Muziek Therapeut - 12 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040! Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Dit kan niet zonder gemotiveerde medewerkers.

Ben jij die gedreven Muziektherapeut die kinderen en gezinnen met spel en beweging helpt om grip te krijgen op problemen en zich positief te ontwikkelen? Lees dan vooral verder, want dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Als vaktherapeut bied je behandeling aan kinderen en jongeren waarbij sprake is van een psychische aandoening, psychische kwetsbaarheid of een andere reden die hen in meer of mindere mate beperkt in het dagelijkst functioneren. Je stelt samen met de cliënt een ontwikkelplan op en werkt vervolgens samen aan de gestelde doelen. Je stemt je aanpak af binnen jouw (multidisciplinair) team en in overleg met de bij de cliënt betrokken opvoeders / vertegenwoordigers.

Harreveld

In Harreveld (Gelderland) spelen we in op de maatschappelijke ontwikkelingen rond de open, gesloten en ambulante jeugdzorg. De jongeren die wij behandelen kennen veelal een hoog forensisch profiel. Locatie Het Anker kent 92 JeugdzorgPlus-bedden, inclusief 12 plaatsen voor Zeer Intensieve Kortdurende Observatie (ZIKOS). De open jeugdzorg realiseren wij vanuit locatie Prisma. Onze gezinsbehandeling is er voor het hele gezin vanuit twee locaties in Harreveld en Winterswijk.

Bij iHUB worden jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd ggz onder één dak vormgegeven. Met een combinatie van zorg en onderwijs biedt iHUB een passend aanbod aan jongeren en hun ouders die dat nodig hebben.
Of het nu gaat om jeugdhulp, specialistische jeugdzorg, jeugd ggz, speciaal onderwijs of hulp bij opvoeden en ondersteuning voor jongvolwassenen in de maatschappij, voor alle kinderen, jongeren en hun ouders biedt iHUB een oplossing. Onze labels richten zich op ouder en kind en werken nauw met elkaar samen. Met altijd de levenslust van het kind als vertrekpunt.
Wij geloven in de kracht van families en opereren vanuit de levenslust van een kind. In ieder leven gebeuren dingen waardoor je als persoon uit balans raakt. Een familie krijgt te maken met schulden, geweld, depressies, verslaving, psychische crisis of andere (gedrags)problemen maar ze hebben het vermogen om terug te veren en er sterker en wijzer uit te komen. Zo streven we naar een veerkrachtige generatie waarbij ouders en jongeren zelf de regie hebben over hun leven.

Wat vragen wij van jou
  • Je hebt een HBO-opleiding Vaktherapie afgerond;
  • Je hebt ervaring als Vaktherapeut in de jeugdhulp;
  • Je bent geregistreerd of staat open om je te registreren in het Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB);
  • Je bent een stevige persoonlijkheid die kan omgaan met weerstand en hierin doortastend weet te handelen;
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een tijdelijk dienstverband met een mogelijkheid tot verlenging;
  • Een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie;
  • De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Jeugdzorg en de functie is ingeschaald in schaal 9 (max. € 3.665,68 bij een 36-urige werkweek);
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering;
  • Volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen bij onze Horizon Academie.

Solliciteer en contact
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anja Winters, Afdelingshoofd via 06-55363011. Ben jij dé Muziektherapeut die onze jongeren verder kan helpen? Aarzel dan niet en solliciteer direct! We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusie binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Creatief Therapeut
Publicatiedatum 23-12-2021
Reageer voor 21-01-2022
Nummer 74041

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon