Ondersteunend begeleider, Kloosterhof, Borne
Aveleijn

Functieomschrijving

Zie jij het als een uitdaging om elk moment opnieuw te kijken hoe je het beste aan kunt sluiten bij de cliënt in de dagelijkse ondersteuning? Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en is het jouw passie om te werken met de ouder wordende cliënt?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aveleijn zoekt een

Ondersteunend begeleider
(21 – 25 uur per week) 

die ons team op locatie de Kloosterhof in Borne komt versterken.

De locatie
De Kloosterhof in Borne is een voorziening voor voornamelijk oudere cliënten van Aveleijn. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In het totale pand wonen 30 cliënten verdeeld over twee teams. De gemiddelde leeftijd van de cliënten is 70+. De Kloosterhof richt zich voornamelijk op de ouder wordende somatisch, veel verzorging vragende, cliënt.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Gericht op wat wel haalbaar is en tegelijkertijd houd je oog voor de kwetsbaarheid. Samen met collega begeleider, de cliënt en verwanten geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen.

Het team waarin je komt werken is een gemotiveerd team van zo’n 20 medewerkers dat volop in ontwikkeling is en draagt zorg voor de dagelijkse 24-uursbegeleiding van de cliënten.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch), verpleegkunde/ verzorgende IG is een pré
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren
 • Oog voor de unieke levenshistorie van de ouder wordende cliënt
 • Je hebt ervaring met de doelgroep ouderen

Je bent: reflectief, inventief, flexibel, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Relativeren
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Meedraaien in alle voorkomende diensten, ook slaapdiensten

Inschaling

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie Ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.633,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hanny Rouwenhorst, manager, per mail: h.rouwenhorst@aveleijn.nl.

Ben je enthousiast en wil je graag deel uitmaken van ons team? Stuur dan jouw sollicitatie vóór 27 oktober in via Zorgselect.

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Kloosterhof in Borne
Postcode 7622KA
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 21
Uren tot 25
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Hanny Rouwenhorst, manager, per mail: h.rouwenhorst@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 15-10-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 27-10-2020
Nummer 55403
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn