(Online) Communicatieadviseur
De Twentse Zorgcentra

Ben jij de gedreven communicatieadviseur die De Twentse Zorgcentra zoekt en help je ons met het (mede) ontwikkelen van het strategisch en tactisch communicatiebeleid?

Als (online) communicatieadviseur bij De Twentse Zorgcentra signaleer je knelpunten, kansen en behoeften en ondersteun jij de interne klant bij het (mede) ontwikkelen van het strategisch en tactisch communicatiebeleid. Je geeft advies op het gebied van corporate communicatie en ondersteunt collega’s bij het opzetten en uitvoeren van plannen en middelen als de corporate website, (social) media en intranet. Ook coördineer je de uitvoering en de implementatie hiervan d.m.v. planningen en plannen. Je stelt prioriteiten en bewaakt de kwaliteit en professionaliteit van alle uitingen en treedt zondig op als projectleider. Je bent vraagbaak voor bestuur, staf, managers en medewerkers. Samen met je team draag je bij aan het voortdurend verbeteren van de organisatie en het behalen van de doelstellingen.

Voor afdeling communicatie zijn wij op zoek naar meerdere kandidaten: een medewerker, een adviseur en een senior adviseur/manager. Jullie gaan met elkaar te bouwen aan een bíjna nieuw team. Je komt dus in een team in opbouw terecht. Dat maakt het mogelijk om je eigen rol (mede) vorm te geven. Het totale team bestaat uit vier personen en is gevestigd in Enschede op zorgpark ’t Bouwhuis. Je team werkt intensief met elkaar samen: iedereen weet wat er speelt en het werk is en blijft afwisselend. Je hebt veel ruimte in de invulling en uitvoering van jouw rol. Het team communicatie valt rechtstreeks onder de raad van bestuur. Op dit moment is een interim senior communicatie adviseur in het team werkzaam. Zij heeft het voorbereidende werk gedaan en nu wordt het team daarop verder gebouwd.

Wie zijn wij?
Samen, dichtbij en deskundig: zo ondersteunen we het leven van onze cliënten. 24 uur per dag, een leven lang. Ondersteuning die zij nodig hebben vanwege een verstandelijke beperking. De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met verstandelijke beperking in Twente. Bij ons wonen ruim 2.000 cliënten, werken 2.600 medewerkers en 600 vrijwilligers. We hebben woon- en werkvoorzieningen in heel Twente: onze cliënten wonen op zorgparken van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Daarnaast zijn er kleinschaligere woon- werkvoorzieningen in Almelo, Tubbergen en Nijverdal. 

Wij zijn op zoek naar jouw bijdrage bij het opbouwen van team communicatie!

Wat krijg je van ons?

 • Een leuke en uitwisselende baan voor 28 tot 32 uur per week. Het exacte aantal uren stellen we graag samen met jou vast;
 • Een salaris van min. €2.938,- en max. €4.304,- (FWG 55) op basis van een fulltime aanstelling (36 uur). Per 1 mei 2023 hebben we een salarisverhoging en zal je uitkomen op max. €4.442,-;
 • Een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een eindejaarsuitkering van 8.33%;
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling;
 • De mogelijkheid tot hybride werken.

Wat breng je mee?

 • Je bent een enthousiaste en kordate, zelfstandige professional;
 • Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring in het vakgebied en specifiek op het vlak van leiding geven en crisiscommunicatie;
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding op het gebied van communicatie;
 • Je bent proactief en hebt overtuigingskracht, tact en doorzettingsvermogen;
 • Je hebt een helikopterview en bent resultaatgericht. Je bent integer, inventief en hebt gevoel voor verhoudingen. Je bent een teamspeler met goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Affiniteit met het zorgveld is een voorwaarde, ervaring een pré.

Interesse of meer informatie?
De volledige werving- en selectieprocedure wordt exclusief verzorgd door Van Kinsbergen. Heb je interesse of verdere vragen? Neem dan contact op met Mark Dijkstra. Telefoonnummer 06 2141 9109 of mail naar [email protected].

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau HBO+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 24-05-2023
Reageer voor 08-06-2023
Nummer 120265
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra