Oriënteren in de zorg, een baan bij Carintreggeland!
Carintreggeland

Functieomschrijving

 • Een carrière switch naar de zorg, iets voor jou?  
 • Altijd al nieuwsgierig geweest naar een baan in de zorg?
 • Houd je van écht contact met mensen?

Dan is deze oriëntatiebaan wellicht een geweldige kans voor jou!

Wij bieden jou de kans om mee te maken of het werken in de ouderenzorg bij jou past. Switchen van baan is een grote stap, en dat begrijpen we. Met deze oriëntatiebaan kun je op een veilige manier een bewuste keuze maken. Om in aanmerking te komen voor deze fantastische mogelijkheid om eens te proeven aan de zorg is het belangrijk dat je momenteel werkzaam bent in een andere sector.

Hoe werkt dit? Je gaat in drie maanden tijd minimaal 12 uur tot maximaal 20 uur meelopen (betaald) om te ervaren of het werken in de zorg bij je past. De uren worden in overleg bepaald. Na deze drie maanden bespreken we samen hoe je dit hebt ervaren. We zoeken mensen die een bewuste keuze maken, mensen die momenteel elders werken, een passie en nieuwsgierigheid naar de zorg hebben.

Belangrijk is dat je in het bezit bent van een MBO niveau 2 diploma, zodat je na afronding van de oriëntatiebaan opgeleid kunt worden tot Verzorgende niveau 3 via een BBL-traject.

Wat ga je doen tijdens de oriëntatiebaan?  
We starten samen met een introductiebijeenkomst. We laten je kennis maken met Carintreggeland. Daarna ga je op verschillende locaties aan de slag met verschillende doelgroepen. Het fijne hiervan is dat je goede begeleiding krijgt. Hierdoor kun je ervaren hoe het is om in de zorg te werken. Je ondersteunt de zorgteams met diverse werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan de basiszorg zoals het wassen, aankleden, activiteiten begeleiden en eten bereiden. Maar ook kijk je mee hoe verpleegtechnische handelingen worden verricht. Zoals je leest; het is het complete plaatje. Je kunt bijdragen aan de zorg van de cliënten en eraan bijdragen dat zij een sfeer van rust en gezelligheid ervaren. Op deze manier geef je invulling aan een waardevol leven voor onze cliënt.

Wie ben jij

 •         Je bent momenteel werkzaam en je hebt interesse in een carrière switch richting de zorg
 •         Je bent het type waarvan je omgeving altijd zegt dat je zo zorgzaam en geïnteresseerd bent in je medemens
 •         Je bent flexibel en kunt minimaal 12 tot maximaal 20 uur naast je huidige baan meelopen, in de periode van februari t/m april 2022
 •        Je bent bereid om wisselende diensten (dag, avond, weekend) mee te lopen op diverse locaties
 •        Je bent enthousiast, leergierig en staat te trappelen om deze uitdaging met beide handen aan te pakken
 •        Je bent betrokken en kunt goed luisteren
 •        Je hebt minimaal een diploma MBO niveau 2 en ziet het zitten om samen met ons een opleidingstraject te starten richting Verzorgende niveau 3
 •        Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer

Je vindt bij ons

 • Een geweldige kans om de zorg te ontdekken, een oriëntatiebaan voor 3 maanden (12 tot 20 uur per week)
 • Een bruto maandsalaris van € 1.850,- bruto per maand op basis van 36 uur
 • Een fijne begeleiding in de praktijk door jouw eventuele naaste, nieuwe collega’s!
 • Reiskostenvergoeding conform CAO
 • En klikt het na 3 maanden van beide kanten? Dan bieden we jou een betaald opleidingstraject aan met een leer-arbeidscontract voor verzorgende niveau 3
 • Je hebt baangarantie na diplomering

Waardevol leven, dát staat bij ons centraal. De cliënt houdt regie over zijn leven, wensen en behoeften. En wij als zorgprofessionals bieden ondersteuning op het gebied van zorg, wonen, welzijn en gezondheid. Hoe fijn is dat!   
Waardevol werken vinden wij voor jou als collega net zo belangrijk. Wanneer jij met plezier je werk doet, over de juiste vakkennis beschikt en een goede werk/privé balans hebt, is dat voor Carintreggeland, de cliënten en voor jou een goede basis. Daar gaan we samen voor.   

Doordat we de grootste zorgorganisatie zijn van Twente hebben we veel te bieden. Je kunt je bij ons voortdurend ontwikkelen en werken met de nieuwste zorginnovaties. Verandert er iets in jouw leven? Dan is er altijd wel weer een baan te vinden die past bij jouw wensen en behoeftes voor dat moment. Je hebt bij ons tenslotte geen baan, maar een loopbaan!  Waar we ook trots op zijn; we zijn lokaal aanwezig! Dat maakt dat we kleine teams hebben, we zelforganiserend zijn, we elkaar kennen en klaarstaan voor elkaar.   

Bijzonderheden

Wil jij graag onderdeel zijn van ons team én onze mooie organisatie? Solliciteer dan via de sollicitatieknop! 

Interesse

Klinkt dit als een droom die uitkomt? Heb jij zin om dit avontuur met ons aan te gaan? Is dit dan het moment waarbij jij een steentje wilt bijdragen aan een Waardevol Leven van onze cliënten? Wil je ervaring wat Waardevol Werken bij Carintreggeland betekent?

Dan zien we erg graag jouw sollicitatie tegemoet.
Heb je nog vragen over de procedure of de functie, mail dan naar onze recruiters op vacature@carintreggeland.nl 

Voor meer informatie over de oriëntatiebaan klik hier

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 8 november en 15 november online via Teams.

Kijk hier eens naar de visie Carintreggeland.

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen. 

Type Werkplein
Organisatie Carintreggeland
Locatie Hengelo, De Boortoren
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 2
Arbeidstijd Part time
Uren van 12
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij vacature@carintreggeland.nl
Functie(s) BBL verzorgende 3
Publicatiedatum 01-10-2021
Reageer voor 31-10-2021
Nummer 71521

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland