Ondersteuner MVB (Interne vacature)
Baalderborg Groep

Ondersteuner voor 24 uur
MVB zorg en begeleidend

Bij locatie Gerard Doustraat zijn wij per 1 juni a.s. op zoek naar een ondersteuner die uitdaging wil halen in het werken binnen  de 24 uurs zorg en graag zijn of haar expertise op diverse fronten inzet. Zoek je een uitdagende en afwisselende baan, waar je jouw talenten binnen een brede doelgroep kan inzetten, dan zijn wij op zoek naar jou!

Als ondersteuner ben je  verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en begeleiding van onze matige verstandelijke beperkte cliënten. Je ondersteunt hen in de zorg- en begeleidingsbehoefte waar het nodig is. De begeleiding is erop gericht de zelfstandigheid van de cliënten te bewaren of te vergroten afgestemd op hun mogelijkheden en behoeften. Waar nodig worden ADL-taken overgenomen. Zelfredzaamheid, medezeggenschap en het sociale netwerk zijn belangrijke items waar je als begeleider een rol in speelt.

Wat ga je doen?
Je werkt nauw samen met je team. Je schrijft bijvoorbeeld onderdelen voor de jaarlijkse ondersteuningsplannen, onderhoud het contact met familie en voert taken uit die voortkomen uit de rapportages en vanuit de zogenoemde ‘teamtaken’. Vanuit deze verantwoordelijkheid, wordt er van jou verwacht dat je daaruit voortvloeiende werkzaamheden op een inspirerende en motiverende manier uitvoert. 

Solliciteer en kom met jouw expertise ons versterken!

Uitgebreide functieomschrijving

Wat breng je mee?
Je hebt een mbo-niveau 3 zorgopleiding. Je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en weet  hun mogelijkheden te benutten.

Je hebt affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende verzorging. Daarbij bezit je een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kan je schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen. Je kan goed inspelen op de verbale en non-verbale signalen van cliënten, bent initiatiefrijk, doortastend (kunt ‘knopen’ doorhakken) en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Indien nodig kun je de juiste personen hierbij betrekken. Wij vinden het belangrijk dat je feedback kunt geven maar ook kunt ontvangen om op deze manier niet alleen jezelf te versterken maar ook ons team.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg FWG 35;
  • De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van één jaar, het behoort tot de mogelijkheid voor een vast contract;
  • Je wordt via mail op de hoogte gehouden over de datum van je gesprek;
  • Binnen onze organisatie zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling;
  • Een organisatie die wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen. Heb je passie voor de zorg dan kan je deze hier zeker kwijt.

Wat je verder nog moet weten
Je wordt via de mail op de hoogte gehouden over de procedure maar noteer alvast dinsdag 16 maart in je agenda.

VOG
Kom je bij de Baalderborg Groep in dienst, dan vragen we jou een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij de Baalderborg Groep gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Type Vacature
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, locatie G. Doustraat in Ommen
Postcode 7731 MX
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ilona Lennips 06-5000963
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 15-02-2021
Reageer voor 10-03-2021
Ingangsdatum 01-06-2021
Nummer 57455
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep