Ondersteuners LVB
Baalderborg Groep

Ondersteuner LVB

Lééf je leven! Dat is waar wij binnen onze organisatie voor gaan. Dagelijks kan dit uitdagingen en keuzes met zich meebrengen voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Ben jij de ondersteuner, die onze cliënten helpt om stap voor stap resultaat te behalen?

Door samen met hen te kijken naar hun talenten en mogelijkheden? Maar ook door hen te steunen wanneer het tegen zit en hen te motiveren om het maximale uit zichzelf te halen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wij zijn op zoek naar meerdere ondersteuners voor verschillende locaties, die onze cliënten kunnen helpen bij het leven van hun eigen leven. Ondersteuners met een stabiele persoonlijkheid, die rust weten te bewaren, duidelijkheid en structuur kunnen bieden en denken in mogelijkheden. Zoek jij een uitdagende en afwisselende baan, waar je jouw talenten binnen een brede doelgroep kan inzetten, dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitgebreide functieomschrijving

Waar kom je te werken?

We kijken naar een passende plek binnen onze organisatie, die aansluit op jouw kwaliteiten en voorkeuren. Het uitgangspunt is dat je als ondersteuner LVB inzetbaar bent op de locaties, die met deze doelgroep werken. Dit maakt het werken bij de Baalderborg Groep afwisselend en uitdagend.

De cliënten wonen veelal begeleid zelfstandig. Individuele begeleidingsmomenten en ondersteuning vinden plaats in het appartement van de cliënt. Hierbij valt te denken aan hulp bij het zoeken naar een baan, het helpen reguleren van emoties, financiën, contact onderhouden met verschillende instanties en het netwerk. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt.

We werken met zelfstandige teams. Je werkt nauw samen met je team van collega’s. Je voert taken uit die voortkomen uit de rapportages en vanuit de zogenoemde ‘teamtaken’. Vanuit deze verantwoordelijkheid, wordt er van jou verwacht dat je daaruit voortvloeiende werkzaamheden op een inspirerende en motiverende manier uitvoert.


Binnen onze organisatie zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Een organisatie die wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen. Heb je passie voor de zorg dan kan je deze hier zeker kwijt! 

Wat breng je mee?

Je hebt een mbo-niveau 3 zorgopleiding. Je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en weet hun mogelijkheden te benutten.

Je hebt affiniteit met de doelgroep. Daarbij heb je een duidelijke visie ten aanzien van mensen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking en kan je inspelen op de sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd van de cliënt en de daarbij behorende begeleidingsstijl. Je kan goed inspelen op de verbale en non-verbale signalen van cliënten, bent initiatiefrijk en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Je bent in staat de-escalerend te werken en hebt een doortastende persoonlijkheid. Je geeft de cliënt duidelijkheid en structuur en kan indien nodig de juiste personen hierbij betrekken. Tevens heb je een positieve en actieve instelling, kan je goed feedback geven en ontvangen en ben je in staat om op jezelf te reflecteren. 

Wat hebben we jou te bieden?

Een jaarcontract voor 28 uur met het uitzicht op een vast dienstverband.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 35 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.766 op basis van 36 uur.

Wat je verder nog moet weten

Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.


Je wordt via de mail op de hoogte gehouden over de procedure.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, diverse locaties
Postcode 7772MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Linda Hendriks, 06 46448018.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 16-03-2021
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 01-05-2021
Nummer 60433
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep