Opleiding tot Verzorgende IG - Herintreders
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Wil je weer werken in de zorg? Als herintreder ben je meer dan welkom in je oude beroep. Wij scholen je graag bij en helpen je met het vinden van de juiste plek. Ben jij oud-verzorgende (niveau 3)? Dan is dit misschien jouw kans!

Wie zoeken wij?
Als in 2020 iets duidelijk werd, is dat werken in de zorg nog steeds de toekomst heeft. Wij maken ruimte voor herintreders: mensen die hun passie voor het werken in de zorg nooit écht hebben kunnen opgeven en terug willen keren in hun oude vak.

Als (zieken)verzorgende hoeven we jou niet te vertellen hoe mooi dit werk is. Dat weet je al en daarom wil je ook graag terug. Wij willen dat graag faciliteren. Daarom hebben wij, in samenwerking met ROC Friese Poort, een verkort opleidingstraject ingericht. Zo kunnen we jouw kennis en vaardigheden updaten en je klaar maken om als verzorgende IG aan de slag te gaan. Als leerling-verzorgende IG zal je werkzaam zijn in diverse van onze woonzorgcentra, voor cliënten in de wijk en voor revalidanten van ons revalidatiecentrum.

Je zult opnieuw ervaring op doen in het werken met mensen met dementie en je bent, na her-diplomering, bevoegd en bekwaam om de verpleegtechnische handelingen uit te voeren als verzorgende IG. Het opleidingstraject vangt aan in september/oktober 2021. Gedurende het traject (52 weken) krijg je een contract voor 24 uur per week. 8 uur per week zit je op school en 16 uur per week ben je werkzaam in de organisatie.

De werkomgeving
Tijdens dit verkorte opleidingstraject tot verzorgende IG word je ingezet binnen de gehele organisatie, bij meerdere teams of in meerdere woonzorgcentra. Wij hebben opleidingsplaatsen beschikbaar in ons hele werkgebied: in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.

Wat vragen wij?
Jij weet dat werken in de zorg prachtig is en hebt de energie gevonden om dit verkorte opleidingstraject met twee handen aan te pakken. Je bent iemand die dus denkt in mogelijkheden, niet in belemmeringen. Jij komt als herintreder terug in de zorg!

Daarnaast:
 • heb je minimaal een niveau 3 zorgopleiding afgerond (kijk op onze informatiepagina welke vooropleidingen zich allemaal kwalificeren: https://bit.ly/3mpGqx7);
 • ben je in staat om zelf regie te nemen over je leren en voel je je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling;
 • ben je stressbestendig, creatief, gemotiveerd en flexibel;
 • kun je goed luisteren en ben je geduldig;
 • beschik je over eigen vervoer, zodat je inzetbaar bent in ons gehele werkgebied (Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk);
 • bevind je je in de gelukkige situatie dat je ruimte hebt om te werken, leren én thuis tijd hebt om aan schoolopdrachten te werken of examens voor te bereiden.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende en (geleidelijk aan) al meer zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Als leerling-verzorgende IG ga je, op basis van je leerdoelen, werken als volwaardig professional in een team. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving, waarin je van enorme meerwaarde kunt zijn.
 • Tijdens de opleiding bedraagt het salaris € 1.902,93 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 25, trede 0, cao VVT);
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Wij bieden een leer-arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week, inclusief de schooldag. Huiswerk maak je in eigen tijd;
 • Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (52 weken).
 • Opleidingsplaatsen in verschillende teams en locaties in Steenwijkerland, Noordoostpolder en op Urk.
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Marian de Boer (Teammanager Wonen en Zorg) via 06-51 36 26 23 of Judith van Wieren (Gebiedsmanager Wijkverpleging) via 06-22 26 32 76 of stel je vraag per e-mail aan opleidingen@zorggroep-onl.nl.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Emmeloord (e.o.)
Postcode 8303 CN
Stad Emmeloord
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) BBL overig
Publicatiedatum 07-04-2021
Reageer voor 23-04-2021
Nummer 64158

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land