Ondersteuner met ambitie voor coordinerend ondersteuner
Zozijn

Functieomschrijving

Ben jij ondernemend, ervaren en daadkrachtig en wil jij met cliënten met uiteenlopende ondersteuningsvragen werken als ondersteuner en binnen 6 maanden doorgroeien naar coördinerend ondersteuner?

Voor de regio Salland/Graafschap zijn we voor de locatie Wonen Deventer op de Charles Rochussenstraat op zoek op naar een:

Ondersteuner voor gemiddeld 21,6 uur per week (60% dienstverband)

Op de Charles Rochussenstraat in de wijk de Vijfhoek in Deventer wonen 12 cliënten van ca. 20-40 jaar die gebaat zijn bij een huiselijke sfeer. Wanneer een cliënt structuur nodig heeft, dan kan deze geboden worden. Enige mate van zelfstandigheid is belangrijk; de cliënten helpen mee met de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden en er wordt dagelijks gekookt met de cliënten. Alle cliënten hebben een eigen woon/slaapkamer met toilet, douche en een kleine berging. De woon/slaapkamers bevinden zich zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Beide groepen hebben een eigen woonkamer met een open woonkeuken. Achter de woning is een tuin met terras. De woning heeft een lift. Overdag gaan de cliënten naar verschillende vormen van dagbesteding.

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor de cliënt toe doet. En sluiten we aan bij wat de samenleving al biedt. Onze kernwaarden zijn: Liefdevol, Vakkundig en Vindingrijk.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt elke cliënt op een manier die past bij de persoon en zijn of haar ondersteuningsvraag. Je rapporteert op doelen en zorgt voor input voor bijstelling van het zorgplan. Je beschikt over zelfreflecterend vermogen en je bent continue bewust van jouw handelen en het effect daarvan op de cliënten. De ondersteuning is individueel gericht en sluit aan op de persoonlijke zorgvraag van de cliënt. De zorg kan variëren van nabij tot meer op afstand, zowel individueel als in groepssituaties. Kenmerk van de ondersteuning is het bieden van structuur en het verder bevorderen van de zelfredzaamheid. Er is een nauwe betrokkenheid van verwanten op de invulling van de ondersteuner en vrije tijdsbesteding.

Als coördinerend ondersteuner regel je het tot stand komen, vaststellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen van de zorgplannen. Je bent de eerste contactpersoon voor de cliënten en hun verwanten. Je ondersteunt en coacht de overige medewerkers in het uitvoeren van de afspraken uit het zorgplan. Je neemt deel aan overleggen en je levert een bijdrage aan de introductie en het inwerken van nieuwe collega’s en stagiaires/leerlingen.

Functie eisen

Herken jij je in het volgende?

  •  Je hebt een relevante opleiding in zorg en welzijn op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in de gehandicaptenzorg.
  • Je bent klantbericht, kunt methodisch werken en je grenzen goed bewaken.
  • Je houdt ervan om samen te werken met anderen en je bent tevens goed tot zelfstandig werken in staat.
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig.

Inschaling

Dit bieden wij

  • We bieden de mogelijkheid om in 6 maanden, met begeleiding en coaching van een ervaren CO-er, je te ontwikkelen tot de nieuwe coördinerend ondersteuner op deze mooie locatie.
  • Een aanstelling in eerste instantie voor 1 jaar, daarna volgt bij voldoende functioneren een aanstelling voor onbepaalde tijd; interne medewerkers behouden hun huidige aanstellingsduur.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, inschaling in opbouw naar de functie, ondersteuner in FWG 35 maximaal € 2.675,- bruto; en bij inschaling als coördinerend ondersteuner geldt FWG 45 maximaal € 3.084,- bruto bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), verder kent de CAO een eindejaarsuitkering van 7,05% en biedt de organisatie flexibele arbeidsvoorwaarden.
  • Wij stimuleren onze medewerkers om elke dag een stukje beter te worden. Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Bijzonderheden

Procedure

De 1e gesprekken staan gepland op woensdagmiddag 27 februari a.s. in Lochem.

In het kader van de vergewisplicht worden voordat we overgaan tot een aanstelling referenties opgevraagd bij de eerdere werkgevers, tevens vragen we om een “verklaring omtrent gedrag”.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

 

Informatie over de functie is verkrijgbaar bij : Eugene Eiling, manager Wonen Raalte Deventer Bathmen, telefoonnummer: 06 466 347 71

Type Werkplein
Intern nummer SG 19-014
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Deventer/ Bathmen / Ivoor Charles Rochussenstraat
Postcode 7424GL
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 21
Uren tot 21
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Eugene Eiling, manager, 06-46634771
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 07-02-2019
Reageer voor 20-02-2019
Ingangsdatum 01-04-2019
Nummer 43566
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.500 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn