Ondersteunend begeleider nachtdiensten locatie de Hoesstee
Aveleijn

Functieomschrijving

Word jij enthousiast van het draaien van nachtdiensten?

Wil jij bijdragen aan een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking?

Denk jij in mogelijkheden en ben je er van overtuigd dat je door samenwerking, betrokkenheid en aandacht het beste in mensen naar boven haalt?

Dan willen wij jou graag ontmoeten!

 

Aveleijn zoekt een

Ondersteunend begeleider
nachtdiensten

(gemiddeld 18 uur per week)

om het gedreven team op locatie de Hoesstee te Enschede te ondersteunen.

Op de locatie willen we graag de 24 uurs nabijheid garanderen. Daar horen ook de nachturen bij. In het algemeen slapen de oudere bewoners, maar het gebeurt ook wel dat ze in de nacht wakker worden. Het is belangrijk dat er een wakkere wacht aanwezig is, die gerust kan stellen, zonodig zorg kan verlenen en kan doen wat op dat moment nodig is. Dit binnen de afspraken zoals die in het zorg- en begeleidingsplan zijn opgenomen. De uren van de nachtdienst zijn in principe van 22.45 uur tot 07.15 uur.

De locatie

In het appartementencomplex De Hoesstee heeft ieder van de 36 bewoners zijn of haar eigen appartement. Er zijn  3 verschillende verdiepingen die afgestemd zijn op de zorgbehoefte van de bewoners. Elke verdieping heeft eigen gezamenlijke ontmoetingsruimten. De bewoner beslist zelf om wel of niet deel te nemen aan het groepsgebeuren. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden op zowel individueel als groepsgewijs. De locatie heeft ook twee interne dagbestedingsgroepen en er worden ook MPT cliënten begeleid.

Jij en de cliënt

Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt ? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Houd je oog voor de kwetsbaarheid, met name in relatie tot het ouder worden. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Jij en het team

Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan goede zorg en gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Je hebt

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg
 • Affiniteit en werkervaring met de doelgroep ouderen
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel, en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt

 • Zowel begeleidende als verzorgende taken uitvoeren
 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties

Inschaling

Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.633,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Jouw sollicitatie, voorzien van CV, kun je tot 13 augustus a.s sturen via Zorgselect. Sollicitaties die niet via Zorgselect worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

De vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat. Intern solliciteren heeft geen gevolgen voor een arbeidsovereenkomst die reeds voor onbepaalde tijd is afgegeven; omzetting naar bepaalde tijd is niet aan de orde.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Hoesstee in Enschede
Postcode 7544BA
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Onregelmatig
Uren van 18
Uren tot 18
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Wilma Elfrink, manager, via mail: w.elfrink@aveleijn.nl.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 28-07-2020
Reageer voor 13-08-2020
Ingangsdatum 01-09-2020
Nummer 54024
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn