Ondersteuners
Baalderborg Groep

Meerdere ondersteuners 24-28 uur

Wij zijn op zoek naar meerdere ondersteuners die een uitdaging halen uit het werken binnen de 24 uurs zorg en graag hun expertise op diverse fronten inzetten. Hierbij kan je denken aan het werken op wonen, dagbesteding, of tijdens de nachten. Zoek je een uitdagende en afwisselende baan, waar je jouw talenten binnen een brede doelgroep kan inzetten, dan zijn wij op zoek naar jou!

In Hardenberg bieden wij in het mooie Baalderveld begeleiding aan onze EMB doelgroep. Een diverse groep met een ernstig meervoudige beperkingen. Ze verschillen sterk van elkaar in lichamelijke conditie, communicatieve en zintuigelijke mogelijkheden en motorische vaardigheden. Wat ze gemeen hebben is, dat ze op vrijwel alle gebieden van het dagelijks leven afhankelijk zijn van anderen.

Mensen met ernstig meervoudige beperkingen vertellen op een andere manier wat hun wensen en behoeftes zijn. Dat doen zij niet letterlijk, maar uit hun gedrag moet afgelezen worden wat ze willen. Het is vaak een kwestie van veel geduld en tijd om daar achter te komen. Gedrag kunnen lezen is een vaardigheid die nodig is om achter de voorkeuren, wensen en behoeftes te komen. Naast deze vaardigheid, tijd en geduld is een rustige omgeving noodzakelijk om signalen waarmee cliënten hun wensen kenbaar maken te leren (her)kennen. Om deze mensen te begrijpen en hen de beste zorg te kunnen leveren, werken we sinds 2017 middels de LACCS visie, waarin de cliënt echt centraal staat. Zo proberen we aan te sluiten bij cliënten en hun leefwereld om op deze wijze hun kwaliteit van leven te vergroten.

Onze EMB cliënten wonen voornamelijk op de locatie Vlasakkerkamp in Baalderveld, dichtbij voorzieningen als een supermarkt, ziekenhuis en huisarts. Naast diverse woonlocaties beschikt het terrein over twee dagbestedingslocaties, een gymzaal en een zwembad. Tevens is op het terrein de centrale nachtzorgpost aanwezig.

Wat ga je doen?
Als ondersteuner EMB ben je inzetbaar op verschillende locaties of afdelingen, die met deze doelgroep werken. Je werkt nauw samen met je team van collega’s. Je schrijft bijvoorbeeld onderdelen voor de jaarlijkse ondersteuningsplannen, onderhoud het contact met familie en voert taken uit die voortkomen uit de rapportages en vanuit de zogenoemde ‘teamtaken’. Vanuit deze verantwoordelijkheid, wordt er van jou verwacht dat je daaruit voortvloeiende werkzaamheden op een inspirerende en motiveerde manier uitvoert.

Solliciteer en kom met jouw expertise ons versterken!

Uitgebreide functieomschrijving

Wat breng je mee?
Je hebt een mbo niveau 3 zorgopleiding. Je hebt bij voorkeur ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en weet hun mogelijkheden te benutten.
Je hebt affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende verzorging. Daarbij bezit je een duidelijke zorgvisie ten aanzien van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kan je schakelen tussen verschillende begeleidingsstijlen. Je kan goed inspelen op de verbale en non-verbale signalen van cliënten, bent initiatiefrijk, doortastend (kunt ‘knopen’ doorhakken) en neemt beslissingen die binnen de grenzen van je verantwoordelijkheid liggen. Indien nodig kun je de juiste personen hierbij betrekken. Tevens heb je een positieve en actieve instelling en kun je goed feedback geven en ontvangen.

Wat hebben we jou te bieden?
Je bent van harte welkom binnen een betrokken en enthousiast organisatie. Je krijgt een uitdagende functie waarbij je gaat werken met onze cliënten met variërende zorgvragen. We kijken naar een passende plek binnen onze organisatie die aansluit op jouw kwaliteiten.

Binnen onze organisatie zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Een organisatie die wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen. Tevens wordt je geschoold in de LACCS visie. Heb je passie voor de zorg dan kan je deze hier zeker kwijt!

Wat je verder nog moet weten
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. 

Je wordt via de mail op de hoogte gehouden, maar reserveer alvast 21 juli 2020 in je agenda voor een sollicitatiegesprek!

VOG
De Baalderborg Groep is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, diverse locaties
Postcode 7772MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Ton Oosterik, 06 51750611 of Anke Veenstra 06 11191600.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 30-06-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 14-07-2020
Nummer 53594
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep