Eerstelijns- en huisartsenzorg

Dit is zorg waar mensen als eerste terechtkomen met gezondheidsvragen, zonder doorverwijzing. Deze zorg is breed, divers en altijd in beweging. Misschien is het wel iets voor jou!

Eerstelijnszorg is super toegankelijk, dichtbij huis en zonder doorverwijzing. Je kunt denken aan beroepen als huisarts, verloskundige of tandartsassistent(e). Maar ook als praktijkondersteuner, diëtist, apothekersassistent(e) of medewerker bloedafname speel je een belangrijke rol in dit veld. Kortom: de eerstelijnszorg is breed, divers en altijd in beweging. Misschien is het wel iets voor jou!

Huisarts

We hebben 20 vacatures gevonden in Eerstelijns- en huisartsenzorg

Bekijk alle vacatures

10 apr 2025

Doktersassistente 14-18 uur

SHT-THOON B.V.

Nu solliciteren

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een flexibele en afwisselende parttime baan in de zorg?
Dan is deze vacature voor doktersassistent(e) misschien wel iets voor jou! Wij zoeken een enthousiaste, energieke en leergierige collega voor onze huisartsenpraktijk in Enschede. Ben jij iemand die graag in contact staat met mensen en goed kan multitasken? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

  • Triage aan de telefoon
  • Administratieve handelingen uitvoeren
  • Zelfstandig assistentenspreekuur doen, waaronder metingen verrichten, wondverzorging, uitstrijkjes afnemen.
  • Jouw eigen inbreng en ideeën zijn altijd welkom om de praktijk beter te maken!

Wat bieden wij?

  • Een fijne werkplek in een informele en gezellige praktijk met 2600 patienten
  • 14-18 uur per week, met flexibele werktijden die goed te combineren zijn met bijvoorbeeld studie of andere bezigheden
  • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en bij te leren binnen de huisartsenpraktijk
  • Een baan waar je écht het verschil kunt maken in de zorg voor onze patiënten

Functie eisen

  •  Je hebt een afgeronde opleiding tot doktersassistent(e) niveau 4
  • Minimaal 1 jaar werkervaring in de huisartsenpraktijk
  • Je bent klantvriendelijk, sociaal en niet bang om je handen uit de mouwen te steken
  • Je bent flexibel, kunt zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken in een team
  • Je hebt interesse in de medische wereld en wil graag iets betekenen voor anderen

Inschaling

  •  Confrom CAO huisartsenzorg Schaal 5 en goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Bijzonderheden

Bij intresse stuur je motivatiebrief en cv naar:

Marisa Bultje (praktijkmanager)
[email protected]  of telefoonnummer 06-22099820
Huisartsenpraktijk Bleekhofstraat
Bleekhofstraat 331
7543EH Enschede

WerkveldEerstelijns- en Huisartsenzorg
OpleidingsniveauMBO
ArbeidstijdPart time
Arbeidsovereenkomstbepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAOHuisartsenzorg
Postcode7543 EJ
StadEnschede
LocatieHuisartsenpraktijk Bleekhofstraat
Publicatiedatum10-04-2025
Ingangsdatum01-06-2025
Reageer voor30-04-2025
Nummer138998
Fethi

Fethi

Operatieassistent chirurgie

Fethi werkt al bijna dertig jaar als operatieassistent chirurgie in een ziekenhuis in Doetinchem. Oorspronkelijk had hij andere plannen, maar een toevallige ontmoeting bracht hem de operatiekamer in. Hier vond hij zijn passie: een dynamische werkomgeving waar samenwerking en precisie elke dag het verschil maken.

"Oorspronkelijk wilde ik een eigen drogisterij beginnen, dus ik volgde een opleiding tot apothekersassistent. Maar per toeval, tijdens een hockeywedstrijd, zag ik een folder over het vak van operatieassistent. Dat sprak me meteen aan. Het was overigens niet alleen de folder die doorslag gaf, ook mijn familie had invloed op mijn keuze. Mijn opa was éérn van de eerste gastarbeiders en werkte hier in het ziekenhuis, net als mijn vader. Het ziekenhuis voelt voor mij een beetje als een familiebedrijf. Ik werk hier al bijna dertig jaar, en je zult me hier niet snel zien vertrekken."

Een dag in de operatiekamer

"Mijn werkdag begint vaak vroeg. Om 7.45 uur lopen mijn collega’s en ik naar de operatiekamer. De dag ervoor weet ik al op welke specialisatie ik ben ingedeeld, zodat ik me hierop kan voorbereiden. Elke dag starten we samen: we bespreken de operaties en proberen mogelijke problemen alvast te voorkomen. In de operatiekamer werken we met een systeem, de drie P’s: pre-fase, per-fase en post-fase. In de pre-fase bereiden we alles voor: we controleren de apparatuur, zetten de instrumenten klaar en verdelen de taken. Tijdens de per-fase assisteren we bij de operatie. In de post-fase zorgen we voor de nazorg van de patiënt en maken we alles klaar voor de volgende ingreep. Het werk is heel veelzijdig. Er zijn drie belangrijke taken: instrumenteren, assisteren en omlopen. Als instrumenterende assistent ben je verantwoordelijk voor de instrumenten en help je af en toe mee met de operatie. Als assisterende sta je tegenover de chirurg en ben je zijn rechterhand. De omloper zorgt voor alles buiten het steriele veld en ondersteunt waar nodig."

"De opleiding geeft je een brede basis"

"De opleiding tot operatieassistent duurt meestal drie tot vier jaar, afhankelijk van waar je studeert. Via de HAN duurt de opleiding drie jaar en via Saxion vier jaar. De eerste twee jaar bestaat uit de opleiding Verpleegkunde en de laatste twee jaar uit Operatieassistent. Tijdens de opleiding leer je alles over verschillende specialismen en loop je stage op afdelingen zoals de eerste hulp, de röntgenafdeling en de intensive care. Die praktijkervaring is heel belangrijk, omdat je zo inzicht krijgt in hoe alle afdelingen samenwerken. In het begin kijk je vooral mee bij minder complexe operaties. Stap voor stap krijg je meer verantwoordelijkheden en mag je ook bij grotere ingrepen assisteren."

Specialiseren of breed inzetbaar?

"Als operatieassistent word je in het eerste jaar ingewerkt op alle specialismen. Daarna kun je je verdiepen in één specialisme, maar je kunt er ook voor kiezen om breed inzetbaar te blijven. Dat laatste is precies wat mijn werk zo interessant maakt: de ene dag sta ik bij orthopedie en het volgende moment help ik bij een urologische ingreep. Geen dag is hetzelfde!"