Muziektherapeut omgeving Eibergen 8 uur
Livio

Functieomschrijving

Voor ons team Vaktherapieën zijn wij op zoek naar:

Een ervaren, creatieve en initiatiefrijke Muziektherapeut met een stevige persoonlijkheid en een sterke affiniteit voor de doelgroep PG en somatiek.

  • Je geeft muziektherapie als onderdeel van het behandelteam. Je ontdekt en bent nieuwsgierig naar de invloed van muziek op de beleving en behandeling van onze cliënten. Dit doe je door zelfstandig en op methodische wijze invulling te geven aan behandelprogramma’s voor specifieke groepen en/of individueel.

    Je geeft de muziektherapie vorm door in het muziektherapeutische contact in te spelen op emoties, rouw- en verliesverwerking, onrust en sociale problematiek. Daarnaast gebruik je technieken uit de Neurologische Muziektherapie voor functionele doelen op het gebied van motoriek, spraak/taal en cognitie. 

    Vanuit de ervaringen uit het therapeutisch contact adviseer en informeer je de zorgverleners en wettelijke vertegenwoordigers die betrokken zijn bij de dagelijkse ondersteuning van de cliënt. Waar mogelijk ondersteun je het zorgteam en familieleden in het aanbieden van muzikale interventies die in het dagelijks leven van de cliënt kunnen worden toegepast.

    Je neemt het initiatief richting verschillende betrokken disciplines omtrent de inhoud, opzet en voortgang van de (groeps-)therapie. Waar dit nodig is overleg je met zorgmedewerkers, familieleden en andere behandelaren rondom de cliënt om de zorg en behandeling zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. 

    Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen zijn. Daarin ben je innovatief en proactief in het meedenken aan het optimaliseren van de behandeling, afgestemd op de behoefte van de cliënt.

Functie eisen

Je bent in het bezit van een hbo diploma Muziektherapie en bent bij voorkeur ook geschoold in neurologische muziektherapie. 

Je hebt een aantal jaar werkervaring als Muziektherapeut in een soortgelijke setting en hebt voldoende kennis op het gebied van psychologie en neurologie in relatie tot muziektherapie.

Je staat geregistreerd in het Register Vaktherapeutische Beroepen, of bent bezig met het behalen van deze registratie.

Je bent een gedegen gesprekspartner en kunt op verschillende niveaus communiceren zowel met de doelgroep als met betrokken disciplines.

Je bent in staat om middels verschillende attitudes de sfeer en groepsdynamiek te beïnvloeden en kunt ter plekke inspelen op de behoeften uit de groep.

Je bent in staat de vertaalslag te maken van observaties uit de therapiesetting naar praktische adviezen voor de woonsetting, waarbij je uitgaat van demogelijkheden van de cliënt.

Je hebt uitstekende sociale vaardigheden, inlevingsvermogen en tact.

Je bent op verschillende locaties werkzaam, met als standplaats Meergaarden, en bent daarom in het bezit van rijbewijs en auto.

Inschaling

 

Salaris en inschaling: conform CAO VVT, FWG 50, minimaal € 2.469,- en maximaal € 3.582,-

 

Bijzonderheden

Informatie over de functie is te verkrijgen via collega’s vaktherapie: Moniek Korsman en Lizzy Dinghs. Stuur je telefoonnummer per mail en zij zullen contact met je opnemen (m.korsman@livio.nl of l.dinghs@livio.nl)

 

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Livio. Livio draagt zorg voor de kosten. 

Voor meer informatie zie: 

http://www.justis.nl/producten/vog/index.aspx

Type Vacature
Organisatie Livio
Locatie Livio
Postcode 7511AL
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 8
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Moniek Korsman en Lizzy Dinghs (vaktherapeuten) via 0900-9200 (tegen lokaal tarief)
Functie(s) Creatief Therapeut
Publicatiedatum 04-04-2019
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 24-04-2019
Nummer 44526
Doorsturen Bekijk PDF

Livio

Samen gaan we zorgen voor meer leefplezier bij Livio! En met samen bedoelen we cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en collega’s. Bij Livio of in de wijk, dat maakt niets uit. Ondanks ziekte, beperkingen of ongemakken wil Livio mensen helpen leefplezier te ervaren. Wij geloven er namelijk in dat leefplezier het leven zinvoller maakt. Livio biedt diensten en producten op het gebied van zorg, wonen en gezondheid. Alleen door een nauwe samenwerking tussen Livio collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers kunnen we de beste invulling geven aan de interesses en behoeften van de cliënt. Met de opgedane kennis over de benodigde zorg en gewenste invulling van het welbevinden, kunnen we ons nog meer richten op het ervaren van leefplezier (door middel van belevingsgerichte of persoonsgerichte zorg). Daarnaast is het voor de familie van de cliënt fijn om te weten hoe ook zij een gerichte bijdrage aan het leefplezier van hun naaste kunnen leveren, maar daarbij kunnen rekenen op heldere, transparante ondersteuning vanuit Livio. De kernwaarden van Livio zijn: • Toewijding • Professionaliteit • Verantwoordelijkheid Livio. We zijn er wanneer nodig.

Meer over Livio