Begeleider Wonen / Intensieve begeleiding of intensieve verzorging / uren in overleg / Regio Nieuw-Wehl en/of Arnhem
Elver

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een uitdagende flexibele baan als begeleider binnen de intensieve begeleiding of juist intensieve verzorging? Lees dan meteen verder! **Uren in overleg**

Ben jij benieuwd naar hoe het is om flexibel te werken binnen Elver? Lees dan de blog van Deborah.

Organisatie?
In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

Functie?
Je gaat aan het werk voor Elver binnen regio Nieuw-Wehl, Laag-Soeren en/of Arnhem, dit kan zijn binnen een vast team of flexibel binnen teams in de intensieve begeleiding of intensieve verzorging. Wij kijken graag samen met jou naar jouw wensen en naar de mogelijkheden. Als Begeleider Wonen ondersteun jij zelfstandig werkende teams. Samen met een multidisciplinair team verzorg, begeleidt en ondersteun jij de bewoners aan de hand van zorgplannen, teamafspraken en instructies van de deskundigen. Binnen dit team is medicatie geven aan bewoners onderdeel van je werkzaamheden; je krijgt uiteraard de kans om een medicatiecursus te volgen binnen Elver. Daarnaast ondersteun je bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en voer je zo nodig verpleegtechnische handelingen uit. Ook krijg je de kans om een weerbaarheidstraining te volgen.

Je zorgt samen voor een goede leefsfeer, veiligheid en welbevinden van de bewoners. Het ‘gewoon leven’ staat hierbij centraal. In alles wat we doen bij Elver stellen we de bewoner centraal. We vinden het belangrijk dat de bewoner zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De medewerkers van Elver vinden het belangrijk betekenisvol voor een ander te zijn. Je bent verantwoordelijk voor het observeren van de bewoners, waarbij je veranderingen in hun situatie signaleert en meteen hierop inspeelt. Uiteraard zijn activiteiten ook onderdeel van ‘het gewone leven’, daarom mag jij samen met jouw collega’s individuele activiteiten, maar ook juist groepsgerichte activiteiten organiseren.

*Binnen intensieve begeleiding werken wij vanuit het Triple-C behandelmodel. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met je bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat.

*Binnen intensieve verzorging werk je naast de dagelijkse ADL met tilliften. Voor deze doelgroep werken wij vanuit de LACCS visie. Via deze visie kijk je naar wat belangrijk is voor de bewoner en hoe diegene de wereld om zich heen ervaart. Hierbij pas je de zorg en begeleiding aan op de behoefte van de bewoner.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?
Wij zetten jou in binnen de doelgroep ‘intensieve begeleiding’ of ‘intensieve verzorging’.

Wij vinden het bij Elver ontzettend belangrijk dat de continuïteit voor de bewoner wordt gewaarborgd. Daarom is het van belang dat jij professioneel kan omgaan met uiteenlopende vormen van moeilijk verstaanbaar gedrag en psychische problematiek. Het is prettig als je ervaring hebt met het zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is belangrijk dat je samen kan werken met je collega’s, omdat je samen verantwoordelijk bent binnen een zelfstandig werkend team. Je voert de werkzaamheden uit volgens de regels en instructies van Elver en houdt hierbij rekening met de individuele zorgplannen van de bewoners. Jij mag hierbij initiatief nemen door dagelijkse problemen zelf op te lossen.

Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages, voor de overdracht van informatie binnen het zorgteam en in de contacten met bewoners waarbij gebruik wordt gemaakt van mimiek. Tijdens het verzorgen is het belangrijk dat jij ordelijk en hygiënisch werkt.

Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 3, 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Pedagogiek, Verzorgende IG of Verpleegkundige. Daarnaast heb jij minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met deze doelgroep of in gelijkwaardig werk.

Tijdens jouw sollicitatiegesprek stemmen wij samen jouw voorkeur af, maar wij vragen wel van jou dat je flexibel inzetbaar bent qua beschikbaarheid, werkdagen en werktijden. Denk hierbij aan ochtend-, dag-, avond-, weekend- en slaapdiensten.

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat aan de slag voor het Flexbureau. Via ons geavanceerde plansysteem kun jij zelf aangeven wanneer jij kan werken. Jij geeft jouw beschikbaarheid door en tevens kun je bieden op openstaande diensten waar jouw voorkeur naar uit gaat. Tot de mogelijkheden behoren flexibel werken op verschillende groepen of voor een langere tijd gedetacheerd worden naar een werkplek bijvoorbeeld voor de duur van een zwangerschapsverlof. Verder mag je intern mee solliciteren op de vacatures die uitkomen.

Je volgt een interne weerbaarheidstraining, medicijn- en epilepsiecursus. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het volgen van (online) cursussen, afgestemd op jouw behoefte. Met Kylie, Milou of Wendy kijk je naar jouw wensen en mogelijkheden.

Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen. Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.

Jouw salaris is afhankelijk van jouw diploma en ervaring. Wij gaan graag met jou in gesprek over de grootte van jouw contract.

Bijzonderheden

Vervolg?
Zodra jij gesolliciteerd hebt, nemen wij binnen 5 werkdagen contact met jou op om aan te geven of jij in aanmerking komt voor deze baan. Voldoe jij aan de eisen? Dan nodigen wij jou uit voor een gesprek en kun jij meteen aan de slag!

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Bel dan Kylie Helmink, Lobke Rijntjes, Milou Veldhuis of Wendy Lansink, intercedentes, via 0314 - 69 6215 of mail ons dan via Flexbureau@elver.nl.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver
Postcode 7031HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kylie Helmink, Milou Veldhuis of Wendy Lansink: 0314 - 69 6215 of mail ons dan via Flexbureau@elver.nl.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 05-10-2018
Reageer voor 01-01-2020
Ingangsdatum 31-01-2018
Nummer 36504
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver