Medewerker welzijn & activering of Welzijnscoach, Hengelo
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Is het jouw passie om voor cliënten een fijne dag te creëren?
 • Zit je boordevol ideeën om diverse activiteiten te organiseren?
 • Wil je je graag bezighouden met het welzijn van onze cliënten?

Dan zijn we op zoek naar jou in ons team! 

Onze twee dagvoorzieningen, DVO Hennebree & DVO ’t Liepke gaan per 1 juli fuseren. Hierdoor hebben we ruimte om een nieuwe collega aan te nemen. Deze dagvoorzieningen zijn gevestigd in Hengelo.

We zijn geopend van maandag tot en met vrijdag en bieden de bewoners van Humanitas en de omgeving een zinvolle dagbesteding. Cliënten komen van 10.00 uur tot 16.00 uur bij ons.

Je werkt aan de hand van een individueel cliëntdossier. Op basis daarvan ga je allerlei activiteiten coördineren, organiseren en zelf begeleiden. Soms zijn de activiteiten gericht op 1 cliënt, een andere keer werk je in groepsverband. De cliëntvraag staat altijd centraal. Je observeert je de cliënt tijdens de activiteit en rapporteert over je bevindingen. Ook zorg je voor ADL taken gedurende de dag. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je werkt nauw samen met je collega’s, soms kan het ook zijn dat je heel zelfstandig werkt.

Jij stuurt de vrijwilligers op inhoud aan en geeft waar nodig adviezen hoe ze een bepaalde activiteit goed kunnen inzetten. Jij hebt oog voor een prettig en veilig leefklimaat waarin de cliënten zich begrepen voelen. 

Gedurende de dag eten onze cliënten bij ons ook een warme maaltijd. Voor dit eetmoment nemen we de tijd. Vaak eten de cliënten thuis en alleen, bij de dagvoorziening gaan we gezellig tafelen met elkaar! Een belangrijk en fijn onderdeel van de dag.

We zijn een klein en hecht team. Samen zorgen we ervoor dat onze dagvoorziening graag wordt bezocht. We zijn 5 dagen geopend, samen regelen we de inzet van de uren. We zijn met elkaar heel erg flexibel, bij vakantie en ziektes nemen wij voor elkaar waar.  We zoeken iemand die op vrijdag zou kunnen werken. Maar dit kan in overleg ook een ander dag worden.

We bieden in eerste instantie een 0-uren contract. Zo ben je flexibel inzetbaar. Ook kun je, wanneer je hier interesse in hebt, aangeven dat je bij andere dagbestedingen in Hengelo of omgeving ook inzetbaar bent!

Wie ben jij

 • Je hebt een afgeronde Opleiding op MBO niveau 3 niveau (activiteitenbegeleider/ agogisch werk/maatschappelijke zorg/ Verzorgende IG)
 • Je hebt ervaring met ouderen en kennis van de doelgroepen 
 • Je bruist van de vernieuwende ideeën, mogelijkheden en je staat te popelen om te beginnen! 
 • Je bent digitaal vaardig, je hebt ervaring met het uitwerken van ideeën, en plannen van activiteiten met behulp van de computer 
 • Je hebt humor en je hebt een energieke uitstraling 
 • Je bent communicatief zeer vaardig en natuurlijk ben je onwijs goed in het regelen van zaken
 • Jij weet hoe je een glimlach weet te krijgen bij de cliënten 
 • Je bent flexibel inzetbaar  

Je vindt bij ons

 • De plek om je vernieuwende ideeën, je bruisende persoonlijkheid en positieve energie om te zetten naar een waardevolle glimlach van de cliënt(en). 
 • Samenwerken binnen een fantastisch, ambitieus en energiek team! 
 • Beloning volgens CAO VVT, FWG 35, met maximaal € 2.937,68 bruto per maand op basis van 36 uur. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kan een afwijkend salaris worden overeengekomen

Binnen Carintreggeland werken wij vanuit een duidelijk visie, namelijk een Waardevol Leven voor onze cliënten. Deze visie staat bij ons centraal en vinden wij erg belangrijk. Wat voor ons minstens zo belangrijk en ook onderdeel van onze visie is, is Waardevol Werken. 
Wij zijn van mening dat de beleving van Waardevol Werken een belangrijke voorwaarde is om de beste zorg te kunnen bieden en daarmee optimaal te kunnen bijdragen aan een Waardevol Leven voor onze cliënten.  
 
Carintreggeland heeft daarom als organisatie veel aandacht voor Waardevol Werken voor onze huidige collega’s én voor jou als toekomstige collega! Om dit te kunnen waarborgen biedt onze organisatie tal van mogelijkheden om dit te kunnen verwezenlijken.   
 
Zo vinden wij vanuit deze visie een goede werk- en privébalans erg belangrijk. Daarvoor zijn er in elke fase in jouw leven passende mogelijkheden.?Wij stimuleren jou als medewerker om daarbij zelf de regie pakken over je leven en over je baan!  
Ook geven wij jou graag de gelegenheid én de verantwoordelijkheid om te leren en te ontwikkelen. Carintreggeland faciliteert, jij pakt het op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholingen via ons leerplein.  
Dit alles doen we met de intentie jouw werkplezier te behouden of te verhogen. 

Kom jij ook Waardevol Werken bij Carintreggeland? 

Bijzonderheden

Interesse

Heb je interesse in deze functie?  
Mail ons je CV en motivatie via de sollicitatiebutton en wij nemen contact met je op!
  
Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen. 

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Hengelo, dagvoorziening
Postcode 7552 DN
Werkveld Welzijn
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Oproepkracht
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij [email protected]
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 21-06-2022
Reageer voor 15-07-2022
Nummer 111897

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland