Ondersteunend begeleider Molenwiek te Almelo
Aveleijn

Functieomschrijving

Zie jij het als een uitdaging om elk moment opnieuw te kijken hoe je het beste aan kunt sluiten bij de cliënt in de dagelijkse ondersteuning?

Durf je daarin te vertrouwen op je eigen vakmanschap en je reflectie te delen met collega’s?

Ben je zowel voor de cliënt, je collega als jezelf ontwikkelingsgericht?

Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt een

Ondersteunend begeleider

30 uur per week

om ons team op kind/jeugdlocatie de Molenwiek te Almelo te ondersteunen.

 

Jij en de cliënten
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

 

Jij en de collega’s

Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

De locatie
De Molenwiek is een voorziening voor verblijf met behandeling voor twaalf kinderen van 4 tot 18 jaar (momenteel zijn er kinderen in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar) met een verstandelijke beperking en veelal hoge indicatie. Verschillende cliënten hebben specifieke gedragsproblematiek, zoals PDD-NOS, hechtingsproblematiek, psychiatrische stoornissen, etc. Het dubbele woonhuis biedt plaats aan twee woongroepen, samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Ieder kind krijgt begeleiding op basis van het individuele Ondersteuningsplan.

Functie eisen

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Affiniteit en werkervaring met de doelgroep jeugdigen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel, bestand tegen agressie en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Ondersteunen bij de dagelijkse opvoeding van de kinderen en jongeren met alle bijkomende taken (huishoudelijk, vrije tijdsbesteding, ontwikkelingsstimulering, behandeling)
 • De kinderen en jongeren stimuleren in het ontwikkelen van hun emotionele niveau en het onderhouden en/of uitbreiden van hun netwerk

Inschaling

We bieden:

 • Ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en taken;
 • Een uitdagende baan in een uitdagende werkomgeving;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 30 (max. € 2.533,-) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 7,05%.

Bijzonderheden

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen ter Beke (manager), j.terbeke@aveleijn.nl.

Je sollicitatie, voorzien van CV, kun je tot 30 april 2019 insturen via Zorgselect. Sollicitaties die niet via Zorgselect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

De vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Molenwiek in Almelo
Postcode 7609HH
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 30
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jeroen ter Beke (manager), j.terbeke@aveleijn.nl.
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 15-04-2019
Reageer voor 30-04-2019
Ingangsdatum 01-05-2019
Nummer 45172
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn