Ondersteunend begeleider de Lavendel in Haaksbergen
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij de professional die oprecht iets kan betekenen voor een ander?

Wil jij bijdragen aan een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking?

Denk jij in mogelijkheden en ben je er van overtuigd dat je door samenwerking, betrokkenheid en aandacht het beste in mensen naar boven haalt? Dan willen wij jou graag ontmoeten!

 

Aveleijn zoekt een

Ondersteunend begeleider

om ons enthousiaste team De Lavendel in Haaksbergen te ondersteunen.

25,2 tot 28,8 uur per week

 

Jij en de cliënt

Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en het team

Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

De locatie

De Lavendel is een appartementencomplex in de woonwijk Hassinkbrink te Haaksbergen. Het complex bevat 19 appartementen en 2 gezamenlijke inloophuiskamers. De Lavendel biedt  24-uurs begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking. Het team is deskundig op allerlei gebied, en verzorgt de begeleiding die past bij de cliënt. Samen met de cliënt wordt de begeleiding afgestemd en vastgelegd. De vacatures zijn voor het team op de begane grond, hier wonen 7 cliënten van 40 – 80 jaar waarbij verzorging een onderdeel is van de werkzaamheden.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt

 • Een relevante beroepsopleiding MMZ of vergelijkbaar agogisch op minimaal niveau 3, waarbij een afgeronde opleiding verzorgende IG een pre is
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met aantoonbare vakkennis op de doelgroep ouderen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent

 • Een sociaal persoon wat blijkt uit je tact, inlevingsvermogen en luistervaardigheid
 • Geduldig en je toont doortastendheid wanneer nodig
 • Kritisch en je neemt graag initiatieven zodat de zorg voor onze cliënten continu verbetert
 • Flexibel inzetbaar
 • Bereid om aanvullende scholing te volgen gericht op de doelgroep

Je kunt

 • Processen rondom de cliënten begeleiden, waarbij de cliënt expert van zijn eigen leven is
 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties
 • Optimaal samenwerken met o.a. de gemeente en andere (zorg)partijen en organisaties

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie Ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.546,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

De procedure

Voor informatie over de functies kan je contact opnemen met Thea Polman, per mail op: t.polman@aveleijn.nl.
Je sollicitatie, voorzien van CV, kun je tot 3 juni 2020 insturen via Zorgselect. Sollicitaties die niet via Zorgselect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Lavendel in Haaksbergen
Postcode 7483 CM
Stad Haaksbergen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 25
Uren tot 29
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Thea Polman, manager, per mail op: t.polman@aveleijn.nl.
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 22-05-2020
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 03-06-2020
Nummer 53024
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn