Opleidingsplaats tot Psychotherapeut
Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Ben je GZ psycholoog, toe aan een vervolgstap in je loopbaan en wil je je verder ontwikkelen tot psychotherapeut? Dan biedt Mediant je deze mogelijkheid!

Opleidingsplaats januari 2023


opleiding tot Psychotherapeut


differentiatie Volwassenen

Wie we zijn


Mediant is een ggz organisatie in de regio Twente met ca. 1.100 medewerkers. We hebben een informele cultuur, waardoor de lijnen kort zijn en collega’s nauw met elkaar samenwerken. We zijn open, nuchter en weten van aanpakken waardoor we ons vooral kunnen richten op waar we voor zijn: het verlenen van Gewoon Goede Zorg!

De opleiding tot Psychotherapeut binnen Mediant


In deze drie jarige opleiding doorloop je een traject waarin jij je ontwikkelt tot psychotherapeut, waarbij je je in het bijzonder richt op de indicatiestelling en behandeling van cliënten met complexe problematiek, veelal voortkomend vanuit of verankerd in de persoonlijkheid. Als psychotherapeut werk je vanuit verschillende methoden (onder andere groepsdynamisch) en kan je persoons- en klachtgericht werken, waarbij je oog hebt voor het individu alsook voor het systeem rondom de individuele cliënt. Tijdens je opleidingstraject wissel je eenmaal van afdeling en word je begeleidt door onze P-opleider Grietje Schaap, je werkbegeleiders en verschillende supervisoren.

Wat vragen we van je?

Je hebt een aantal jaren werkervaring als GZ-psycholoog. Je kiest bewust voor deze vervolgstap in jouw loopbaan. Het opleidingstraject tot psychotherapeut is namelijk pittig en de ervaring leert dat het van groot belang is dat je werk, opleiding en privé de komende opleidingsjaren goed kunt combineren, omdat het veel vraagt van je tijd en energie.
Als persoon ben je enthousiast en leergierig. Je hebt een constructieve, pro-actieve en flexibele werkhouding. Je kunt goed reflecteren en durft jezelf onder een vergrootglas te leggen, zodat je ‘jezelf als instrument’ beter leert kennen en kunt ontwikkelen.
Je staat open voor feedback en weet dit op een positieve manier te vertalen naar jezelf als persoon en als toekomstig psychotherapeut.

Wat bieden we?

We bieden een driejarige leer-arbeidsovereenkomst aan voor 20 uur per week. Na afronding van de opleiding word je aangesteld als psychotherapeut. De kosten voor de studie zijn voor rekening van Mediant met uitzondering van de leertherapie die onderdeel uitmaakt van de opleiding. De verdere aanstellings- en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-GGZ.
Je kunt je leer-arbeidsovereenkomst ook combineren met een dienstverband als GZ-psycholoog.

Informatie

Als je vragen hebt over de inhoud van de opleiding dan kun je bellen met Grietje Schaap, P-opleider, tel.nr 06-18688946. Wanneer je vragen hebt over de procedure en/of arbeidsvoorwaarden, bel dan met Nicole ter Bogt, manager P&O en Opleidingen tel.nr 06-42390795.

Als je besluit te solliciteren

Dan ontvangen wij graag je sollicitatie uiterlijk 23 mei aanstaande.

De selectiegesprekken voor deze vacature zijn gepland op maandagmiddag 30 mei aanstaande.

Wij zien er naar uit!

Type Werkplein
Intern nummer 181
Organisatie Mediant, geestelijke gezondheidszorg
Locatie Mediant Geestelijke Gezondheidszorg
Postcode 7546 TA
Stad Enschede
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Psycholoog GZ
Psychotherapeut
Publicatiedatum 11-03-2022
Reageer voor 24-05-2022
Nummer 108946

Mediant, geestelijke gezondheidszorg

Mediant is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Twente die hulp, advies en begeleiding biedt aan mensen met psychische en psychiatrische problemen. Waar dat nodig is, bieden wij tevens hulp aan familie en mensen in de omgeving zodat problemen beter en sneller worden opgelost. Binnen Mediant werken professionals die deskundig zijn op het gebied van diverse stoornissen en leeftijdsfasen waarin deze kunnen optreden. Mediant beschikt over afdelingen voor kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen en enkele specialistische centra. Mediant werkt intensief samen met andere organisaties om de beste geestelijke gezondheidzorg te bieden en de drempel naar zorg te verlagen. Bij Mediant werken ca. 900 medewerkers.

Meer over Mediant, geestelijke gezondheidszorg