Nachtdienstmedewerker
Zorgboerderij De Zegger

Functieomschrijving

Dit ga je doen:
Als vaste nachtdienst zet je jouw kwaliteiten voornamelijk in gedurende de nacht ter ondersteuning van de kinderen en jongeren die bij de Zegger verblijven. Je weet daarbij rekening te houden met onder andere ontwikkelingspsychologie, beschermende- en risicofactoren voor het onbedreigd opgroeien van kinderen en hun opvoeding.

Je schrijft, wanneer er zich bijzonderheden voor doen in de nacht, rapportages over de kinderen en hebt hierover zo nodig afstemming met de gedragswetenschapper en/of GZ psycholoog. Ook ondersteun je in de nacht bij de was, uitzetten van medicatie etc.. In de ochtend start je met jouw collega’s uit de vroege dienst de dag op. Je dekt de tafels, draagt zorg voor het brood en helpt bij het klaar maken van de kinderen voor o.a. het gaan naar school.

Wat ons verbindt is onze drive om ieder kind en iedere jongere een mooie plek in onze samenleving te geven. Nu, maar ook in de toekomst! Als vaste nachtdienst biedt je houvast en structuur.

Jouw toegevoegde waarde:
· verantwoordelijk voor het begeleiden, opvoeden en verzorgen van kinderen en jongeren waarbij je rekening houdt met specifieke kind- en groepsdoelen en diens context;
· het nemen van beslissingen in de nacht;
· deskundigheidsbevordering van collega’s door middel van het bespreken van casuïstiek en delen van kennis.

Functie eisen

Dit ben jij:
· een afgeronde HBO-opleiding of een afgeronde MBO-opleiding niveau 4 met branchecertificaat;
· registratie SKJ (of de mogelijkheid om je te registreren);
· minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
· kennis van de wet- en regelgeving van en met betrekking tot Jeugdzorg;
· kennis van (erkende) (crisis)interventies en behandelmethoden;
· kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep;
· in het bezit van een rijbewijs;
· uitsluitend werken in de nacht is voor jou geen probleem;
· het geven en ontvangen van feedback, hebben van inzicht in eigen handelen, relativeren en geduld hebben zijn jou zeker niet vreemd.

Inschaling

Dit bieden wij:
Bij de Zegger volgen wij de CAO Jeugdzorg. De functie van vaste nachtdienst is, afhankelijk van jouw vooropleiding ingeschaald in schaal 7 of 8 van de CAO Jeugdzorg. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie waarbij de intentie is om deze, bij een prettige samenwerking van beide kanten, om te zetten in een duurzame samenwerkingsrelatie. Ook besteden wij ruime aandacht aan jouw eigen ontwikkeling. Wil jij jouw ambities bij ons invulling geven? Dat horen we graag!

Bijzonderheden

Voor onze dynamische organisatie, die volop in (door)ontwikkeling is en stilstaat bij kansen en mogelijkheden zoeken wij voor ons enthousiaste, kundige maar vooral ook hechte team een vaste nachtdienst!

· Wie wij zijn
Zorggoed de Zegger biedt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar jeugdzorg op maat, met mogelijkheden voor verlengde jeugdhulp tot 23 jaar. Iedereen is uniek en iedere zorgvraag is anders. Wij bieden opvoeding, begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren waarbij sprake kan zijn van gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Hierbij kan sprake zijn van bijkomende problematiek zoals hechtingsproblemen, autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD, een lichamelijke beperking en/of een licht verstandelijke beperking.

· Ons team
Binnen Zorggoed de Zegger werken wij met een vast en hecht team van jeugdzorgwerkers. Allen hebben zij een sociaal pedagogische, verpleegkundige of (vak)therapeutische achtergrond. Daarnaast hebben wij onze eigen orthopedagoog en GZ-psycholoog in dienst. De werksfeer binnen onze organisatie is informeel. Er wordt hard gewerkt en collegiale ondersteuning, zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak, is voor ons heel normaal.


Meer weten over werken bij de Zegger? Bel met onze coördinator, Mara Vegterlo via 06 - 28 47 91 39. Mara vertelt je graag meer over werken bij onze organisatie! Solliciteren? Jouw motivatie en cv ontvangen we graag via mara@dezegger.com.

Type Vacature
Organisatie Zorgboerderij De Zegger
Locatie Zorggoed De Zegger
Postcode 7627NP
Stad Bornerbroek
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdzorg
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Publicatiedatum 07-09-2020
Reageer voor 01-11-2020
Ingangsdatum 01-11-2020
Nummer 54632
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgboerderij De Zegger

Zorggoed De Zegger is een uitgebreide voorziening voor zorg op maat in een landelijke omgeving. We bieden professionele zorg voor kinderen vanaf vier jaar en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De Zegger is rolstoeltoegankelijk, 365 dagen per jaar geopend, 24 uur per dag. Wij voeren geen agrarische productie, maar bieden uitsluitend zorg op maat. Bij de Zegger werken professionals die zich met veel plezier, betrokkenheid en deskundigheid inzetten. Dit wordt zeer gewaardeerd door zowel onze cliënten als hun familieleden en overige zorgaanbieders, hulpverleners en begeleiders. De Zegger beschikt over alle wettelijke erkenningen.

Meer over Zorgboerderij De Zegger