Medewerker nachtzorg VIC
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Soms word ik bang en onrustig, kun jij ervoor zorgen dat ik toch weer rustig kan gaan slapen? Kan jij mij helpen als ik 's nachts hulp nodig heb? Kan ik op jou vertrouwen?"

Waar ga je werken?
De VIC (Very Intensive Care) bestaat uit 4 geschakelde woningen, waarvan 1 woning voor crisisopvang is. In totaal wonen er 19 cliënten die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Elke woning is uniek in leeftijd en niveau. Naast de verstandelijke beperking zijn er bijkomende problematieken zoals autisme, hechtingsproblematiek en psychiatrische problematiek.

De nachtzorg is hier centraal geregeld. De cliënten worden gedurende de nacht gevolgd met behulp van domotica (inluisteren). Als medewerker nachtzorg ben je verantwoordelijk voor alle zorgvragen tussen 22.30 en 07.15 uur.

Het team waarin je gaat werken is een ervaren en stabiel nachtzorgteam, waar met veel enthousiasme en passie wordt gewerkt!

Wie ga je helpen?
Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een cliënt met MVG niet goed kan uitleggen waarom hij boos of verdrietig is, uit hij dit soms in verbale of non-verbale boosheid. Jij laat je hier niet door verblinden en houdt contact met hem. Je gaat op zoek naar de betekenis van het gedrag, samen met de cliënt.

De cliënten die hier wonen hebben over het algemeen een intensieve hulpvraag. De begeleiding is gebaseerd op een opbouw vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. We richten ons in de begeleiding op herstel van het normale leven en de ontwikkeling van de cliënt, passend bij de levensfase. Er wordt gewerkt vanuit de methodiek Triple C.

Hoe ga je helpen?
Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Dit geldt ook zeker voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het accent ligt op begeleiding en incidenteel zorgverlening om de cliënten een zo goed mogelijke nachtrust te bieden.

Door jouw manier van begeleiden zorg je dat zij rust, structuur en regelmaat ervaren. Jij laat je niet leiden door het verleden of het gedrag van de cliënt, maar je blijft juist de mens achter het gedrag zien. Je herkent en signaleert de ondersteuningsvraag en weet hier met jouw kwaliteiten op in te spelen.

Dit is een afwisselende baan: geen nacht is hetzelfde! Het werken in de avond en de nacht vraagt van jou dat je goed inspeelt op onverwachte situaties en samen met je collega's tot een goede oplossing komt. Het geeft veel voldoening wanneer je de cliënt een goede nachtrust hebt kunnen bezorgen.

Dit bieden wij
Als jij op zoek bent naar een flexibele en verantwoordelijke baan in de avond en nacht waarbij jouw organisatorische, verzorgende en agogische kennis en talenten aan de orde komen, dan is dit de perfecte baan voor jou!

Je gaat werken in een leuk team, waarbinnen de teamleden op een prettige manier samenwerken en er ruimte is om jezelf te kunnen zijn. We bieden jou direct een vast dienstverband voor 27 uur per week! Niet onbelangrijk, dit bieden wij ook:
  • Veel vrije tijd en flexibiliteit: afhankelijk van jouw voorkeur worden de nachten achter elkaar gepland, zodat je de rest van de week vrij bent of verspreid over de week ingedeeld.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2.151 tot maximaal €3.289 (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december en vakantietoeslag van 8% in mei.
  • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en op feestdagen.
  • Jaarlijks extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase), naast jouw wettelijke vakantie-uren. Door deze PBL-uren is het mogelijk om werk en privé goed te combineren.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3, bij voorkeur niveau 4, binnen de gezondheidszorg of welzijnszorg. Daarnaast vragen wij dat je:
  • niet verblind raakt door het 'problematische gedrag', maar dit interpreteert als een vorm van communicatie
  • op een professionele manier betrokken bent bij de cliënten
  • ondernemend bent, beschikt over het nodige relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor
  • bereid bent om een mbo- opleiding op niveau 4 te volgen via 's Heeren Loo, als je deze nog niet hebt afgerond.
Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag jouw cv en (korte) motivatie. De gesprekken voeren we doorlopend. Hebben we de juiste kandidaat gevonden, dan sluiten we de vacature.

Na een positief gesprek volgt een meedraaidienst. Om een beter beeld te krijgen van jou, je competenties en interesses, kan een assessment onderdeel uitmaken van de procedure.

Wil je alvorens je solliciteert eerst een paar uur meedraaien om een beter beeld te krijgen van 's Heeren Loo en deze functie? Dat kan! Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Yvonne Veldman, manager zorg via 22 40 84 24 of Joyce Dijkhuis, recruitment, via 06 - 12 12 39 12.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 27
Uren tot 27
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 23-12-2021
Nummer 73088

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland