MEDISCH MAATSCHAPPELIJK WERKER
Saxenburgh

Functieomschrijving

Ben jij een professional met passie voor de zorg? Word jij net zo enthousiast als wij van een glimlach op de gezichten van onze patiënten en hun familieleden? Dan zoeken wij jou! Per direct is er plaats voor twee

MEDISCH MAATSCHAPPELIJK WERKERS
Gemiddeld minimaal 16 uur tot maximaal 20 uur per week
Gemiddeld 20 uur per week

Wij zijn op zoek naar een maatschappelijk werker voor de ouderenzorg en geriatrische revalidatie zorg.

Tevens zijn wij op zoek naar een medisch maatschappelijk werker voor klinische zorg in het ziekenhuis en binnen de de afdeling dialyse.

Aanstelling vindt plaats voor de duur van een jaar.

De afdeling Revalidatie en Sportgeneeskunde van de Saxenburgh bestaat uit Revalidatie-unit, 2 revalidatieartsen, een sportarts en een team paramedici werkende in de ouderen- en ziekenhuiszorg en op de (geriatrische) revalidatieunit. De afdeling bestaat uit de volgende diciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, (medisch) maatschappelijk werk en diëtiek. Het team paramedici bestaat uit 59 medewerkers.

De afdeling medisch maatschappelijk werk richt zich op het procesmatig verlenen van hulp aan patiënten en/of diens naaste(n) bij de psychosociale- en materiële problemen die samenhangen met het ziek zijn, met de behandeling of met de opnames in het ziekenhuis en de daaruit voortvloeiende veranderingen in het leven van de patiënt en de diens naaste(n). De hulpverlening wordt individueel, systeem- of groepsgericht gegeven. Het maatschappelijk werk is gericht op preventie, behandeling en nazorg en wordt zowel klinisch als ambulant vorm gegeven.

Wat vragen wij van jou?
De zorg wordt steeds complexer. Dit vraagt om goed opgeleide, vakdeskundige medewerkers. Maar om met de veranderingen in de zorg om te kunnen gaan, is niet alleen vakdeskundigheid van belang. Wij zoeken een nieuwe collega die overstijgend denkt, een grote mate van zelfredzaamheid heeft en uitstekend samenwerkt. Essentieel is dat je net zo gepassioneerd bent voor de zorg als wij. Jij bent gedreven om de zorg rondom onze patiënten/bewonder optimaal vorm te geven. Je vindt kwaliteit, eigen regie en het bieden van goede zorg belangrijk.

Wat vragen wij van jou?

 • je beschikt over een diploma HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • je hebt bij voorkeur recente werkervaring in de gezondheidszorg
 • ervaring in procesmatige helpverlening is een pré
 • ervaring in werken op een dialyse afdeling is een pré
 • je kunt omgaan met wisselende werkdruk en kunt prioriteiten stellen
 • je bent zelfstandig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel
 • je kunt zowel zelfstandig als in (multidisciplair) teamverband werken
 • je hebt goede sociale en contractuele vaardigheden
 • je beschikt over organisatorische vaardigheden
 • je kunt flexibel omgaan met mogelijk flexibele inzetbaarheid
 • de veelal korte periode van ziekenhuisopname vereist een snelle inschatting van de problematiek
 • je bent stressbestendig en proactief
 • je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • je hebt een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen
 • je schakelt snel, houdt verschillende zaken gelijktijdig in de gaten en stelt de juiste prioriteiten
 • jouw houding is patiëntgericht en klantvriendelijk
 • je onderschrijft de ‘goed, veilig, gastvrij en samen’ uitgangspunten van Saxenburgh en weet daar uitvoering aan te geven

Inschaling

Wij bieden jou een uitdagende functie in de mooiste zorgorganisatie in onze regio. Je gaat werken met enthousiaste collega's op een kwalitatief sterke afdeling. De werkzaamheden zullen voornamelijk plaatsvinden binnen het dialysecentrum en binnen de geriatrische revalidatiezorg.  

Het gaat om een aanstelling voor bepaalde tijd voor de duur van jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen, FWG 55.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?
Ben je enthousiast geworden? Voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Klik dan op de knop hieronder en stuur ons je sollicitatie. Je kunt reageren tot dinsdag 19 november 2019. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandag 25 november a.s.

Wil je eerst meer informatie? Bel dan met Chantal Berentschot (0523) 27 65 82. Je kunt ook mailen naar c.berentschot@sxb.nl

Type Vacature
Intern nummer Z.19.103
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh
Postcode 7772SE
Stad Hardenberg
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Chantal Berentschot (0523 - 27 65 82 of c.berentschot@sxb.nl)
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 04-11-2019
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 19-11-2019
Nummer 49342
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

De Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh