Opleidingsplaats tot klinisch psycholoog (GIOS)
GGZ Drenthe

Functieomschrijving

Functie
GGZ Drenthe is een grote erkende praktijkopleidingsinstelling voor de postmaster beroepsopleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Onze organisatie kent een lange opleidingstraditie waar met enthousiasme en bevlogenheid wordt opgeleid.
Voor november 2021 bieden wij twee praktijkopleidingsplaatsen aan tot klinisch psycholoog. Deze opleidingsplaatsen maken deel uit van een vaste opleidingsroute. Er wordt opgeleid binnen de Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN) in Assen én op de polikliniek Volwassenenpsychiatrie in Assen. Het accent van het werken op deze afdelingen ligt op het verrichten van specialistische diagnostiek en psychotherapeutische behandeling en overige taken op het terrein van beleidsontwikkeling, innovatie en opleiden. Na twee jaar wordt van opleidingsplek gewisseld. Daarnaast wordt wetenschappelijk onderzoek verricht binnen één van de vier grote onderzoekslijnen van GGZ Drenthe en wordt in opdracht van een circuitmanager een managementopdracht in het kader van de opleiding uitgevoerd voor een organisatieonderdeel. De opleiding is een vierjarige specialistische vervolgopleiding voor gezondheidszorgpsychologen en leidt tot de registratie als klinisch psycholoog in het BIG-register (art. 14).
Het multidisciplinaire team van de polikliniek Volwassenenpsychiatrie biedt behandeling aan patiënten op het terrein van persoonlijkheidsproblematiek, ontwikkelingsproblematiek, angst, trauma en depressie. De polikliniek biedt eveneens deeltijdbehandeling voor (jong)volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek vanuit het Centrum voor Deeltijdbehandeling. Daarnaast levert de polikliniek een bijdrage aan de adolescentenzorglijn.
De meeste patiënten van de AFPN komen in behandeling na doorverwijzing door de Reclassering of door andere ggz-instellingen. De behandeling is gericht op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en delict gedrag. Naast behandeling van de psychiatrische problematiek is er aandacht voor verslavingsproblematiek en problemen op het gebied van werk, wonen, financiën en sociale relaties. Een groot deel van de behandelingen vinden plaats in een groep.

Dit ga je doen
Je wordt opgeleid tot specialist in de geestelijke gezondheidszorg. Je voert specialistische diagnostiek en psychotherapeutische behandeling uit bij patiënten met vaak complexe psychiatrische problematiek. Ook maakt het zelfstandig opzetten, uitvoeren en evalueren van wetenschappelijk onderzoek deel uit van de opleiding waarbij je de verbinding legt tussen de klinische praktijk en de wetenschap. Daarnaast voer je taken uit op het gebied van management. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team waarbinnen je als regiebehandelaar werkzaam bent.

Functie eisen

Hier herken jij jezelf in
Je bent in het bezit van een BIG-registratie als gezondheidszorgpsycholoog. Je bent positief ingesteld, flexibel, gedreven, resultaatgericht en je hebt doorzettingsvermogen. Daarnaast ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B en heb je de beschikking over een auto.

Inschaling

Ons aanbod
Wij bieden je een aantrekkelijke, inspirerende opleidingsroute waarbij je je inzet voor meerdere afdelingen binnen GGZ Drenthe en waarin alle ruimte is voor je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Gedurende de opleiding krijg je werkbegeleiding aangeboden en supervisie door erkende supervisors vanuit verschillende referentiekaders.
Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (4 jaar) van 32 tot maximaal 34  uur per week. Je werkt 3 dagen in één van beide behandelteams en bent daarnaast werkzaam voor een onderzoeksafdeling en je voert een managementopdracht uit voor een organisatieonderdeel.
Na positief afronden van de opleiding bestaat de mogelijkheid van het verkrijgen van een aanstelling voor onbepaalde tijd. GGZ Drenthe betaalt de cursuskosten van de opleiding en compenseert de uren waarin cursorisch onderwijs gevolgd wordt.
Salariëring vindt plaats volgens CAO GGZ, inschaling in FWG 65.
Een referentenonderzoek en het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.
 
Informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Henriëtte Sinkgraven, managementassistent P-opleider, te bereiken onder T 06–21100298.

Enthousiast?
Solliciteren kan tot uiterlijk 14 april 2021. Reageren kan via de sollicitatieknop bij deze vacature.  
Wellicht ten overvloede wijzen wij jou erop dat bescherming van privacygevoelige gegevens zoals sollicitaties bij verzending via e-mail nooit 100% waterdicht is.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Type Vacature
Intern nummer #4411
Organisatie GGZ Drenthe
Locatie diverse locaties
Postcode 9404 LA
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 34
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Henriëtte Sinkgraven, managementassistent P-opleider, te bereiken onder T 06–21100298.
Functie(s) Psycholoog klinisch
Publicatiedatum 24-03-2021
Reageer voor 15-04-2021
Ingangsdatum 01-11-2021
Nummer 61809

GGZ Drenthe

GGZ Drenthe biedt hulp bij psychische problemen aan ouderen, volwassenen, kinderen en jongeren. Samen met onze cliënten werken wij aan herstel en kwaliteit van leven. Onze hulp is eenvoudig en kort als het kan, intensief of langdurig als het nodig is. Maar altijd toegankelijk en dichtbij: meestal op de poli, in de wijk of online, soms thuis of in de kliniek. GGZ Drenthe biedt daarnaast specialistische behandelingen als het gaat om complexe trauma’s, psychose, gezinspsychiatrie, psychiatrische problemen én verslaving, transculturele psychiatrie, mensen met een verstandelijke beperking en psychische problemen en forensische psychiatrie.

Meer over GGZ Drenthe