Medewerker Welzijn en Activiteiten PG
Atlant

Functieomschrijving

Als medewerker Welzijn en Activiteiten heb je een belangrijke rol in de begeleiding en verzorging van cliënten met dementie. Wij zoeken een:

Medewerker Welzijn en Activiteiten - niveau 4 

Het verhaal van ieder mens is de basis van onze dienstverlening. Atlant is een organisatie voor wonen, zorg en welzijn voor ouderen en onze specifieke doelgroepen (chronische psychiatrie, dementie, mensen met de ziekte van Korsakov en mensen met de ziekte van Huntington). Mensen kunnen bij ons terecht voor advies, behandeling, begeleiding en zorg. Maar ook gewoon voor een kop koffie, samen met buurtgenoten. Wij vinden het vooral belangrijk dat we ruimte geven: een plek om jezelf te zijn.

Atlant is een proactieve organisatie. Wij komen zelf in beweging en initiëren veranderingen. Wij werken samen, ook landelijk.

Kom jij ons team versterken?
Dementie is een specialisme van Atlant. Bij kleinschalig wonen Berkenhove, De Loohof, Sprengenhof, Immendaal en Heemhof bieden woonruimte, zorg en behandeling aan bewoners die ermee te kampen hebben. Daarnaast vangen wij dementerenden op in onze dagbesteding, zodat partners/mantelzorgers er niet elke dag alleen voor staan. In het Netwerk Dementie Oost-Veluwe werkt Atlant samen met 16 andere instellingen en beroepsbeoefenaren aan ketenzorg dementie. Door samenwerking en bundelen van krachten bieden zij een integraal aanbod op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Voor een zo goed mogelijk behoud van kwaliteit van leven voor de cliënt met (een vermoeden) van dementie en zijn mantelzorger(s).

Wat ga je doen?
Je geeft uitvoering aan de begeleiding en verzorging van cliënten van het woonzorgcentrum met een PG indicatie. Uitgangspunt is de belevingswereld van de deelnemer, waarbij je werkt op basis van de in het zorgleefplan vastgelegde afspraken inzake dagbestedingsactiviteiten. De werkzaamheden zijn gericht op het bieden van structuur, in stand houden, aanvullen en zo mogelijk stimuleren van de ADL-/HDL-mogelijkheden en het voorkomen van sociaal isolement. 

  • Je bereidt activiteiten voor in het kader van de zorg en voert ze uit, zoals is vastgelegd in het zorgleefplan en in de doelstellingen van de instelling;
  • Je assisteert de bewoners bij de persoonlijke verzorging, met name ADL, toiletbezoek, eten en drinken;
  • Je bent mede verantwoordelijk voor het voorbereiden en zelf uitvoeren van individuele- en/of groepsactiviteiten passend bij de doelgroep(en).

Functie eisen

Wat neem je mee?
Je bent enthousiast voor je werk en hebt een focus op welzijn. Je hebt kennis van de psychische en medische gesteldheid van de ouder wordende mens. Je weet hoe je kunt bijdragen aan de kwaliteit van leven van cliënten en hoe je hun sociale netwerk hierbij kunt betrekken. Verder: 

  • Heb je een diploma MMZ/SPW niveau 4;
  • Werk je volgens rooster en ben je flexibel inzetbaar;
  • Ben je goed in je vak en beschik je over inlevingsvermogen;
  • Ben je proactief en werk je zelfstandig;
  • Denk je buiten de gebaande paden en ben je vindingrijk;
  • Zorg je voor goede mondelinge en schriftelijke rapportages en overdrachten;
  • Ben je in staat om veranderingsprocessen te begeleiden en door te voeren.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten?
Het betreft een vacature voor 20-24 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao VVT. De aanstelling is in eerste instantie voor de periode van één jaar. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden wordt deze omgezet naar een vast dienstverband. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de indiensttreding.

Bijzonderheden

Wil jij verder?
Stuur dan je actuele cv en korte motivatie tot uiterlijk 31 mei 2019 via de knop “Solliciteren”. Passende kandidaten worden binnen een week beantwoord en worden uitgenodigd voor een gesprek in Apeldoorn. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding (wij helpen je hier mee)”.

Vast al nieuwsgierig geworden naar Atlant als organisatie? Kijk dan hier: https://www.atlant.nl/werkenbij/atlant-als-werkgever/

Heb je nog vragen?
Bel op app dan naar Claudia Verheggen, recruiter: 06-82526943.

We horen graag jouw verhaal!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Organisatie Atlant
Locatie Atlant Beekbergen
Postcode 7300AA
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 02-04-2019
Ingangsdatum 2 april 2019
Reageer voor 31-05-2019
Nummer 44850
Doorsturen Bekijk PDF

Atlant

Atlant Zorggroep biedt aan haar cliënten vraaggestuurde kwaliteitszorg in een klimaat waarin alle mensen, cliënten en medewerkers, tot hun recht kunnen komen. Daarbij spelen voor de medewerkers persoonlijke motivatie en professionaliteit beide een belangrijke rol. Atlant Zorggroep bezint zich voortdurend op mogelijk verbeteringen van de zorg- en dienstverlening. Als speerpunten in de zorg geldt de behandeling van cliënten met de ziekte van Huntington en het syndroom van Korsakov. De slogan ‘unieke zorg voor unieke mensen’ inspireert ons elke dag.

Meer over Atlant

Meer vacatures van deze werkgever

Bekijk alle vacatures