Opleidingsplaatsen Helpende Plus voor Team Zorg en Welzijn - Apeldoorn
Verian

Ben jij klaar om je vleugels uit te slaan? En wil jij starten als Helpende Plus in opleiding in ons nieuw te starten team

Team Zorg & Welzijn Apeldoorn – team voor langdurige zorg 

Vérian heeft betaalde opleidingsplekken tot Helpende Plus beschikbaar! 

Iedereen komt in aanmerking voor deze vacature, of je nu wel of geen zorgachtergrond hebt. Passie voor zorg en onze cliënten vinden wij veel belangrijker.

De opleidingsplek
De opleiding duurt 10 maanden en leidt op tot een erkend mbo niveau 2 diploma Helpende Plus. Gedurende je studie krijg je een leer-werkovereenkomst van 20 uur per week. Daarvan werk je 16 uur per week in één van onze wijkteams, de andere 4 uur besteed je aan opleidingsgerichte activiteiten, bijvoorbeeld om mee te lopen met een collega, om opdrachten uit te voeren of lessen te volgen. Het werken in de praktijk maakt een groot deel uit van je opleidingstraject. Onze afdeling Leren en Ontwikkelen en de praktijkopleiders in de teams staan graag voor je klaar om jou te ondersteunen tijdens je studie.

Het opleidingstraject start in april 2023. De eerste twee tot drie maanden loop je mee met een ervaren collega en word je ingewerkt. Daarna zetten we de eerste stap richting zelfstandig werken, wat tijdens de opleidingsperiode stapsgewijs wordt uitgebreid.

Wat ga je na je opleiding doen?
Na het afronden van de opleiding bieden wij jou een contract voor onbepaalde tijd. Wij gaan met jou in gesprek om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken, waarbij wij minimaal 12 uur per week bieden.

Als Helpende Plus in het team Zorg & Welzijn vervul je een onmisbare rol in het dagelijks leven van onze cliënten thuis. Je ondersteunt bijvoorbeeld bij wassen en aankleden, aantrekken van steunkousen, uitdelen van medicatie, het opwarmen van een maaltijd en naar de winkel gaan. Je komt voor een langere periode bij cliënten en hun naasten over de vloer en bent voor hen een vertrouwd gezicht.

Het team Zorg & Welzijn is een nieuw te starten team en een aanvulling op de bestaande wijkteams die vooral herstelzorg bieden. Het team Zorg & Welzijn richt zich vooral op langdurige zorg thuis voor bijvoorbeeld cliënten met geheugenproblemen. Met vaste gezichten, een luisterend oor en aandacht voor onze cliënten zorgen wij ervoor dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en hun eigen leven kunnen leiden. Ook bieden we ondersteuning aan mantelzorgers.

Ben jij die enthousiaste en vriendelijke collega die zich volledig wil inzetten voor de cliënt?

Wat zijn onze ‘harde’ eisen?

 • Je hebt minimaal onderwijs op het voortgezet onderwijs gevolgd en afgesloten met een diploma, bijv. vmbo of mavo. Heb je de havo of het vwo niet afgemaakt, dan is een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4 voldoende;
 • Je bent gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Je wilt je committeren aan de opleiding.

Wat vinden wij naast de ‘harde’ eisen ook belangrijk?

 • Je hebt een aanpakkersmentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken;
 • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: flexibel, ondernemend, passie voor de zorg, professioneel en verbindend en bent in staat dit uit te dragen;
 • Je kunt goed communiceren en beheerst de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij jou?
Naast een leuke uitdaging met alle ruimte om je vleugels uit te slaan bieden wij jou ook:

 • Een door Vérian volledig betaalde opleiding. Daarnaast wordt er 4 uur per week beschikbaar gesteld om mee te lopen of opdrachten uit te voeren;
 • Een salaris conform de cao VVT FWG 30 vanaf de start van jouw opleiding;
 • Goede begeleiding door praktijkopleiders in de teams;
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk;Na het behalen van je diploma kom je voor onbepaalde tijd in dienst bij Vérian!

De sollicitatieprocedure

 • De procedure start met het versturen van je sollicitatiebrief.
 • Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst. Het bijwonen van de voorlichtingsbijeenkomst is een verplicht onderdeel. In deze bijeenkomst vertellen wij meer over Vérian en het opleidingstraject en heb jij ruimte om vragen te stellen. Met elkaar verkennen wij of het opleidingstraject bij je past.
 • Past het opleidingstraject bij je? Dan word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met de (coördinerend)wijkverpleegkundige.
 • Als het sollicitatiegesprek voor beide partijen positief is, word je uitgenodigd voor een assessment.
 • Is er een positief advies gegeven n.a.v. je assessment, dan vind er een arbeidsvoorwaarden gesprek plaats en start je in april 2023 met je opleiding!

Wie zijn wij?
Bij Vérian bieden we dagelijks met 1500 collega’s passende zorg die onze cliënten nodig hebben. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar leveren we zorg bij cliënten thuis. Ons uitgangspunt is dat onze cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden. Met elkaar leveren we de beste zorg!

Vérian is een van de grootste thuiszorgorganisaties in de regio en biedt alle vormen van thuiszorg, van huishoudelijke ondersteuning tot (specialistische) verpleging en verzorging.

Nieuwsgierig?
Ben je enthousiast over deze vacature en wil je solliciteren? Reageer dan via onderstaand formulier.

Wil je graag meer informatie? Neem contact op met de Adviseurs Leren & Ontwikkelen via [email protected]

Type Vacature
Organisatie Verian
Locatie Apeldoorn
Postcode 7336 BA
Stad Apeldoorn
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Helpende niveau 2
Overig
Publicatiedatum 14-03-2023
Reageer voor 31-03-2023
Ingangsdatum 03-02-2023
Nummer 117526
Doorsturen Bekijk PDF

Verian

Bij Vérian leveren we dagelijks met 1500 collega’s een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar leveren we de beste zorg bij onze cliënten thuis. Met als uitgangspunt dat onze cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden en de zorg en ondersteuning krijgen die bij hen past.

Vérian is een van de grootste thuiszorgorganisaties in de regio en biedt alle vormen van thuiszorg, van huishoudelijke ondersteuning tot thuisbegeleiding tot (specialistische) verpleging en verzorging. Werken in de thuiszorg betekent solistisch en flexibel werken in wisselende diensten.

Meer over Verian