Medewerker Veilig Thuis IJsselland
Veilig Thuis IJsselland

Functieomschrijving

De missie van Veilig Thuis is het stoppen van alle vormen van geweld tegen volwassenen en kinderen in afhankelijkheidsrelaties. Dit doen wij in de 11 gemeenten van de regio IJsselland waarin wij het advies-en meldpunt zijn voor iedereen die met (vermoedens van) huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft. Niet alleen voor slachtoffers en directbetrokkenen, ook voor bezorgde omstanders en professionals.

We zijn doorlopend op zoek naar een:

Medewerker Veilig Thuis

24-36 uur per week

Wat ga je doen?

Als medewerker Veilig Thuis ben je het eerste aanspreekpunt voor binnenkomende meldingen. Je maakt een veiligheidsbeoordeling van de situatie. Op basis hiervan verwijs je de betrokkenen door naar de juiste hulpverlening en/of bepaald je welke veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden. Je adviseert en geeft ondersteuning aan betrokkenen en professionals over kindermishandeling en/of huiselijk geweld. Na de overdracht ben jij verantwoordelijk voor de monitoring van de gemaakte veiligheidsvoorwaarden.

Daarnaast doe je onderzoek naar huiselijk geweld en/of kindermishandeling met als doel het direct en duurzaam te stoppen. Jouw onderzoeksresultaten dragen bij aan een adequate ondersteuning/interventie bij situaties waarin er sprake is van geweld.

De werkzaamheden binnen Veilig Thuis zijn breed, samen met jou kijken we welke taken het beste passen bij jou als persoon en jouw ervaring. Na je inwerkperiode draai je mee in het rooster waarin wij de 24-uurs bereikbaarheid van VTIJ verdelen. Dit doen wij door middel van consignatiediensten, naast je vaste werkrooster.

Functie eisen

Wat zoeken wij?

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding zoals MWD of SPH. Daarnaast ben je in het bezit van een SKJ- of BIG beroepsregistratie of bent bereid deze te behalen. Bij voorkeur heb je werkervaring in een soortgelijke functie. Heb je geen ervaring dan compenseert jouw inzet en motivatie dit. Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent in staat om moeilijke gesprekken te voeren. Je hebt kennis over huiselijk geweld en kindermishandeling en bent gedreven om dit samen met jouw collega’s, de betrokkenen, externe professionals en ketenpartners te stoppen.

Daarnaast leg je gemakkelijk contact, zowel met betrokkenen als met je netwerk. En voor de uitvoering van de werkzaamheden is het noodzakelijk dat je in bezit bent van een rijbewijs en een auto. Ten slotte kan je een verklaring omtrent gedrag (VOG) aanleveren. 

Inschaling

Wat mag je verwachten?

We starten met een aanstelling voor de duur van een jaar waarin we elkaar en jij het werk inhoudelijk goed onder de knie krijgt. Na dat jaar hebben wij de intentie om de samenwerking te verlengen voor onbepaalde tijd. Je wordt betaald naar ervaring op basis van de cao Jeugdzorg, schaal 10. Ons kantoor staat in Zwolle waarvandaan je je werk gedeeltelijk uitvoert. Daarnaast werk je ook deels vanuit huis.

Bijzonderheden

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie? Stuur dan een CV met korte motivatie naar [email protected] Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen kan je bellen met Inge Oortwijn, hrm. Zij is bereikbaar via 06-15129937. 

Type Vacature
Organisatie Veilig Thuis IJsselland
Locatie Veilig Thuis IJsselland
Postcode 8011GD
Stad Zwolle
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 13-04-2022
Reageer voor 30-09-2022
Ingangsdatum 13-04-2022
Nummer 109975
Doorsturen Bekijk PDF

Veilig Thuis IJsselland

Sinds 1 oktober 2017 is Veilig Thuis IJsselland een zelfstandige Stichting in de regio IJsselland. De missie van Veilig Thuis is het stoppen van alle vormen van geweld tegen volwassenen en kinderen. Herstel van acute onveiligheid en het creëren en borgen van duurzame veiligheid binnen huiselijke situaties staat centraal. Een ieder die te maken heeft met - of een vermoeden heeft van - geweld binnen afhankelijkheidssituaties kan terecht bij Veilig Thuis.

Meer over Veilig Thuis IJsselland