Medisch manager
Zorggroep Noorderboog

Functieomschrijving

Situatieschets
Zorggroep Noorderboog doorloopt een fase van ontwikkeling. Dat doen wij samen met onze medewerkers, bewoners, cliënten, opdrachtgevers en partners. We bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. In de visie van Zorggroep Noorderboog: “doen wij er alles aan om de cliënten te ondersteunen in wat voor hen waardevol is met als doel een tevreden cliënt die eigen regie ervaart. Medewerkers nemen en krijgen eigen verantwoordelijkheid, ze voelen zich gewaardeerd in hun professie en gestimuleerd en gefaciliteerd in hun ontwikkeling (eigenaarschap). Zorggroep Noorderboog is een lerende organisatie. Er wordt ruimte geboden voor ontwikkeling en het oprekken van kaders. Fouten worden benut als leer- en ontwikkelmomenten. Informatie en besluitvorming vindt vloeiend zijn weg door de organisatie, zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven. Kleine, verantwoordelijke teams geven zelfstandig invulling aan de dienstverlening aan bewoners en cliënten”.

Wat ga je precies doen?
Binnen het Expertise Centrum Noorderboog (ECN) maak je als Medisch Manager, samen met de manager ECN, deel uit van een team van professionals dat zorg verleent aan cliënten die door meerdere gezondheidsproblemen beperkt zijn geworden in hun functioneren. Je maakt deel uit van het management team. Je bent mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van het strategisch organisatiebeleid en je ontwikkelt als afgeleide hiervan het behandelbeleid door beleidsvoorstellen aan het managementteam aan te dragen. Je ziet toe op de uitvoering van het behandelbeleid en stuurt samen met de Manager ECN de teams aan.

Je profiel
Wij zoeken een verbinder met aantoonbare veranderkundige en leidinggevende ervaring die over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt, iemand die keuzes durft te maken en die inzet en doorpakt op verbeterpunten. Een leidinggevende die vanuit authenticiteit inspireert, verbindt, betrouwbaar is en vertrouwen geeft. Die oprecht interesse heeft in de doelgroep en hun mogelijkheden voor een goed en gelukkig bestaan en vanuit overtuiging en persoonlijkheid daadwerkelijk inhoud geeft aan transparantie, vertrouwen en veiligheid.  Je bent standvastig aan de koers en gaat doelgericht voor resultaat. Vooral iemand die met humor en relativeringsvermogen vorm kan geven aan veranderingen en mensen daarin kan meenemen; bruggen slaan die gericht zijn op de toekomst. Een vertrouwensbasis weet te bewerkstelligen teneinde een open cultuur te bevorderen waarin aanspreken, uitspreken en afspreken als vanzelfsprekend is. Je rapporteert aan de RvB en maakt deel uit van het MT.

Taken op hoofdlijnen

 • Je bent als lid van het managementteam mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het strategisch organisatiebeleid. Je ontwikkelt en initieert het behandelbeleid binnen de organisatie, gebaseerd op de visie van de organisatie, wet- en regelgeving en in- en externe ontwikkelingen;
 • Je informeert en adviseert het management over de uitvoering van het behandelbeleid. Je signaleert knelpunten in de uitvoering en onderneemt verbeteracties;
 • Je initieert nieuwe vormen van dienstverlening die van invloed zijn op het strategische organisatiebeleid;
 • Je volgt, signaleert en analyseert relevante interne en externe ontwikkelingen en vertaalt deze ontwikkelingen naar consequenties en mogelijkheden voor de organisatie;
 • Je bent sparringpartner voor de RvB en managers en je adviseert over organisatieontwikkelingen. Je fungeert hierbij als procesbegeleider bij besluitvorming en implementatie;
 • Je realiseert een heldere communicatie- en overlegstructuur binnen het ECN;
 • Je geeft samen met de manager ECN uitvoering aan het personeelsbeleid;
 • Je stuurt veranderingsprocessen aan binnen de zorgeenheid naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen;
 • Je bent belast met de taken die de wet WZD aan de medisch manager opdraagt;
 • Incidenteel verricht je werkzaamheden als specialist ouderengeneeskunde.

Functie eisen

Wat vragen we van je?

 • Kennis is vereist op het niveau van een WO opleiding op het gebied van geneeskunde, aangevuld met een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde met een BIG registratie. Je hebt kennis van en inzicht in aanverwante kennisgebieden zoals paramedische vakgebieden en psychiatrische ziektebeelden;
 • Je hebt gedegen ervaring als SOG;
 • Je hebt een aantal jaren ervaring in zorgmanagement;
 • Je bent een netwerker;
 • Je bent proactief en ondernemend. Je signaleert en speelt in op feitelijke en verwachte (markt)ontwikkelingen;
 • Je hebt financieel inzicht en bent bedrijfsmatig sterk;
 • Je beschikt over analytisch vermogen, strategische vaardigheden, organisatiesensitiviteit;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je bent een People Manager: vaardig in coachen, bekrachtigen en aansturen op de te bereiken doelen;
 • Je bent gericht op samenwerking, bouwen aan verbinding, inspireren en motiveren;
 • Je bent innovatief en gericht op continu verbeteren.

Inschaling

Wat bieden wij je?
Een fantastische baan waarin je al je ambities kunt verwezenlijken en je veel ruimte hebt voor persoonlijke ontwikkeling. Je komt te werken in een sector en bij een organisatie die volop in ontwikkeling is.

Het betreft een functie voor onbepaalde tijd. De functie van medisch manager is ingedeeld conform de cao VVT. De overige arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Noorderboog zijn op de functie van toepassing. Wij hebben daarnaast een pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. korting op je zorgverzekering en sportschoolabonnement of deelname aan het fietsenplan.

Bijzonderheden

Meer weten?
Wil je aanvullende informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Erwin Duits, bestuurder. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0522 – 498 498.

Tijd voor een kennismaking?
Stuur dan je sollicitatie voorzien van motivatie en cv, onder vermelding van vacaturenummer 2003.16, vóór 31 augustus a.s. naar vacatures@noorderboog.nl .

Een belangrijke voorwaarde om bij ons in dienst te komen, is het afleggen van een assessment, het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Ook het natrekken van referenties behoort tot de aanstellingsprocedure.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 2003.16
Organisatie Zorggroep Noorderboog
Locatie Alle locatie van Zorggroep Noorderboog
Postcode 7944 AV
Stad Meppel
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Zorgmanager
Publicatiedatum 30-07-2020
Reageer voor 31-08-2020
Ingangsdatum 01-11-2020
Nummer 54060
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Noorderboog

Zorggroep Noorderboog bestaat uit dertien woonzorgcentra en verpleeghuizen en thuiszorg. Onze locaties zijn te vinden in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. In die regio bieden wij een compleet pakket van zorg, behandeling en ondersteuning aan voornamelijk kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

De kracht van Zorggroep Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes. Wij vinden het belangrijk dat mensen, ook als ze ouder worden, midden in de samenleving blijven staan. We helpen daarbij, op een gastvrije en vriendelijke manier, met een beetje hulp of met veel ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, thuiszorg, maaltijdvoorziening, revalidatie, behandeling, verzorging of verpleging zijn.

Bij Zorggroep Noorderboog werken ruim 1500 medewerkers en ongeveer 1200 vrijwilligers. Het werkgebied omvat de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden.

 

Meer over Zorggroep Noorderboog