Medewerker Informatievoorziening, 32-36 uur per week
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden. 

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

Voor ons team procesondersteuning zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde:

Medewerker Informatievoorziening
(32-36 uur per week)

 

Jouw functie
Informatie is overal beschikbaar en voor iedereen toegankelijk. Het is in deze tijd belangrijker dan ooit om deze informatie goed te managen en de organisatie op een effectieve wijze te voorzien van informatie die bijdraagt aan het invullen van de organisatievisie.

De Lichtenvoorde staat aan de vooravond van het opnieuw vormgeven van de informatievoorziening binnen onze organisatie. Ons doel is dat we de informatievoorziening opbouwen vanuit onze missie en visie. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal.

Met een nieuw te bepalen informatiestrategie en nieuw te bepalen KPI’s ga jij optimaal voorzien in de informatiebehoefte van onze (zorg)teams en ons management. De juiste (stuur)informatie is namelijk nodig om voortdurend grip te houden op belangrijke processen en om deze processen continu te blijven verbeteren. Het betreft informatie over bijvoorbeeld financiën, personeel, zorgproductie en zorginhoud. In dit hele proces van informatievoorziening ben jij de spil!

Wat ga je doen?

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen onze organisatie; je werkt en adviseert vooral op het tactische en operationele niveau, maar herkent ook de strategische discussies.
 • Je draagt bij aan het formuleren en ontwikkelen van het informatiebeleid en de informatiestrategie, als afgeleide van de organisatiestrategie.
 • Je vertaalt de informatiebehoeften die vanuit de verschillende onderdelen van onze business naar voren komen naar haalbare informatieoplossingen/tools en implementeert deze.
 • Je bent in staat om de waarde van de processen aan de business kant goed in te schatten en te vertalen naar ICT mogelijkheden; dit doe je door de processen, informatiestromen en ondersteunende systemen binnen de organisatie te analyseren en verbeteringsvoorstellen te initiëren.
 • Je draagt zorg voor een adequate inrichting van de informatievoorziening en werkt nauw samen met de functioneel applicatiebeheerder.
 • Je voert de regie op de inrichting en aanpassing van de ondersteunende systemen en in voorkomende gevallen leid je projecten; je draagt daarnaast zorg voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening.
 • Je zet jouw kennis en kunde in bij het adviseren van ons management en het verder ontwikkelen van ons managementinformatiesysteem. Je ontwikkelt en beheert dashboards, rapportages en analyse omgevingen, ten behoeve van managementinformatie.
 • Je volgt de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement, innovatie, wet- en regelgeving op de voet. Interessante ontwikkelingen vertaal je naar concrete adviezen en je zorgt vervolgens voor de uitvoering daarvan.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie die volop in beweging is;
 • Veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing;
 • In jouw rol krijg je de vrijheid en heb je de kans om actief mee te denken en deel te nemen aan het verbeter- en verandermanagement in onze organisatie.
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap. 
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 55; Naast vakantietoeslag (8%) ontvang je een eindejaarsuitkering (7,05%) en een persoonlijk budget (€ 150,00 vrij te besteden). Ook kun je gebruik maken van onze fietsregeling.

Wat we verder nog van jou verwachten

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van informatiemanagement/ICT (zoals Informatiekunde, Informatiemanagement, Bedrijfskunde, MER, (bedrijfs)Informatica) .
 • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring binnen het vakgebied van informatievoorziening en data-analyse, bij voorkeur in een zorgomgeving.
 • Je bent analytisch sterk en in staat bedrijfsprocessen snel te doorzien.
 • Je beschikt over goede communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Klantgerichtheid en samenwerken zijn voor jou een vanzelfsprekendheid.
 • Je bent gedreven, kwaliteitsgericht en werkt accuraat.
 • Je hebt durf, denkt in oplossingen en neemt graag het initiatief voor verbeteringen.
 • Je bent zelfstandig en hebt een resultaatgerichte instelling.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Anne Verjans, manager procesondersteuning. Zij is telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 30 juni 2019.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 46478 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdagochtend 11 juli 2019.

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie Bestuursbureau De Lichtenvoorde in Lichtenvoorde
Postcode 7131PE
Stad Lichtenvoorde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Anne Verjans
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 11-06-2019
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 01-07-2019
Nummer 46478
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

Vanuit Oost-Gelderland ondersteunt en begeleidt zorginstelling De Lichtenvoorde kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in wonen, werken en leven. Met ongeveer 650 medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers ondersteunt De Lichtenvoorde mensen met een beperking van alle leeftijden; van jong tot heel oud. En met een lichte of een zwaardere zorgvraag. Omdat iedereen zijn eigen leven heeft, ondersteunt De Lichtenvoorde waar nodig!

Meer over De Lichtenvoorde