Medewerker Welzijn & Activiteiten 4| Korsakov
Atlant

Functieomschrijving

Draag jij graag je steentje bij aan een zinvolle dagbesteding voor onze bewoners? Werk jij graag aan uiteenlopende activiteiten die bijdragen aan het op peil houden van psychisch en lichamelijk welzijn? Het activiteitenteam van Atlant Markenhof heeft ruimte voor:

Medewerker Welzijn & Activiteiten 4| Korsakov

Met welke doelgroep werk je?
Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang te veel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet geheel meer voor zichzelf zorgen.
Atlant is dé specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Atlant heeft jarenlange (sinds 1966) ervaring in de zorg aan Korsakov-patiënten; zij kunnen rekenen op zorg en begeleiding die volledig is toegesneden op hun mogelijkheden en wensen. Atlant is officieel erkend als Doelgroep Expertisecentrum Korsakov (DEC). Het betekent dat we samen met dertien andere zorgorganisaties en het Korsakov Kenniscentrum de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov in Nederland naar een nog hoger niveau gaan brengen.

Kom jij ons team versterken?
De Markenhof in Beekbergen is speciaal afgestemd op deze doelgroep. Bij Atlant vindt het leven van Korsakov-bewoners ondanks het syndroom zo gewoon mogelijk doorgang. Dit doen we middels een gestructureerd dagprogramma waarin het welzijn centraal staat. Wonen in Markenhof staat voor wonen in kleine groepen met aandacht voor gezelligheid én respect voor privacy. Maar ook: zomaar even de tuin in kunnen lopen om een frisse neus te halen. Want elke bewoner is in de eerste plaats een mens, die – net als ieder ander – graag zichzelf wil zijn. ‘Zo thuis mogelijk’, noemen we dat bij Atlant.

Als medewerker welzijn & activiteiten werk je op locatie Markenhof voor bewoners met het syndroom van Korsakov. Je komt te werken in een team van ongeveer 8 collega’s; een aantal avonden per week en in het weekend zijn we enthousiast en betrokken aan het werk om onze bewoners een mooie dag te bezorgen. 

Wat ga je doen?
We vinden het belangrijk dat onze bewoners gestimuleerd worden om mee te doen aan onze activiteiten om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement komen. Vanuit de belevingswereld van de deelnemer en het individuele zorgleefplan bied je allerlei activiteiten aan. Wij geloven in een aanbod op maat voor elke bewoner. In je functie is er ruimte om individuele aandacht te geven, te werken met een kleine groep bewoners en grote activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan muziek, schilderen, jeu de boules, zwemmen, een filmavond of samen koken. Ook sport helpt om onze bewoners in beweging te houden; letterlijk en figuurlijk. 

Wij stellen jouw creativiteit op prijs, jij bedenkt zelf activiteiten die aansluiten op de vraag van de bewoner. Dit stem je af met collega’s en je motiveert collega’s in de woning meer aandacht te geven voor het welzijn van de bewoner. Het kan voorkomen dat je tijdens de activiteiten de deelnemers assisteert bij de persoonlijke verzorging, zoals, toiletbezoek, eten en drinken. We verwachten een proactieve houding en positieve feedback. Als jij ook nog eens durft af te wijken van de gebaande paden, zou dit wel eens jouw baan kunnen zijn!

Functie eisen

Wat neem jij mee?
Allereerst een afgeronde opleiding SAW 4, MMZ of vergelijkbaar. Verder vragen we:
• Kennis op het gebied van Korsakov een pre;
• Affiniteit met mensen met het syndroom van Korsakov;
• Enthousiasme en een zelfstandige professionele houding;
• Vindingrijkheid en inlevingsvermogen;
• Een actieve en meedenkende houding t.a.v. veranderingen;
• Flexibiliteit t.a.v. werktijden.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten?
We bieden jou een kans bij een werkgever die voor Topcare gaat. Verder: 
• De kans om bij een expertise centrum te werken;
• De mogelijkheid voor een vast contract op termijn;
• Mogelijkheden om parttime te werken (24 tot 28 uur in de week); 
• Een goed bruto maandsalaris van maximaal € 2.937,68 (CAO VVT FWG 35); 
• Ruimte om jezelf te ontplooien en jezelf te zijn; 
• Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; 
• Enthousiaste en betrokken collega’s; 
• Werken bij een vitale werkgever die bewust inzet op kwalitatief goed personeel.

Bijzonderheden

Wil jij verder? 
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie uiterlijk 2 oktober in via de knop “Solliciteren”.  
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten, conform ons werving- & selectiebeleid, onze voorkeur.

Weten hoe solliciteren bij Atlant gaat? Kijk mee en volg de sollicitatie van Sander! 

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier.

Heb je nog vragen? 
Bel dan naar Judith van Schagen (manager wonen zorg welzijn) op 06 22 28 15 90.

We horen graag jouw verhaal!

Type Vacature
Intern nummer 111-22
Organisatie Atlant
Locatie Verpleeghuis Markenhof (Atlant)
Postcode 7361TC
Stad Beekbergen
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Activiteitenbegeleider
Publicatiedatum 19-09-2022
Reageer voor 02-10-2022
Ingangsdatum 19-09-2022
Nummer 114071
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Bij Atlant geven we ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor ons is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen wij. Dat is ons bestaansrecht. Wij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! Onze medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. We doen onderzoek naar de ziekte, geven onze kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen

Atlant is ambitieus, we willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken we betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. We werken hard, maar we hebben ook plezier. We organiseren jaarlijks diverse evenementen, voor bewoners en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Meer over Atlant