Mede-opleider Psychiatrie
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Een van onze opleiders Psychiatrie gaat genieten van haar pensioen, waardoor er een plek vrij komt voor een

Mede-opleider Psychiatrie voor de opleiding tot psychiater

In combinatie met een functie als psychiater

voor onbepaalde tijd

Wie we zijn

Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We zijn een lijnorganisatie met duaal management op alle stuurlagen, waardoor bedrijfsvoering en behandelinhoud hand in hand gaan. Onze cultuur is informeel, de lijnen zijn kort en een collega om mee te sparren is zo gevonden. We zijn open, nuchter, weten van aanpakken en richten ons vooral op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

Wij bieden als praktijkinstelling mogelijkheden voor het volgen van verschillende gespecialiseerde en postmaster beroepsopleidingen tot Psychiater, GZ-psycholoog (GZ), klinisch psycholoog (KP) en psychotherapeut (PT) en werken daarbij nauw samen met het UMCG en de collega GGZ-instellingen binnen Consortium Noord Oost Nederland, het RCSW- Nijmegen en RINO-Utrecht. Ook hebben we een reguliere instroom van coassistenten voor coschappen en semiartsstages.

Wat ga jij doen

Samen met je collega Opleider geef je vorm en inhoud aan de opleiding tot Psychiater binnen Mediant. Ons opleidingstraject kenmerkt zich door een sterke praktijkgerichtheid en een generalistisch karakter.

Wij vinden het belangrijk dat we goed contact hebben met onze artsen in opleiding tot specialist (AIOS), dat we een veilig leerklimaat neerzetten met elkaar en dat we de talenten, leerdoelen en het groeipotentieel van de AIOS centraal stellen. Als Opleiders zijn wij voor hen leermeester en rolmodel. We volgen externe ontwikkelingen en vertalen deze waar nodig naar het opleidingstraject, zo hebben we o.a. het landelijk opleidingsplan geïmplementeerd, waarbinnen de AIOS meer eigen regie kunnen voeren over hun opleidingstraject.

We hebben de instroom van nieuwe artsen op orde en onze volgende prioriteiten zijn o.a. het verdiepend onderwijzen van onze supervisoren en het verder uitbouwen en vormgeven van de verplichte externe stages. Hieronder valt niet alleen de externe stage van een half jaar, maar ook de maatschappelijke stage. Wij maken hierbij altijd de verbinding tussen de interessegebieden van de AIOS zelf in samenhang met die van Mediant. Om die reden werken we ook nauw samen met het management van Mediant. Wij zijn van mening dat we met deze werkwijze het beste halen uit de AIOS, maar ook het beste doen voor onze organisatie. Wij staan bekend om onze verbindende werkwijze. En deze voeren wij breed door. Zo werken we multidisciplinair samen en trainen we onze AIOS ook om vanuit die visie te werken. Eens per maand wordt gezamenlijk onderwijs gegeven voor én door Klinisch/GZ-psychologen, Verpleegkundig specialisten en AIOS, zodat ze samen leren en elkaars disciplines en invalshoeken goed leren kennen.

Daarnaast is een van de invalshoeken van onze manier van opleiden dat we op een nuchtere manier naar ons vak kijken. We richten ons op de inhoud, op het behandelen van cliënten door middel van gesprekstechnieken en het inzetten van de juiste disciplines. Dit alles maakt dat we bevlogen en betrokken professionals opleiden die goed zijn in hun vak, enthousiast en teamgericht!  

Voor de organisatorische zaken word je ondersteund door een managementassistent.

Je werkt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.

De functie wordt gecombineerd met een functie als psychiater in een met jou nader vast te stellen team.

Jij hebt

 • een afgeronde opleiding tot psychiater en bent BIG geregistreerd
 • je sporen al verdiend in de beroepspraktijk, waarbij je tenminste 3 jaar psychiater bent en zowel klinische als ambulante werkervaring hebt
 • duidelijke affiniteit met opleiding en onderwijs
 • verbindende kwaliteiten, waardoor je draagvlak weet te creëren bij het management, maar ook bruggen kunt bouwen tussen de opleiding en de praktijk.

Jij bent

 • bent in staat visie te combineren met daadkracht en overtuigingskracht
 • makkelijk in contact, doortastend en actief
 • creatief, zowel in je aanpak als in je ideeën, met een nuchtere insteek
 • betrokken en slagvaardig
 • gericht op ontwikkeling en hebt daarbij lef om van gebaande paden af te wijken om gezamenlijke doelen te behalen.

Wat krijg je ervoor terug

 • Nauwe samenwerking met een ervaren en gedreven collega opleider
 • een gedegen inwerkperiode, zodat je Mediant en jouw werkzaamheden goed leert kennen
 • ontwikkelingsmogelijkheden
 • werken in een groeiende en financieel gezonde organisatie
 • arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • salaris conform AMS regeling cao GGZ, met daarboven 10% toeslag voor het opleiderschap 

Herken jij je in bovenstaand profiel?

Dan maken we graag kennis! En hopelijk is dat, na wat je gelezen hebt over ons, wederzijds!

Wij wisselen graag van gedachten over jouw ideeën over deze functie. Je kunt hiervoor contact opnemen met mevr. Geert Uijterwaal, Lid Raad van bestuur/psychiater via 053-4755501 of per  e-mail secretariaatrvb@mediant.nl, of met Tim Walrave, Opleider Psychiatrie/Psychiater, via 053-4755415.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook! Ga hiervoor naar www.werkenbijmediant.nl.

Volg ons!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mediant en haar medewerkers, kijk dan vooral eens op onze website, www.mediant.nl of volg ons op social media!

Wij kijken uit naar jou!

Type Werkplein
Intern nummer 137
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Praktijkopleider
Psychiater
Publicatiedatum 19-11-2021
Reageer voor 20-12-2021
Nummer 72997

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg