Ondersteuners Intensieve Begeleiding
Baalderborg Groep

Ondersteuner Intensieve Begeleiding
(28-32 uur per week)

Lééf je leven! Dat is waar wij binnen onze organisatie voor gaan. Kan jij onze cliënten met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag hierbij helpen? Heb jij de rust en het geduld om hen te begrijpen en hen te begeleiden, zodat zij groeien in hun ontwikkeling? Sta jij stevig in je schoenen, houd je van aanpakken en neem jij snel het voortouw, dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wij zijn op zoek naar meerdere ondersteuners IB die een uitdaging halen uit het werken binnen diverse locaties die intensieve begeleiding geven aan cliënten. Wil jij een uitdagende en afwisselende baan, waar je jouw talenten binnen deze doelgroep kan inzetten, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Waar kom je te werken?
Mensen met een intensieve begeleidingsvraag hebben dezelfde behoeften en wensen als ieder ander mens. Zij maken  deze echter aan ons kenbaar met gedrag dat we niet altijd goed begrijpen. We spreken daarom van moeilijk verstaanbaar gedrag. Wanneer we ervan uitgaan dat alle gedrag communicatie is dan moeten we ons willen verdiepen in de cliënt en wat hij ons met zijn gedrag te zeggen heeft. Het gaat om het willen (leren) begrijpen en interpreteren van dit gedrag van de cliënt.

Binnen de woonvoorzieningen IB geven we intensieve begeleiding (IB) aan cliënten waarbij, naast de verstandelijke beperking, sprake is van (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag, veelal voortkomend uit autisme of aanverwante problematiek (hechtingsproblematiek). Bij meerdere cliënten hangt de zorgvraag tevens samen met bijkomende psychische problematiek. Hier wordt vorm aan gegeven middels intensieve en al dan niet individuele begeleiding. We willen werken aan het vinden van een juiste balans tussen wonen, werken en recreëren.

Als ondersteuner IB voer je gesprekken met cliënten, je leidinggevende, collega’s en/of andere disciplines voor afstemming over de zorgverlening en overdacht van kennis, het geven van instructie, uitleg en informatieoverdracht. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor  het rapporteren in het zorgdossier en de overdracht en communicatie hierover. Je kunt goed uitdrukking geven aan en bewust zijn van non verbale communicatie ter ondersteuning van gespreksvoering.

Als ondersteuner IB ben je inzetbaar op verschillende locaties die met deze doelgroep werken. We werken met zelfstandige teams waarin je nauw samenwerkt met je collega’s.

Uitgebreide functieomschrijving

Wat breng je mee?
Je hebt minimaal een mbo-niveau 3-4  zorgopleiding en/of HBO is een pré, aangevuld met kennis van intensieve begeleiding. Je hebt affiniteit met de doelgroep en de bijbehorende gedragsproblematiek en kan goed aansluiten bij de zorgvraag van intensieve begeleiding.   De bewoner is het uitgangspunt! Daarnaast heb je een duidelijke visie ten aanzien van het begeleiden van cliënten met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag. Naast observeren, analyseren kun je, wanneer nodig, directief handelen. Jij bent flexibel, staat stevig in je schoenen en bent stressbestendig. Doordat je positief bent ingesteld kan je cliënten, maar ook je collega’s enthousiasmeren. Jij hebt het vermogen tot zelfreflectie en durft jezelf kwetsbaar op te stellen. Je bent in staat op structuur te bieden en  kunt overstijgend denken op cliënt niveau (“meerdere wegen leiden naar Rome”).

Als je bovenstaande punten leest en jezelf hierin herkent, dan is deze functie iets voor jou!! Solliciteer en kom onze teams versterken!

Wat hebben we jou te bieden?
Een uitdagende omgeving waarin je kan  werken met onze cliënten met een intensieve zorgvraag. We bieden jou de mogelijkheid om je kwaliteiten en talenten optimaal in te zetten.
Binnen onze organisatie zijn mogelijkheden voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling.
We bieden een veilige werkomgeving en geven je ondersteuning door o.a. het aanbieden van jaarlijkse trainingen, hoe je om kan gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.
Een organisatie die wil investeren in medewerkers en het beste eruit wil halen.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Gehandicaptenzorg. Het salaris is ingedeeld in FWG 40 en bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal € 2.902,- op basis van 36 uur.
De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. 

VOG
De Baalderborg Groep is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Enthousiast?
Solliciteer dan via onze site www.baalderborggroep.nl/werken-bij voor 22 augustus 2020. In onze procedure word je  na een positief gesprek uitgenodigd  voor max. 2 meeloopdagen. Als beide partijen deze dagen als positief hebben ervaren, nodigen we je graag uit  voor het arbeidsvoorwaardengesprek.

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijk vragen t.a.v. de doelgroep kun jij je wenden tot  Phylicia Arkes (persoonlijk ondersteuner IB), Helma  Stroot (teamleider), of Ina Jaspers (teamleider), allen te bereiken via receptie op telefoonnummer:  0523-287100. Voor vragen t.a.v. functie en uren kun je één van de teamleiders bellen.

Type Werkplein
Organisatie Baalderborg Groep
Locatie Baalderborg Groep, diverse locaties
Postcode 7772MK
Stad Hardenberg
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Phylicia Arkes (persoonlijk ondersteuner IB), Helma Stroot (teamleider), of Ina Jaspers (teamleider), allen te bereiken op telefoonnummer: 0523-287100. Voor vragen t.a.v. functie en uren kun je één van de teamleiders bellen.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 31-07-2020
Reageer voor 22-08-2020
Ingangsdatum 31-07-2020
Nummer 54074
Doorsturen Bekijk PDF

Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is gespecialiseerd in zorg voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderenzorg. Kenmerkend voor onze zorg zijn de betrokkenheid, het respect en de aandacht voor de cliënt, voor zijn of haar familie en voor elkaar. De Baalderborg Groep is een christelijke stichting, waarbij ontmoeting, aandacht, betrokkenheid en professionaliteit de kern zijn van ons handelen. U vindt ons op ruim 80 locaties in Overijssel en Drenthe met voorzieningen op het gebied van wonen, werken, dagactiviteiten, logeren en recreatie. Met ca. 1550 medewerkers en 600 vrijwilligers bieden wij ontwikkelingsmogelijkheden, ondersteuning, (ambulante) begeleiding, verzorging of verpleging aan iedereen die dat nodig heeft om een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. Dat doen we vanuit de opvatting dat iedereen erbij hoort. Ieder mens leeft zijn leven.

Meer over Baalderborg Groep