Medewerker Huishoudelijke Hulp
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Voor onze nieuwe woonlocatie in Doetinchem zijn wij op zoek naar een medewerker huishoudelijke hulp die van aanpakken weet. Je ondersteunt de cliënten bij huishoudelijke werkzaamheden in hun appartementen, zoals deze zijn vastgelegd in het ondersteuningsplan. In dit ondersteuningsplan kan bijvoorbeeld staan dat de cliënt moeite heeft met het schoonhouden van zijn of haar huis. In samenspraak met de cliënt maak je dan bijvoorbeeld een schoonmaak rooster, waarin je voor de cliënt beschrijft wat hij of zij in het huishouden moet doen per dag, om zijn of haar huishouden op orde te houden. Hierbij is het belangrijk dat je de cliënt zoveel mogelijk stimuleert in de zelfredzaamheid thuis.

Daarnaast rapporteer je de verleende huishoudelijke werkzaamheden in het cliëntsysteem en signaleer je veranderingen in de situatie van de cliënt. Je houdt dus eigenlijk een oogje in het zeil, wat betreft het huishouden. Verder maak je deel uit van een team dat onder andere bestaat uit Sociaal Pedagogisch Medewerkers. Met hen overleg je wat het beste is voor een cliënt.

Wat je kan

  • Je kan goed zelfstandig en in teamverband werken;
  • Je bent sociaal met je cliënten en collega’s;
  • Je bent begripvol en respectvol naar je cliënten;
  • Je rapporteert de huishoudelijke werkzaamheden in het cliëntsysteem;
  • Je hebt oog voor veranderingen in de situatie van je cliënt en geeft dit door aan de Sociaal Pedagogisch Medewerker of je leidinggevende.

Functie eisen

Wat je nodig hebt

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal VMBO niveau 2 in de richting van Zorg of diploma Thuishulp;
  • Je hebt kennis van en ervaring met schoonmaaktechnieken en middelen;
  • Je werkt graag met cliënten (vanaf jongvolwassen) met een verstandelijke beperking, psychisch of psychosociaal probleem en kan hier ervaring in aantonen;
  • Je hebt ervaring met rapporteren in een rapportagesysteem;
  • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen (VOG).

Inschaling

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, waarbij je ingeschaald wordt in schaal 1 op basis van jouw opleiding en werkervaring. 

Bijzonderheden

Heb jij een hart voor de zorg én het huishouden, dan ben jij geknipt voor deze functie. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek - Groenendaal
Postcode 7003 BA
Stad Doetinchem
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink
Functie(s) Huishoudelijk medewerker
Publicatiedatum 16-12-2020
Reageer voor 31-01-2021
Ingangsdatum 01-03-2021
Nummer 56606
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wie is Zorggroep Achterhoek?

Zorggroep Achterhoek is een zorginstelling in Oost-Nederland voor jong volwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische of psychosociale problematiek. Ons doel is de zelfredzaamheid vergroten voor mensen in onze maatschappij door mensgerichte en professionele zorg. Deze zorg vergt maatwerk. Wij kijken hierbij naar mogelijkheden en verantwoordelijkheden van mensen. Daarbij betrekken we alle levensdomeinen zoals wonen, leren/werken, dagbesteding en sociale contacten.

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.