Meewerkend Persoonlijk Begeleider met ambulante taken (Maatschappelijke Opvang Jeugd)
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

De jeugd verdient een toekomst waarin zij de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen richting zelfstandigheid waarbij zij deelnemen aan de maatschappij met een zinvolle dag invulling én een dak boven hun hoofd. Daar gaan we voor bij Maatschappelijke Opvang Jeugd te Apeldoorn. Heb jij een hart voor jongeren en wil jij je voor hen inzetten als Meewerkend Persoonlijk Begeleider met ambulante taken en onze deelnemers stimuleren en ondersteunen en toekomstperspectief bieden? Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een team dat volop in ontwikkeling is? Neem dan contact met ons op en start met een baan van betekenis.

Wat ga je doen

Bij de Maatschappelijke Opvang voor Jongeren in Apeldoorn begeleid je samen met je collega’s jongeren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Met jouw ervaring en deskundigheid kun jij ons kleine en betrokken team komen versterken en verder helpen ontwikkelen. Als Persoonlijk begeleider met ambulante taken ben je in staat om goed contact op te bouwen met jongeren. Je helpt en ondersteunt de andere persoonlijke begeleiders bij het opstellen van een plan dat zich met name richt op dag-invulling en toekomstperspectief met de leefgebieden die daarbij komen kijken. Je bent de spin in het web waarbij jij goed door hebt wat er speelt binnen de afdeling en weet overzicht te houden en prioriteiten te scheppen. Daarnaast focus jij je op de doorstroom van de jongeren. Hierbij heb je nauw contact met je collega persoonlijk begeleiders, gedragswetenschapper, bedrijfstrajectmanager, teamleider maar ook met externe partijen zoals gemeente en andere zorginstellingen. We streven ernaar om de jongeren binnen 10 weken door te laten stromen naar een stabiele woonplek.

Naast de ambulante werkzaamheden werk je minimaal 1 dienst per week mee in het 24-uurs rooster van de afdeling. Je werkt mee aan het scheppen van een optimaal en veilig klimaat waarin de jongeren zich kunnen ontwikkelen. Je werkzaamheden bestaan uit ambulante taken zoals het voeren van gesprekken met gemeenten en het bijwonen van MDO’s en individuele begeleiding aan de jongeren. Je voert deels groepsbegeleiding uit in de uren die je meedraait in het rooster. Je neemt deel aan vergaderingen en brengt jouw kennis en kunde in. Kortom een werkomgeving waar hard en met humor wordt gewerkt voor een kwetsbare doelgroep waarin zowel de jongere als jij zelf de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen.

Functie eisen

We zoeken een kandidaat met een hart voor jongeren, die een basishouding hanteert van hoop en optimisme en de jongeren weet te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Om in aanmerking te komen voor de functie:

 • Heb je een afgeronde HBO opleiding (Social Work, SPH, MWD, Pedagogiek of vergelijkbaar)
 • Ben je SKJ-geregistreerd
 • Heb je werkervaring binnen de (jeugd)zorg
 • Ben je bereid mee te draaien in het 24-uurs rooster van de afdeling
 • Heb je goede rapportage vaardigheden waarbij de kern duidelijk is en feitelijkheden worden beschreven
 • Goede communicatievaardigheden waarbij je gericht bent op samenwerking en jij de schakel bent tussen het team, gedragswetenschapper en teamleider.
 • Weet je overzicht te houden op de afdeling en kun je snel schakelen indien nodig en goed prioriteiten scheppen
 • Ben je representatief en weet dat je het visite kaartje bent voor de MOJ bij externen

Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook.

Daarnaast bieden wij je:

 • Een afwisselende en verantwoordelijke functie voor 24 uur per week
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.780,- tot max. € 3.961,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • Een tijdelijk contract voor een jaar met de intentie om daarna een vast dienstverband aan te gaan.
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen).
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar
 • Eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd.
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied
  

Bijzonderheden

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij: de mensen zonder helper. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

 

Afdelingsinformatie

Onze locatie Warenargaarde in Apeldoorn biedt hulpverlening in de vorm van Woonstart en de Maatschappelijke Opvang voor Jongeren (MOJ). De MOJ biedt 24-uurs begeleiding aan maximaal 8 dak- en thuisloze jongeren van 16 tot 23 jaar, die binding hebben met Apeldoorn.

 

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl

of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Wil jij je inzetten voor jongeren en deze baan van betekenis oppakken?  Reageer dan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/meewerkend-persoonlijk-begeleider-met-ambulante-taken-maatschappelijke-opvang-jeugd-v162661

 

Heb je nog vragen? Bel met Kim Rensen (teamleider), tel. 06-15541662. Zij zal je graag meer vertellen over deze functie.

 

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

 

Type Vacature
Intern nummer 30-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Maatschappelijke Opvang
Postcode 6811 LT
Stad Arnhem
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Kim Rensen, teamleider 06-15541662
Functie(s) Ambulant Hulpverlener
begeleider ambulant
Jeugdzorgwerker
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 26-04-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 27-05-2022
Nummer 110368

Leger des Heils regio Oost

De afdeling Maatschappelijke Opvang in Arnhem biedt kortdurende verblijf, waarbij deelnemers binnen een half jaar doorstromen naar zelfstandigheid. De groep van 10 bewoners is zeer divers en wordt begeleidt vanuit het ambulante team in Arnhem door 4 enthousiaste begeleiders. De begeleiding richt zich op aspecten van het dagelijks leven, zoals de huishouding, de zelfverzorging, algemene ontwikkeling, budgetbeheer, dag invulling, met aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.

Meer over Leger des Heils regio Oost