 06 3111 1927.
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met: Hans Attema, Eddie Speelman via +31318676611. Wij helpen je graag!

Is dit de afwisseling en veelzijdigheid en de uitdaging die je in je werk zoekt? En sluit dit goed aan bij je ambities om je binnen je eigen vakgebied door te ontwikkelen?
Dan zien we graag je cv en motivatiebrief vóór 26 november 2020 tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer P420GLD086
Organisatie Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Locatie Karakter Ede
Postcode 6717LX
Stad Ede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Systeemtherapeut
Publicatiedatum 12-11-2020
Reageer voor 25-11-2020
Ingangsdatum 12-11-2020
Nummer 55949

Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Bij Karakter helpen we kinderen met complexe psychiatrische problemen en hun gezinnen door excellente diagnostiek en behandeling. De meer dan 900 betrokken professionals werken vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen. Wij geloven in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals en gaan samen voor inzicht voor ouders en toekomstkansen voor kinderen.

Meer over Karakter, Kinder- en Jeugdpsychiatrie