Meerdere onvoorwaardelijk ondersteuners (m/v) 24-36 uur per week, regio Zwolle/Kampen (10 fte)
Stichting Ela

Functieomschrijving

Stichting Ela is op 1 januari 2015 gestart. Wij bieden professionele zorg aan 7 cliënten met een ZZP VG7 indicatie (met eventueel meerzorg). We zijn gevestigd in de gemeente Kampen en wij innoveren de zorg voor deze doelgroep.
De cliënten wonen en werken op het erf van de zorgboerderij. Middelen en maatregelen worden minimaal ingezet. Wij willen deze cliënten een normaal leven aanbieden. Werk, vrijetijdsbesteding, wonen, alles bij elkaar onder begeleiding van 1 team. Vaste gezichten die er onvoorwaardelijk zijn voor de cliënt. Onze basisvisie ligt in de Triple C. Maar we kijken vooral naar onze cliënten als individu, naar wat zij nodig hebben. Wij houden ons niet strikt vast aan een methodiek.
De uitbreiding
Op dit moment zijn we een uitbreiding aan het voorbereiden: we gaan van 7 naar maximaal 14 cliënten. Voor deze uitbreiding gaan wij een nieuw team opzetten (10 Fte). De verwachte startdatum ligt in het 3e kwartaal van 2019.
Het gehele team zal 1 maand eerder starten dan de cliënten. Wij gaan samen aan de slag om een team te smeden. In deze maand volgen we samen diverse scholingen (BHV, Weerbaarheid), visie-dagen, werken we aan onze teambuilding en nemen we de beeldvorming van onze cliënten met elkaar door. De laatste puntjes op de i, op het gebied van inrichting, indeling en dagprogramma’s worden met elkaar neergezet.
Op het moment dat de deuren geopend worden, zullen er wekelijks 2 cliënten naar Stichting Ela verhuizen in hun nieuwe onvoorwaardelijke thuis. Na een maand is daarmee de context compleet en kan de dynamiek gaan settelen.
Wat zoeken wij
Wij zoeken de unieke begeleiders uit de zorg, degenen die werken vanuit hun passie voor de cliënt. Onze cliënten zijn zeer moeilijk plaatsbare cliënten uit de regio. Dit vraagt een hoge mate van creativiteit en toewijding. Vrijwel alle cliënten hebben veel teleurstellingen achter de rug. Met geduld, vastberadenheid en rust willen wij bewijzen dat het ook anders kan.
Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de cliënten. Het niveau is divers, maar er is er altijd sprake van een verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en psychiatrische ziektebeelden.  Je kan je passie voor de zorg, combineren met een hoge mate van betrokkenheid naar ouders en je uiterst professionele houding.
Naast deze begeleidende taken, kan het je taak zijn om als persoonlijk begeleider te fungeren.  Je bent aanspreekpunt voor de cliënt, diens ouders en coördineert de zorg rondom deze cliënten.
Er wordt gewerkt op de zorgboerderij van 9:30 – 15:00 uur. Dit houdt in dat zowel de vroege dienst als de late dienst dagbesteding aanbiedt onder leiding van de werkmeester. Affiniteit met tuinieren, houtbewerking en dierenverzorging is een pre. Daarnaast bieden wij 24 -uurs zorg bij het wonen.  We werken met vroege diensten, late diensten en slaapdiensten.

Functie eisen

Wat vragen wij
Je hebt sterke persoonlijke eigenschappen, je kunt bijvoorbeeld goed verbinding maken, je hebt een open leerhouding, je bent betrouwbaar en geduldig. Je hebt een goed gevoel voor mensgerichte zorg, zelfs in stressvolle situaties. Je kunt zelfstandig werken met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid.
Je hebt minimaal een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de zorg (SPW-niveau 4 of SPH-niveau 5) en je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in de begeleiding van verstandelijk gehandicapte cliënten met ernstige gedragsproblematiek en/of psychiatrische stoornissen. Werkervaring vanuit de VG, Psychiatrie en (LVB)Jeugdzorg is voor ons relevant. Je bent in het bezit van een VOG, en je bent in staat om een nieuwe te overhandigen voor het contract start.
Je bent beschikbaar voor vroege, late en slaapdiensten. We werken op basis van een dienstenstructuur op basis van 24-uurs begeleiding inclusief weekenden en feestdagen. Je bent op zoek naar een baan voor lange termijn. Wij zoeken naar een toewijding van 5 tot 10 jaar.

Inschaling

Wij bieden
Wij bieden jou een fijne werkomgeving waar ieders persoonlijke stijl ontwikkeld mag worden. Plezier, erkenning en waardering staan centraal.  De organisatie besteedt veel tijd en geld aan coaching, intervisie, scholing en/of training, teamdagen en teamuitjes.
Je treedt in dienst als werknemer van de stichting. Je hebt uitzicht op een vaste aanstelling na 2 jaarcontracten. Ongeacht de ontwikkelingen in de zorgsector, dat is namelijk onvoorwaardelijkheid.
- Salariëring volgens CAO VGN (FWG 40).
- 24 - 36 uur per week min – max contract
- Onregelmatigheidstoeslag conform CAO VGN
- Reiskosten conform CAO VGN met daarbij een toeslag voor medewerkers die verder
  rijden dan de maximale 60 km per dienst
- Eindejaarsuitkering en vakantiegeld conform CAO VGN

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd? Schrijf dan een sterke brief met een recente cv en solliciteer via onze website http://www.stichtingela.nl/stichting-ela/werken-bij-stichting-ela.


De sluitingstermijn om schriftelijk te reageren is 1 april 2019. Vervolgens gaan we starten met kennismakingsgesprekken tot 1 juni 2019. Op 1 september 2019 willen we graag het team compleet hebben.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Stichting Ela
Locatie Stichting Ela
Postcode 8267 AJ
Stad Kampen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Woonbegeleider
Publicatiedatum 25-02-2019
Ingangsdatum 2 september 2019
Reageer voor 02-04-2019
Nummer 43979
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting Ela

Stichting Ela: onze cliënt voorop Tussen de dijken, de koeien en aan de IJssel op Kampereiland, de Kattewaard, vind je Stichting Ela: Een zorgboerderij met haar voeten in de klei, aan de rand van de samenleving. We bieden zorg, ondersteuning en behandeling voor mensen met een beperking en een psychiatrische aandoening. Bij stichting Ela staan we voor kwaliteit, continuïteit en veiligheid. Maar boven alles, staat onze cliënt altijd voorop. We kijken naar wat er wél kan Ons uitgangspunt is dat mensen met een beperking zo gewoon mogelijk kunnen leven. In hun eigen thuis en afgestemd op hun individuele behoefte. Sommige cliënten komen beter tot hun recht in een prikkelarme omgeving, waar zij zich vrij kunnen bewegen en niet beperkt worden door overprikkeling en verleiding van de samenleving.

Meer over Stichting Ela