Mentor Leerkracht
Pluryn

GEZOCHT

Een inspirerende, vindingrijke en doelgerichte leraren die onderwijs samen wil geven en hart heeft voor kinderen met speciale behoeften (2,0 wtf).

Word jij leraar op VSO de Bolster?

Expertise en enthousiasme voor het vak zit iedere Onderwijsspecialist in de genen: wij willen elke leerling laten groeien. Is dat ook jouw ambitie? Check dan onderstaande punten en oordeel zelf: is er een match of niet?

Waar doe jij het voor?

 • Laten groeien van kinderen met speciale behoeften.
 • Samen onderwijs geven: samen met je leerlingen, samen met je collega’s, samen met de ouders en samen met andere betrokkenen.
 • Een hechte band opbouwen met leerlingen: betrokken maatwerk tot achter de komma, met oog voor talenten en uitdagingen.
 • Volop ruimte voor eigen regie over je loopbaan: jij kiest en professionaliseert, De Onderwijsspecialisten denkt mee en faciliteert.
 • Waardering voor jouw inbreng over drijfveren, doelen en manieren om de ambitieuze toekomst waar te maken.

Wat mag je doen?

VSO De Bolster is op zoek naar 2 nieuwe collega's voor een groep met licht verstandelijk beperkte jongeren met zeer complexe gedragsproblemen in de leeftijd van 12-18 jaar. De leerlingen die je les gaat geven zijn ingedeeld in het uitstroom profiel Arbeid. Deze leerlingen hebben veel baat bij een begeleidende/coachende stijl in het onderwijstraject. Het niveau en de leerstof zijn aangepast aan de individuele leerling en gericht op uitstroom naar dagbesteding of arbeid. Er wordt op school gewerkt met een programma waarbij theorie en praktijk de basis is van het lesprogramma. Als mentorleerkracht heb je de regie over het volledig onderwijstraject van de leerlingen en bied je de AVO-vakken aan. Je stimuleert hierbij de leerlingen om in zichzelf en hun capaciteiten te geloven en deze verder te ontwikkelen. Je werkt in een team waar de onderlinge samenwerking heel belangrijk is.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een pabo diploma of bent deze aan het afronden, ambitie als zij-instromers (hbo) met affiniteit? Nodig ik uit te solliciteren!
 • Je hebt zichtbaar plezier en affiniteit in werken met kinderen en/of jongeren bij wie het leren niet vanzelf gaat.
 • Je voldoet aan de leerkrachtcompetenties.
 • Je bent kritisch, zelfstandig, proactief, flexibel, oplossingsgericht en durft te experimenteren.
 • Je hebt een energieke, betrokken en zelfverzekerde persoonlijkheid. Je bent in staat om te reflecteren op eigen handelen en neemt hiervoor je verantwoordelijkheid.
 • Je staat stevig in je schoenen: klaar om de uitdaging samen met je leerlingen aan te gaan.
 • Je werkt graag samen met je collega’s: samen sterk om het beste in leerlingen naar boven te halen.
 • Je zorgt voor een fijn leerklimaat: persoonlijk en betrokken om leerlingen in hun eigen tempo te laten groeien.

Doelgroep en locatie

VSO De Bolster biedt onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar met (zeer) ernstige sociaalemotionele- en gedragsproblematiek in combinatie met een licht verstandelijke beperking. De Bolster kent een locatie in Voorst en een locatie in Apeldoorn. De meeste leerlingen van De Bolster verblijven bij orthopedagogisch behandelcentrum De Beele te Voorst en volgen veelal les in Voorst. De school maakt deel uit van het SamenWerkingsVerband SWV2505 Apeldoorn, waarbij in totaal 12 schoolbesturen en 22 scholen (regulier en speciaal onderwijs) zijn.

De Locatie Apeldoorn is een buitenlocatie van De Bolster waar vooral externe leerlingen uit de regio les volgen. Er wordt lesgegeven aan een kleine klas van ongeveer 12-14 leerlingen. De locatie bevindt zich in een deel van het Gentiaan college.

Het doel van het VSO onderwijs. De Bolster is gericht op het verkrijgen van een reële kans op een volwaardige, passende plek in de maatschappij voor alle leerlingen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een aanstelling van 40 uur per week t/m 31 juli 2022.
 • Bij goed functioneren, bieden we je graag een vast contract aan. Je collega’s ontvangen je met open armen en werken graag met je samen.
 • Stap je aan boord? Dan bieden we je een salaris conform de cao PO, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Je krijgt bovendien alle ruimte om verder te leren: we bieden ontwikkelmogelijkheden en opleidingsprogramma’s, zowel inhoudelijk als verbredend. Je bent regisseur van je eigen loopbaan.

Meer weten?

Ben jij de collega die we zoeken? Verras ons dan vandaag nog met je sollicitatiebrief en cv. Je kunt je brief richten aan Steven Jans, directeur. ([email protected])

De vacature blijft openstaan tot er een geschikte kandidaat is. Heb je nog vragen? Steven beantwoordt ze graag. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 06-21390342.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie De Beele
Postcode 7383BH
Stad Voorst
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 40
Uren tot 40
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Informatie verkrijgen bij Steven Jans
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 23-12-2021
Ingangsdatum 23-12-2021
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 74042
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn