Medewerker Huishoudelijke Ondersteuning
Zorggroep Achterhoek B.V.

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Bij Zorggroep Achterhoek zijn we op zoek naar een medewerker huishoudelijke ondersteuning die van aanpakken weet. Je ondersteunt de cliënt bij huishoudelijke werkzaamheden thuis, zoals deze zijn vastgelegd in het ondersteuningsplan van de cliënt. In dit ondersteuningsplan kan bijvoorbeeld staan dat de cliënt moeite heeft met het schoonhouden van zijn of haar huis. In samenspraak met de cliënt maak je dan een schoonmaak rooster, waarin je voor de cliënt beschrijft wat hij of zij in het huishouden moet doen per dag, om zijn of haar huishouden op orde te houden. Hierbij is het belangrijk dat je de cliënt zoveel mogelijk stimuleert in de zelfredzaamheid thuis.

 Daarnaast rapporteer je de verleende huishoudelijke werkzaamheden in het cliëntsysteem en signaleer je veranderingen in de situatie van de cliënt. Je houdt dus eigenlijk een oogje in het zeil, wat betreft het huishouden. Verder maak je deel uit van een team dat onder andere bestaat uit Sociaal Pedagogisch Medewerkers. Met hen overleg je wat het beste is voor een cliënt.

Wat je kan

 • Je kan goed zelfstandig en in teamverband werken;
 • Je bent sociaal met je cliënten en collega’s;
 • Je bent begripvol en respectvol naar je cliënten;
 • Je rapporteert de huishoudelijke werkzaamheden in het cliëntsysteem;
 • Je hebt oog voor veranderingen in de situatie van je cliënt en geeft dit door aan de Sociaal Pedagogisch Medewerker of je leidinggevende.

Functie eisen

Wat je nodig hebt

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal VMBO niveau 2 in de richting van Zorg of diploma Thuishulp;
 • Je hebt kennis van en ervaring met schoonmaaktechnieken en middelen;
 • Je werkt graag met cliënten (vanaf jongvolwassen) met een verstandelijke beperking, psychisch of psychosociaal probleem en kan hier ervaring in aantonen;
 • Je hebt ervaring met rapporteren in een rapportagesysteem;
 • Je hebt een rijbewijs B en een auto, zodat je cliënten in ons hele werkgebied kunt bedienen;
 • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen (VOG).

Inschaling

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Sociaal Werk, waarbij je ingeschaald wordt in schaal 1 op basis van jouw opleiding en werkervaring. Het gaat in 1e instantie om een tijdelijke baan van ca. 6 maanden. Te zijner tijd wordt aan de hand van de omstandigheden bekeken of er een mogelijkheid is tot verlenging. 

Bijzonderheden

Heb jij een hart voor de zorg én het huishouden, dan ben jij geknipt voor deze functie.

Gesprekken vinden plaats gedurende de looptijd van de vacature. Hebben we onze match nog niet gevonden, dan zoeken we wat langer door. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Achterhoek B.V.
Locatie Zorggroep Achterhoek
Postcode 7006RH
Stad Doetinchem
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Informatie verkrijgen bij Esmee Gosselink of Agnes van den Brink
Functie(s) Huishoudelijk medewerker
Publicatiedatum 02-05-2022
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 31-05-2022
Nummer 110492
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Achterhoek B.V.

Wij bewegen mee.

De wereld verandert in een snel tempo en wij bewegen mee. Daardoor halen we iedere dag het beste uit onszelf. We zijn op  dagelijkse basis bezig met het verbeteren van onze zorg voor cliënten met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. 

De zorg die wij bieden is op maat en persoonlijk, deze zorg sluit aan bij de zorgvraag van cliënt. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt regie over zijn eigen leven houdt. Deze manier van zorg valt op. Onze zorg reikt daarom verder dan de Achterhoekse grenzen, van de Liemers naar de Veluwezoom tot aan Twente.

Werken bij Zorggroep Achterhoek betekent werken bij een organisatie die nooit stil staat. Onze organisatie heeft een open karakter. Dat merk je door de platte organisatiestructuur. Er is ruimte voor inspraak, innovatie en jouw ambitie. Onze organisatie kenmerkt zich door deskundige medewerkers die zorg anno nu bieden, waarbij we de cliënt centraal stellen.  En nee, innovatie is bij ons geen loze kreet. We bieden eigentijdse zorg door middel van bijvoorbeeld E-health en dagbesteding op locatie.

Ons brede zorgaanbod binnen onze organisatie maken een werkdag divers en uitdagend. Wij vinden vitaliteit, flexibiliteit, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling belangrijk voor onze medewerkers. Je vind op onze locaties diverse mogelijkheden voor gezond eten en drinken, opties voor ontspanning en onze in-house gym. Medewerkers belonen ons niet voor niets met een 8,5!

Maak jij ook graag het verschil? Kom dan bij ons werken!

Meer over Zorggroep Achterhoek B.V.